Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
Κείμενα μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας, όπως ακούστηκαν στο web radio του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στην εκπομπή της Δευτέρας 16 Μαΐου 2022 με θέμα: «Της ΣΤΡΟΦΗΣ Το Οικογενειακό Κύτταρο!»

 

«Η οικογένεια είναι η βάση για το κάθε παιδί, όσο πιο σταθερή είναι, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να μεγαλώσει το παιδί και να είναι καλά. Εγώ αυτή την οικογένεια την βρήκα στη ΣΤΡΟΦΗ. Όπου ξαναβρήκα την δικιά μου οικογένεια, αλλά βρήκα και μία καινούργια, την οικογένεια της ΣΤΡΟΦΗΣ. Διότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε και εγώ διάλεξα την ΣΤΡΟΦΗ.»
Στέλλα
 
«Για πολλά χρόνια το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να είμαι όλη μέρα έξω και να ψάχνω την χρήση. Δεν είχα καμία αξία και ηθική. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, το σκοτάδι και την μιζέρια έχασα το νόημα της λέξης οικογένεια και την αγάπη για τα μέλη της. Από την μία οι γονείς να με βλέπουν στο απόγειο της παρακμής μου, από την άλλη η αδερφή μου, να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μου πει ότι δεν γίνεται άλλο και πως κάτι πρέπει να κάνω. Μέσα σε όλο αυτό εγώ, σκληρός, απόμακρος, ψυχρός χωρίς να αφήνω κανέναν να με πλησιάσει, διότι έτσι ένιωθα δύναμη και ασφάλεια. Ερχόμενος όμως εδώ στην κοινότητα, όλα αυτά άλλαξαν εδώ βρήκα μια δεύτερη οικογένεια, η οποία με αγκάλιασε από την αρχή και έκτοτε με βοηθάει να λύσω όλα μου τα προβλήματα, να παλέψω όλους τους φόβους τις ανασφάλειες μου, με στηρίζει, με βοηθάει να βρω τον καλύτερο μου εαυτό και να μάθω να αγαπάω ξανά εμένα, τους ανθρώπους και τα πράγματα γύρω μου.»
Ραφαέλ
 
«Η οικογένεια στα μάτια μου είναι ό,τι πιο σημαντικό έχω και πιστεύω ο καθένας μας. Στην χρήση είχα απομακρυνθεί και δεν την εκτιμούσα, αδιαφορούσα για την αδελφή μου και την μητέρα μου και για ότι φροντίδα και ενδιαφέρον μου έδιναν. Δεν το ένιωθα κιόλας τότε. Η μόνη σχέση που με ενδιέφερε ήταν αυτή με τον πατέρα μου, ο οποίος είναι χρήστης και με πονάει που η σχέση μας είχε καταλήξει να είναι παραπάνω σαν να είμαστε φιλαράκια από την πλατεία παρά πατέρας-γιος. Στην κοινότητα κέρδισα πολλά, μία καινούργια οικογένεια η οποία μου έμαθε πολλά και σίγουρα να εκτιμάω. Μετά από 3 χρόνια που είμαι καθαρός είμαι περήφανος και χαίρομαι που μπορώ να ευχαριστιέμαι απλές καθημερινές στιγμές με την οικογένεια μου. Που μετά από ένα χρόνο που είχα να δω την αδελφή μου αγκαλιαστήκαμε σαν να μην έχει περάσει μία μέρα και το βράδυ κάτσαμε σπίτι μαζί. Η συγκίνηση ήταν μεγάλη όταν η μητέρα μου είπε πόσο καιρό έχω να σας δω και τους δύο σπίτι και χαμογελούσε. Αυτό είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας που κάνω εδώ και καιρό. Μία δύσκολη προσπάθεια που μόνος μου δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω, χρειαζόμουν μια οικογένεια να με στηρίξει. Γιατί όπως λέμε στη ΣΤΡΟΦΗ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ.»
Νίκος
 
«Όπως γνωρίζουμε στις 15 Μαΐου είναι η Παγκόσμια ημέρα Οικογένειας.
Στην πορεία της ζωής του κάθε ανθρώπου δεν θεωρείται απαραίτητο ότι η οικογένεια σου είναι οι γονείς που σε γέννησαν και οι συγγενείς σου.
Οικογένεια είναι ένα σύνολο ατόμων που μπορείς να ανοιχτείς, μπορείς να λάβεις και να δώσεις απεριόριστη αγάπη, απεριόριστη φροντίδα. Θα μπορείς να μοιραστείς το πιο κρυφό σου μυστικό, θα μπορείς να εμπιστευτείς και να σε εμπιστευτούν.
Εγώ προσωπικά έχω δυο οικογένειες. Η μια οικογένεια που με μεγάλωσε και μου έδωσε απλόχερα όλα τα απαραίτητα, αλλά και η οικογένεια που γνώρισα εδώ και 1 μήνα που είμαι εδώ. Η οικογένεια της ΣΤΡΟΦΗΣ. Μια οικογένεια που κατά την ταπεινή μου άποψη δύσκολα βρίσκεις.
Ερχόμενος εδώ μου δόθηκε να καταλάβω την σημασία αυτής της λέξης, εδώ τα παιδιά και το προσωπικό μου έδωσαν απλόχερα χωρίς να λάβουν κάτι από μένα όλα όσα χρειαζόμουν για να ανήκω μέλος της οικογένειας της ΣΤΡΟΦΗΣ. Πιστεύω πως για να μπορέσεις να γίνεις μέλος μιας οικογένειας ή ακόμα να κάνεις και την δικιά σου οικογένεια χρειάζονται θυσίες και αλλαγές, να είσαι ανοιχτός σε πολλά πράγματα ώστε να έχεις την αυτογνωσία και το θάρρος να παραδεχτείς κάποια τυχόν λάθη σου και να αλλάξεις. Αυτό καλούμαστε να κάνουμε εμείς εδώ. Στροφή στον χαρακτήρα μας, στροφή στην καθημερινότητα μας, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα εφόδια να κάνουμε την δικιά μας οικογένεια. Μια οικογένεια καθαρή, με υγειά και αγάπη. Μην αφήσετε κανέναν και τίποτα να σας εμποδίσει από αυτό το δώρο, το δώρο της οικογένειας!»   
Νικόλας
 
«Οικογένεια: μία λέξη ιερή. Στο μυαλό μου η οικογένεια έχει την εικόνα ενός ασφαλούς μέρους, ατόμων που μπορείς να εμπιστευτείς, που σε σέβονται και σε νοιάζονται, που είναι δίπλα σου στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Οικογένεια είναι οι άνθρωποι που σου προσφέρουν αγάπη και φροντίδα, χωρίς να περιμένουν από εσένα κάποιο αντάλλαγμα. Γι’ αυτό ακριβώς, οικογένεια δεν είναι αποκλειστικά τα άτομα με τα οποία συνδέεσαι βιολογικά, αλλά και όσα εσύ επιλέγεις.
Η οικογένεια της ΣΤΡΟΦΗΣ, η οικογένεια της Κοινότητας, μου προσέφεραν από την πρώτη κιόλας μέρα απεριόριστη φροντίδα και με έκαναν να αισθανθώ οικειότητα και ασφάλεια. Το γέλιο, η επικοινωνία, οι δυσκολίες και όλες οι στιγμές που ζούμε στην κοινότητα θυμίζουν πραγματική οικογένεια, σαν αυτή που κάθε παιδί ονειρεύεται. Χαίρομαι που κι εγώ είμαι μέλος της και δημιουργώ αληθινές, υγιείς σχέσεις, με άτομα που μοιράζονται μαζί μου τις ίδιες σκέψεις, προσπαθώντας να αποκτήσουμε όλοι τις κατάλληλες βάσεις και τα εφόδια για την μετέπειτα καθαρή ζωή μας.»
Ναταλία
 
«Ο όρος οικογένεια σημαίνει το σύνολο δύο τουλάχιστον ενήλικων ανθρώπων και τα τέκνα αυτής. Η οικογένεια είναι μια λέξη με μεγάλη σημασία και βαρύ νόημα. Για εμένα δυστυχώς η τύχη δεν μου χαμογέλασε σε αυτό το κομμάτι. Είχα ένα άσχημο και ασταθές οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας μου δεν υπήρχε και η μητέρα μου δεν ήταν έτοιμη να γίνει γονιός και να μεγαλώσει ένα παιδί όπως πρέπει. Μου έλειπαν πολλά πράγματα σαν παιδί και όχι υλικά, αλλά συναισθηματικά και ουσιαστικά. Είχα μεγάλη έλλειψη από φροντίδα, στήριξη, νοιάξιμο, ενδιαφέρον και τη λεγόμενη σκληρή αγάπη. Στη κοινότητα ότι μου έλειπε το βρήκα και με το παραπάνω. Πλέον έχω μια πραγματική οικογένεια και ξέρω ότι έχω ανθρώπους στο πλευρό μου. Έχω χτίσει αληθινές σχέσεις, οι οποίες με κάνουν να νιώθω ασφάλεια και είμαι περήφανος για την καινούργια καθαρή οικογένεια μου. Νιώθω μεγάλη ανακούφιση και χαρά, που πλέον μπορώ να πω, πως έχω μια οικογένεια.»
 
Μάριος 
 
«Ο κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από μια οικογένεια. Να ξέρει ότι έχει δυο γονείς που τον νοιάζονται και τον στηρίζουν στις σωστές επιλογές για την ζωή του. Εγώ έχω δυο 2 οικογένειες, η πρώτη μου οικογένεια είναι οι γονείς μου και ο αδελφός μου και η δεύτερη είναι αυτή που γνώρισα εδώ στην κοινότητα. Η οικογένεια της κοινότητας είναι αυτή που έχω πάρει φροντίδα, αγάπη και βοήθεια τους τελευταίους 3 μήνες. Με έχουν βοηθήσει όσο κανένας άλλος φίλος που είχα έξω, γι΄ αυτό δεν τους θεωρώ φίλους άλλα κάτι παραπάνω, είναι μια νέα οικογένεια. Παίρνει ο καθένας βοήθεια από τον άλλον, δένονται συναισθηματικά και αποκτάνε μια αδελφική σχέση. Για την πρώτη μου οικογένεια οι σχέσεις μας είχαν χαλάσει τελείως, είχαν φτάσει στο όριο. Όσο είμαι εδώ στην κοινότητα νιώθω την αγάπη των γονιών μου να αρχίζει να μεγαλώνει.»
 
Θοδωρής  
 
«Η οικογένεια είναι σημαντικός θεσμός για τον άνθρωπο. Από την γέννηση του ένα παιδί χρειάζεται μια οικογένεια για να μεγαλώσει σωστά με βάσεις και αξίες, να καλύπτει τις ανάγκες του και να χτίζει γερά θεμέλια για να ξεχωρίσει το σωστό από το λάθος και να αποφεύγει τις κακοτοπιές. Αργότερα μεγαλώνοντας όταν γίνει μέλος της κοινωνίας ο άνθρωπος αποχωρίζεται την οικογένεια του και έχει την ανάγκη να φτιάξει την δική του οικογένεια και να δώσει σε αυτή ότι πήρε και εκείνος όταν γεννήθηκε και μεγάλωνε. Για εμένα η οικογένεια είναι ιερή, γιατί ένας γονιός έχει την υποχρέωση να αγαπάει, να προστατεύει από τα κακά και να υποστηρίζει σε ότι και να κάνει το παιδί του για να του δίνει δύναμη, όπως κάνει η δική μου οικογένεια που στηρίζει την προσπάθεια μου εδώ που είμαι και αυτό μου δίνει ώθηση να συνεχίζω την μάχη μου καθημερινά ενάντια στα ναρκωτικά και να παίρνω δύναμη ώστε να μην νικηθώ. Με τον τρόπο τους παίρνοντας ένα τηλέφωνο, ακούγοντας με στο ραδιόφωνο και με την παρουσία τους στα αθλητικά, από αυτά τα μικρά πράγματα καταλαβαίνεις το ενδιαφέρον, την αγάπη και την δύναμη αυτής της ομάδας.»   
Γιώργος
 
«Για μένα οικογένεια σημαίνει πολλά. Πέρα από τους γονείς και τα αδέλφια για μένα είναι αυτό που έχω βρει εδώ στην κοινότητα. Τους φίλους που έχω επιλέξει για αδέλφια. Που είναι ο ένας για τον άλλον. Οικογένεια σημαίνει νοιάξιμο, ενδιαφέρον, αγάπη και αμεσότητα. Είναι τα άτομα που δεν θα σου γυρίσουν τη πλάτη σε μια δύσκολη στιγμή. Είναι τα άτομα που σε νιώθουν και τους νιώθεις και έχεις ανάγκη. Εδώ λοιπόν στην ΣΤΡΟΦΗ έχω βρει μια δεύτερη μεγαλύτερη οικογένεια που βρήκα ότι είχα χάσει μέσα στην χρήση.»
Γιάννης
 
«Οικογένεια, πάντα την άκουγα και δεν ένιωθα σχεδόν τίποτα. Πολλές φορές ένιωθα θυμό. Πλέον έχω αλλάξει μυαλά και όχι μόνο νιώθω χαρά και συγκίνηση, αλλά πιστεύω και στη δικιά τους αλλαγή μέσω του Συλλόγου Οικογένειας. Αν και η σχέση μας ήταν αρκετά συγκρουσιακή νιώθω ότι πλέον θα είμαστε μια σωστή και καλή οικογένεια. Όλα τα άλλα ανήκουν στο παρελθόν και θέλω να συνεχίσουμε όπως είμαστε τώρα.»
 
                Βασίλης
 
«Ένας χρόνος πέρασε από το πρώτο κείμενο που έγραψα σχετικά με την Οικογένεια. Πρέπει τότε να ήμουν κάπου στον 1 μήνα και οι σκέψεις μου ήταν γύρω από τα προβλήματά που είχα με τους γονείς μου και πως η κοινότητα με είχε αγκαλιάσει σαν μια καινούρια οικογένεια. Πλέον, όταν ακούω την λέξη οικογένεια η πρώτη εικόνα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η πρωινή τραπεζαρία της κοινότητας, το ποδόσφαιρο που παίζω με τον πατέρα και τον αδερφό μου, την μάνα μου να φέρνει πράγματα. Αυτές είναι οι οικογενειακές στιγμές που ζω στην καθημερινότητά μου. Είναι ένας μεγάλος κύκλος που κινείτε, εξελίσσεται και προχωράει. Χαίρομαι που πλέον μπορώ να διαλέξω την οικογένειά μου, τους φίλους μου, αλλά και πως μπορώ να επικοινωνώ και να αλληλεπιδρώ με την οικογένεια που δεν διάλεξα μα δωρίστηκε, την μάνα, τον πατέρα και τον αδερφό μου. Ήμουν ένα άτομο που δεν επικοινωνούσε ουσιαστικά με κανέναν, κι αυτό με απομάκρυνε από όλους κι όλα ακόμα και από την ίδια μου την οικογένεια. Τώρα που πλησιάζω και αφήνω να με πλησιάσουν έχω δεσμούς που αντικατοπτρίζουν αυτό που λέμε εμείς εδώ οικογένεια. Οπότε ευχαριστώ όσους είναι δίπλα μου κι έχω αυτή την μεγάλη οικογένεια.»
 
Άλεξ

 

 

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 26/2/2024
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ : Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ με ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
"Αυτός ο δρόμος"
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ "Στην Κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη"
Εκδρομή της Κοινότητας στο «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας
Εκδρομή της Κοινότητας στο «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr