Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
ΤΟ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ

 

 

 

  

 

 


RELOAD

Η τέχνη της απεξartησης
Τέχνη και απεξάρτηση συναντιούνται κάτω από την ίδια Στέγη.
Για δύο μέρες οι δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ, του μεγαλύτερου δικτύου απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας,  φιλοξενούνται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Μουσική, θέατρο, εικαστικά, ταινίες μικρού μήκους, με το πάθος για δημιουργία που αφυπνίζεται όταν οι άνθρωποι αλλάζουν ζωή και διεκδικούν μια ισότιμη θέση στην κοινωνία.
Ένα διήμερο τέχνης, ελπίδας και αυθεντικής επικοινωνίας.

Δίπλα στις δημιουργικές ομάδες του ΚΕΘΕΑ, καλλιτέχνες και εθελοντές που πιστεύουν στη δύναμη της τέχνης να ενώνει και στο όραμα μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς: Αλέξανδρος Αβραμίδης, Στάθης Δρογώσης, Τζωρτζίνα Καραχάλιου,  Κώστας Κωνσταντάτος, Ηλίας Μαμαλάκης, Δημήτρης Μητσοτάκης, Γιώτα Νέγκα κ.ά.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των δημιουργικών ομάδων που λειτουργούν στο πλαίσιο των θεραπευτικών προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ.

Οι εκδηλώσεις ανά κατηγορία

Συζητήση
22/6, 18.00 (Μικρή Σκηνή)
«Τέχνη & απεξάρτηση»
Μπορούν όλοι να παράγουν τέχνη; Mπορεί η τέχνη να είναι μέσο θεραπείας και πώς; Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες που δουλεύουν με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συνδιαλέγονται με το κοινό και επιχειρούν να δείξουν πώς η τέχνη μεταμορφώνει, διεκδικεί, απελευθερώνει. Θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει» των αδερφών Ταβιάνι.

Μουσική
23/6, 18.30 (φουαγιέ, ισόγειο)
«Κρουστωδία» / ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
Στο ρυθμό συναισθημάτων και σκέψεων και με τα δικά τους χειροποίητα κρουστά τα μέλη της Εναλλακτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ «κρουστωδούν» tarantela και παραδοσιακές μελωδίες από όλη την Ελλάδα. Τους συνοδεύει ο Κώστας Κωνσταντάτος, μουσικός, συνθέτης και τραγουδιστής στο συγκρότημα Encardia. 

23/6, 19.00
(Μικρή Σκηνή)
«Η Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ» / ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Μουσικό συγκρότημα «Χορδές» /ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ
Ελληνικό και ξένο ροκ, έντεχνα ακούσματα και αυτοσχεδιασμοί από τα μουσικά συγκροτήματα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ. Με πλήκτρα, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά, φωνητικά, και συνοδοιπόρους τους Στάθη Δρογώση, Γιώτα Νέγκα και Τζίνα Καραχάλιου.

Προβολές
(φουαγιέ)
«Silent Mood»/ προβολή / ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΚΕΘΕΑ
Μια εφηβική ματιά πάνω στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού σε σενάριο, σκηνοθεσία και μοντάζ μαθητών του Μεταβατικού Σχολείου του ΚΕΘΕΑ και του 2ου Λυκείου Χαλανδρίου. Ταινία μικρού μήκους βραβευμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius Regio 2013-2015.

«Μέσα από τα Μεσάνυχτα»
/ προβολή / ΚΕΘΕΑ MOSAIC
Η φαντασία, η μουσική και ένα ποίημα από την Αιθιοπία είναι τα υλικά για το ταξίδι των μαθητών του ΚΕΘΕΑ ΜΟSAIC, το οποίο υποστηρίζει μετανάστες και πρόσφυγες.

Εικαστικά 
(φουαγιέ)
«Μια εικόνα χίλιες νότες…»/ έκθεση φωτογραφίας / ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Η καταλυτική δύναμη της μουσικής στη διαδικασία της απεξάρτησης «αιχμαλωτίζονται» από το φακό της ομάδας φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Στιγμιότυπα από εκεί όπου οι λέξεις δεν επαρκούν. Όταν η μουσική γίνεται το μέσο για επαφή, μοίρασμα, κάθαρση.

«Βγάλε τη Μάσκα σου»
/ έκθεση φωτογραφίας / ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Η ομάδα φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ αποκαλύπτει τα πρόσωπα πίσω από τα προσωπεία, βγάζει στο φως τις επιθυμίες, τα όνειρα, τα ταλέντα και τη δίψα για ζωή εκείνων που συχνά προσπερνούμε ή κάνουμε πως δεν βλέπουμε.

«Soul Tattoo»
/ έκθεση φωτογραφίας / ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ
Τα tattoo «μιλούν» για αναμορφωτήρια, φυλακές, χρήση, αγώνα, φοβίες, όνειρα, την επιθυμία για αλλαγή. Βιώματα ανεξίτηλα, αποτυπωμένα στο δέρμα που διηγούνται ιστορίες της «πιάτσας» αλλά και της νέας, «καθαρής» ζωής.

«Η Σχεδία»
/ εικαστική εγκατάσταση / ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Η ομάδα κεραμικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ χτίζει τη δική της σχεδία. Χαράσσει στα κομμάτια της ονόματα, σκέψεις, συναισθήματα. Πάει κόντρα στο φόβο της ανατροπής, διασώζει τα σημαντικά, συνυπάρχει, έχει έναν και μόνο προορισμό: την προσωπική ελευθερία. 

«Το Δάσος»
/ εικαστική εγκατάσταση / ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ-ΕΞΑΝΤΑΣ
Εικαστική εγκατάσταση μήκους 20x2x1,50μ.  με μεικτή τεχνική, ζωγραφική και ψηφιδωτό. Τα μέλη του θεραπευτικού προγράμματος μας ξεναγούν στο προσωπικό τους Δάσος, συμβολίζοντας με τη μετάβαση από το καμένο στο ανθισμένο, τη δύσβατη διαδρομή προς την απεξάρτηση. 

«Το Τρένο της Ζωής»
/ εικαστική εγκατάσταση / ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ
Εικαστική κατασκευή 5,5 μ. μεικτής τεχνικής. Αντλώντας έμπνευση από τις μορφές του Α. Ακριθάκη και του Γ. Γαϊτη, η μηχανή, τα βαγόνια, οι επιβάτες και οι αποσκευές του τρένου εικονοποιούν το δύσκολο ταξίδι που έχει προορισμό μία νέα ζωή, μακριά από την εξάρτηση.

Θέατρο
22/6, 21.00΄ (Μεγάλη Σκηνή)
«O Παίκτης, εγώ» / θεατρική παράσταση / ΚΕΘΕΑ ΑΛΦΑ
Θέατρο-ντοκουμέντο βασισμένο στον «Παίκτη» του Ντοστογιέφσκι. Μια επί σκηνής αφήγηση ανθρώπων που υπήρξαν κάποτε εξαρτημένοι από τον τζόγο. Εικόνες ζωής από το πριν, το τώρα, τις σχέσεις τους, τα βιώματα απόρριψης, τις αναμνήσεις τους, την αγωνία τους για απελευθέρωση. 
23/6, 21.00΄ (Μεγάλη Σκηνή)

«Όρνιθες-Η κοινωνία των Τεχνών»
/ θεατρική παράσταση / ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ
Με αφετηρία τους Όρνιθες του Αριστοφάνη ξετυλίγεται η ιστορία αναζήτησης ενός κόσμου με αξίες καθαρές, μια διαδρομή που θυμίζει την προσπάθεια για απεξάρτηση. Την παράσταση «ντύνουν» ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και χορευτική ομάδα ελληνικών παραδοσιακών χορών.

Παράλληλη δράση
(εκτός Στέγης)
24/6, 20:30΄
Περίπατος-ξενάγηση στην Κυψέλη / ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ μάς ξεναγούν στη γειτονιά τους υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ένα οδοιπορικό στην ιστορία και την αρχιτεκτονική των νεοκλασικών κτιρίων της Κυψέλης, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, τη ΜΚΟ Monumenta και τη σχολή-Ομάδα Seli Kanou.
Αφετηρία: ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, Δροσοπούλου 41, Κυψέλη

 

 

 

 

www.kethea.gr KETHEA  KETHEAGR
 
Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα. Παρέχει δωρεάν υπηρεσίες σε όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια και διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή φάρμακα. Στόχος είναι η πλήρης απεξάρτηση και η ισότιμη επανένταξη στην κοινωνία.
Στηρίξτε μας ώστε να προσφέρουμε περισσότερο άμεσα και αποτελεσματικά τις υπηρεσίες μας σε εκείνους που έχουν ανάγκη.

Λογαριασμός δωρεών:
ΚΕΘΕΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
117/296002-85
IBAN: GR4901101170000011729600285
BIC: ETHNGRAA

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το 2109241993 (222), fundraising@kethea.gr

 

 

Για τα παρασκηνιακά της προετοιμασίας δείτε εδώ

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονέων από την εκπομπή με τίτλο: 36 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΡΟΦΗ
Τη Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 20 Μαίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 29/4/2024
Τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 26/2/2024
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Συμμετοχή της Κοινότητας στην ποδηλατοπορεία στα Νότια...
Συμμετοχή της Κοινότητας στην ποδηλατοπορεία στα Νότια...
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr