Αρχική Σελίδα : Νέα Αρχικής Σελίδας
Κείμενο γονέων από το Ραδιόφωνο: Η Στροφή των Γονιών με θέμα: «Φιλία και ανιδιοτελής προσφορά»

ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΔΑΝΑΗ
Τι είναι η φιλία για εμένα ? Φιλία είναι εμπιστοσύνη, σεβασμός, ειλικρίνεια, αγάπη. Είναι διαφωνία, έκφραση, θυμός, αδρεναλίνη, αγωνία. Νομίζω θα μπορούσα να μιλάω για ώρες και να υπεραναλύω, αλλά δεν θα μείνω σε αυτό. Αρχικά, η φιλία αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες των ανθρώπινων σχέσεων. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις έναν άνθρωπο που να μπορείς να μοιράζεσαι χαρές και λύπες, προβληματισμούς και ανησυχίες. Επίσης, να σημειωθεί πως γενικά στη ζωή όλα γίνονται πιο ενδιαφέροντα με παρέα. Στη κοινότητα, αυτό το έχω εκτιμήσει πολύ. Η ώρα περνάει ευχάριστα όταν μιλάς για οτιδήποτε σε απασχολεί. Από το πιο σημαντικό μέχρι το πιο ασήμαντο. Δημιουργούμε φιλίες χωρίς συμφέρον, αλλά αλληλοβοήθειας. Τέλος η φιλία για εμένα είναι στιγμές και όμορφες αναμνήσεις που θα θυμάμαι και θα παίρνω δύναμη.
 
ΒΑΣΙΛΗΣ
Φιλία μια λέξη, χίλια συναισθήματα. Ένα συναίσθημα αγάπης, στοργής και ενδιαφέροντος. Αυτό είναι πάνω κάτω η φιλία για εμένα. Εδώ στην κοινότητα έμαθα να εκτιμάω τους φίλους μου, τους αληθινούς μου φίλους. Και όχι απλώς κάποιους γνωστούς που αποκαλούσα φίλους όποτε είχα συμφέρον. Πλέον χαίρομαι που έχω άτομα διπλά μου, που με νοιάζονται αληθινά. Αυτό είναι για έμενα η αληθινή φιλία.

ΓΙΩΡΓΟΣ
Η φιλία είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός στην ζωή του ανθρώπου. Είναι μια σχέση όπου δίνεις και παίρνεις πράγματα καλά και κακά. Όταν ήμουν στην χρήση ο περίγυρος που επέλεξα να είμαι και να τους ονομάζω φίλους ήταν πολύ άσχημος γιατί στην πιάτσα που λέμε την φιλία την ενώνει η χρήση και το συμφέρον.
Για εμένα όταν υπάρχει φθόνος και υστεροβουλία ανάμεσα στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να επιλέγω συχνά να είμαι μόνος και το επεδίωκα περισσότερο. Εδώ στην κοινότητα έμαθα να σχετίζομαι με τους ανθρώπους ξεκάθαρα, να ενδιαφέρομαι, να παίρνω και να δίνω φροντίδα και αγάπη, είναι κάτι που το έχω σε εκτίμηση και δεν θα το άλλαζα με τίποτα.
Η αληθινή αξία της φιλίας είναι ανεκτίμητη και είναι κάτι που το γνωρίζω τώρα στα 17 μου χρόνια και μπορεί να έχω στεναχωρηθεί που άργησα άλλα είμαι ταυτόχρονα χαρούμενος και νιώθω τυχερός γιατί αν δεν έπαιρνα την απόφαση να αλλάξω ίσως να μην το ένιωθα και βίωνα πότε.

ΝΑΤΑΛΙΑ
Όντας πολύ κοινωνική από μικρή έκανα εύκολα φιλίες. Παρόλα αυτά πάντα κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Μια οι φίλες μου με πρόδιδαν, μια μάθαινα πως μιλάνε πισώπλατα για μένα, την άλλη ένιωθα πως δεν έχω την αγάπη που μου αξίζει. Έτσι πάντα κατέληγα να αλλάζω συνέχεια παρέες και πάντα να χρειάζεται να προσαρμόζομαι από την αρχή μέχρι να αισθανθώ ασφάλεια, ενδιαφέρον, στοργή και μετά πάλι θα σπάγαμε… Μετά έβαλα τη χρήση στη ζωή μου και έκανα παρέα με άτομα που νόμιζα πως είναι οι πραγματικοί μου φίλοι. Τελικά παρόλο που άργησα, συνειδητοποίησα πως όχι απλά δεν είναι φίλοι, αλλά αντιθέτως μου κάνουν κακό και αλλοιώνουν τον χαρακτήρα μου, απομακρύνοντας με από την οικογένεια και τα όνειρά μου, Στην κοινότητα κάνω καινούριους φίλους που θέλω να κρατήσω και στο μέλλον γιατί νοιάζονται και αγαπούν αληθινά.

ΣΤΕΛΙΟΣ
Η φιλία είναι σημαντικό πράγμα για μένα ,όταν έχεις φίλους νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και έχεις αυτοπεποίθηση για τον εαυτό σου. Έξω στη πιάτσα δεν είχα φίλους μόνο χρήστες που θέλανε το κακό μου . Εδώ στη κοινότητα έμαθα να έχω φίλους και να έχω φίλους καθαρούς. Όταν έχεις καθαρό φίλο με αξίες μπορεί να σου πει πώς να γίνεις καλύτερος και ποιο χαλαρός στα θέματα σου ,επίσης εδώ στη κοινότητα έμαθα να γίνομαι φίλος και να στηρίζω και όχι όπως έξω στη πιάτσα. Για ‘μένα η φιλία είναι το πιο σημαντικό πράγμα .

ΣΤΕΛΛΑ
Εγώ έκλεισα τρία χρόνια καθαρή στη 1 Αυγούστου. Είμαι τόσο περήφανη για εμένα, για όλα αυτά που έχω πάρει από την κοινότητα. Μπήκα στην κοινότητα 15 χρονών και δεν ήξερα τι μου γινόταν τότε. Πλέον είμαι καθαρή στην κοινότητα με τους φίλους μου και ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή. Στην κοινότητα βρήκα τις αξίες που δεν είχα έξω, βρήκα την αγάπη, την φροντίδα το νοιάξιμο και την αλληλοβοήθεια. Βρήκα τον εαυτό μου. Ανακάλυψα τις δυνατότητες μου. Και πάνω από όλα βρήκα πραγματικούς φίλους. Που να μου δίνουν πράγματα, χωρίς να έχουν κάποιο όφελος από αυτό, ή να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα. Στην ΣΤΡΟΦΗ βρήκα μία δεύτερη οικογένεια. Μία οικογένεια την οποία διάλεξα εγώ. Διότι οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέξαμε και εγώ διάλεξα την ΣΤΡΟΦΗ.

ΑΛΕΞ
Η φιλία είναι κάτι αρκετά συχνό, όλοι από μικροί γνωρίζουνε άτομα, συνδεόμαστε και γινόμαστε φίλοι. Όμως η πραγματική φιλία, η ανιδιοτελής, είναι κάτι σπάνιο και δυσεύρετο. Εδώ στην Κοινότητα έχω βρει φίλους αληθινούς, με κοινούς στόχους, που με στηρίζουνε στα εύκολα και στα δύσκολα. Και πριν την Κοινότητα είχα φίλους, όμως όταν εσύ ή και οι άλλοι είναι στην χρήση τα πράγματα είναι θολά αντί για ξεκάθαρα. Τώρα οι σχέσεις είναι καθαρές και ξεκάθαρες, κάτι που πλέον εκτιμώ και αναζητώ. Βέβαια, οι σχέσεις δεν είναι πάντα χαρούμενες. Έχουν τα καλά αλλά και τα δύσκολα, όμως εκεί είναι που αποκτά αξία και χτίζεται κάτι ουσιαστικό. Στα εύκολα, στις χαρές και στην καλοπέραση όλοι μπορούν να σταθούν δίπλα σου. Όταν όμως όλα στα σταματήσουν, σταματάνε κι αυτοί μαζί γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να κερδίσουν. Γι΄αυτό λέμε πως οι φίλοι είναι για τα δύσκολα, για να στηρίζουν, να βοηθάνε και να τραβάνε τον φίλο τους από τους λάκκους που μπορεί να πέσει. Γιατί οι αληθινοί φίλοι αλληλοβοηθιούνται χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα, και αυτούς τους φίλους μπορείς να βρεις, και βρήκα στην Στροφή.

ΑΝΔΡΕΑΣ
Η έννοια της φιλίας ανάλογα με την ηλικία αλλάζει, όσα πιο μικρός είσαι τόσο πιο ανούσια είναι, στην αρχή σχετίζεται έτσι, παράλληλα συνδέεσαι και με τα ενδιαφέρουσα που έχεις και τα κοινά χαρακτηριστικά, την περιοχή που μένεις, τους βαθμούς που έχεις στο σχολείο ακόμα και τις γνωριμίες, για παράδειγμα με οικογενειακούς φίλους. Όταν φτάσεις στην ηλικία, σωματικά και νοητικά, να γίνεις έφηβος ξεκινάς να το πηγαίνεις σιγά σιγά ένα βήμα παρακάτω. Ενώ αλληλεπιδράς και με τα παραπάνω ξεκινάς να μιλάς και πιο ουσιαστικά, να μοιράζεσαι προβλήματα και όσο η εμπιστοσύνη τον γονιών σου μεγαλώνει χαλαρώνουν και τα όρια. Εκεί θα υπάρξει ένα σταυροδρόμι , μάλλον κάποιοι από τους φίλους σου θα έχουν αποκτήσει κακές συνήθεις όπως το κάπνισμα, την επαφή με την πιάτσα ή ακόμα και τη χρήση. Αν καταφέρεις να περιορίσεις την επαφή μαζί τους και δεν παρασυρθείς, τότε εσύ και οι καθαροί σου φίλοι θα δεθείτε ακόμα περισσότερο και αντί η εμπιστοσύνη των γονιών σου να πάει στα σκουπίδια θα γίνει αξέχαστες αναμνήσεις για εσένα και για την παρέα σου. Με τα χρόνια, όσο αυτή η αγάπη που νιώθετε μεταξύ σας συνεχίζει να σας ενώνει θα καταλάβεις ότι πέρα από την οικογένεια σου θα έχεις και μία δεύτερη, ίσως και πιο σημαντική, που θα την αγαπάς και θα τη νοιάζεσαι, τους φίλους σου.

ΓΙΑΝΝΗΣ Φ.
Φιλία, μια λέξη χίλια συναισθήματα. Η φιλία είναι ένα βασικό συστατικό για την ευτυχία. Όταν έχεις άτομα δίπλα σου που αγαπάς και σε αγαπάνε όλα αλλάζουν .Τα ωραία γίνονται καλύτερα και τα άσχημα και τα ζόρια λιγότερο δυσάρεστα άνθρωπος έχει ανάγκη από φίλους γιατί έχει ανάγκη από ενδιαφέρον, αγάπη και νοιάξιμο. Άτομα που είναι δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές και μας καταλαβαίνουν. Εδώ στην κοινότητα έχω βρει πραγματικούς φίλους που είμαστε ο ένας για τον άλλον.

ΜΑΡΙΟΣ
Ένα αρκετά ευαίσθητο θέμα για εμένα. Η φιλία εφόσον είναι αληθινή είναι από τις πιο δυνατές καταστάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου. Όλοι μας έχουμε την ανάγκη από μια σταθερή σχέση, από έναν άνθρωπο που θα τον ακούσουμε και θα μας ακούσει. Να είναι εδώ στα εύκολα και στα δύσκολα. Έξω αυτό δεν το είχα. Είχα δίπλα μου ανθρώπους μόνο για το συμφέρον, είτε το δικό τους, είτε το δικό μου. Στη κοινότητα άλλαξα γνώμη για τη φιλία. Στη κοινότητα δεν έχω δημιουργήσει απλές φιλίες, αλλά έχω αποκτήσει μια καινούργια οικογένεια. Γιατί οι φίλοι είναι, η οικογένεια που διαλέγουμε.

ΘΟΔΩΡΗΣ
Όσο καιρό βρισκόμουν στη χρήση νόμιζα ότι είχα φίλους, ότι ήταν αληθινά άτομα για μένα και τους είχα ακόμα και για πρότυπα. Ήθελα να πιστέψω ότι ήταν εκεί για μένα και ότι θα είναι για πάντα δίπλα μου ενώ στις δυσκολίες ήμουν μόνος μου. Εδώ στην κοινότητα οι φιλίες που έχω κτίσει είναι μια αυτές που με κρατάνε , που τους έχω δίπλα μου και στέκονται όπως οι σωστοί και αληθινοί φίλοι. Με νοιάζονται, με βοηθάνε και ο χρόνος μαζί τους είναι από τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχω στην ζωή μου.

ΝΙΚΟΛΑΣ
Η φιλία είναι κάτι πολύ δυνατό. Οι φίλοι είναι η οικογένεια μου διαλέγεις. Κάτι που σε γεμίζει, νιώθεις σημαντικός και ότι ανήκεις κάπου. Για μένα η φιλία δεν είναι τα πολλά άτομα είναι λίγα και καλά, άνθρωποι που είναι δίπλα σου όχι μόνο στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα, στα ζόρια, στις τρέλες και στα χαμόγελα. Η φιλία έχει να κάνει με εμπιστοσύνη, να νιώθουμε τον άλλον, να μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας, να τον βοηθάμε εκεί που μας έχει ανάγκη… Είναι τόσο όμορφο τόσο σημαντικό να έχεις ανθρώπους στο πλευρό σου και είμαι ευγνώμων που υπάρχουν σημαντικά άτομα στην ζωή μου. Είναι όμως και μια παγίδα, μια παγίδα οφθαλμαπάτης, γιατί το να επιλέξεις τους σωστούς φίλους, είναι βασικό για τον λόγο ότι δένεσαι μαζί τους και μπορεί αν δεν έχεις κάνει την σωστή επιλογή να την πατήσεις. Σε μια φιλία πρέπει να σε κρατάνε ουσιαστικά πράγματα και όχι μια ψυχοτρόπος ουσία. Την έχω πατήσει και ζούσα σε ένα κύκλο φιλίας υποχείριο μιας ουσίας δίχως να μπορώ να ξεφύγω. Κάνε την σωστή επιλογή έχοντας ωριμότητα απόφασή σου. Εδώ έμαθα ότι η φιλία είναι αξία, αξία ανεκτίμητη που σε πάει μπροστά, που σε βγάζει από το τυχόν αδιέξοδο, με ειλικρίνεια και όχι με ψεύτικα συναισθήματα.

ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΟΝΕΩΝ

 

 
Φιλία …..
 
 
ΔΗΜΗΤΡΑ Κ.
 
Η ΦΙΛΙΑ
 
Γειά σας, είμαι η Δήμητρα, μαμά τριών παιδιών. Εγώ μετά την γέννηση των παιδιών μου, απομακρύνθηκα από όλους τους φίλους μου. Έγινε από μόνο του, αυτόματα, χωρίς να το επιδιώξω. Όλη μέρα ασχολούμουν με τα παιδιά και δεν υπήρχε χρόνος για φιλίες.
 
Έτσι πέρασαν είκοσι χρόνια, μέχρι που ήρθα στη ΣΤΡΟΦΗ. Εδώ βρήκα πραγματικούς φίλους. Όλοι χρειαζόμαστε φίλους, ανθρώπους που μας αποδέχονται όπως είμαστε και βρίσκονται δίπλα μας για να μας ακούσουν και να σταθούν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Η επικοινωνία με τους φίλους είναι πολύ βασική. Να μπορείς να μοιραστείς τις σκέψεις σου, τους φόβους σου, τις ανησυχίες σου, τα όνειρα σου και όλα όσα σε βαραίνουν.
 
Εδώ στη ΣΤΡΟΦΗ βρήκα τέτοιους φίλους και είμαι ευγνώμων για αυτό. Οι φίλοι μου στη ΣΤΡΟΦΗ ξέρουν πραγματικά ποια είμαι και δεν ντρέπομαι ούτε φοβάμαι. Δεν ανησυχώ ότι θα με χλευάσουν, ότι θα με εκμεταλλευτούν, θα με απορρίψουν, θα με προδώσουν ή θα με εγκαταλείψουν.
 
Ξέρω ότι μπορώ να ακουμπήσω πάνω στους φίλους που γνώρισα στη ΣΤΡΟΦΗ, ξέρω ότι θα με στηρίξουν, θα με ακούσουν, θα με καταλάβουν, θα με ενθαρρύνουν και μπορώ να τους εμπιστευτώ.
Υπάρχει αγάπη, εχεμύθεια και ειλικρίνεια μεταξύ μας. Οι φίλοι μου στη ΣΤΡΟΦΗ με ακούνε, με παρηγορούν, με στηρίζουν και με προστατεύουν.
 
Με τους φίλους μου στη ΣΤΡΟΦΗ έχουμε κοινές εμπειρίες που μας έχουν φέρει κοντά κα μας ενώνουν. Έχουμε συναντηθεί στα πιο αναπάντεχα μέρη και κάτω από περίεργες συνθήκες, για αυτό η φιλία μας είναι δυνατή.
 
Ευχαριστώ πολύ τη ΣΤΡΟΦΗ για την ευκαιρία που μου έδωσε να κάνω τόσους πολλούς και καλούς φίλους, γιατί η ζωή χωρίς φίλους είναι μια ζωή μισή.
 
 
ΒΙΒΗ Κ.
 
Φιλία …..
 
 
 
ΦΙΛΙΑ
 
Φιλία η πιο αγνή από όλες τις σχέσεις. Σχέση σημαντική και πολύτιμη, μια σχέση ζωής για όλους στο διάβα της ζωής μας. Μέσα από την φιλία χτίζονται σχέσεις που καθορίζουν το υπόλοιπο της ζωής μας. Σχέσεις που γίνονται σημείο αναφοράς για μια ζωή κ μας δείχνουν το δρόμο. Μια καλή φιλία γίνεται σπουδαία και σημαντική όταν υπάρχει αγάπη, φροντίδα, ειλικρίνεια, υποστήριξη και νοιάξιμο στις εύκολες χαρούμενες στιγμές αλλά και στις δύσκολες.
 
Μία απλή στιγμή αρκεί για να καθορίσει μία σημαντική και πολύτιμη σχέση ζωής. Έτσι μπήκε στη ζωή μου και η μοναδική πολύτιμη φίλη μου μέχρι σήμερα και πριν από 40 χρόνια. Ήταν σαν να συνδεθήκαμε έτσι μαγικά χωρίς προσπάθεια.
 
12 χρόνων η Ευγενία καθισμένη να παίζει στα σκαλοπάτια της εισόδου του σχολείου του γυμνασίου ενώ εγώ πλησίαζα μαζί με τον μπαμπά μου για να δω το νέο μου σχολείο το Γυμνάσιο στη κωμόπολη μετά το Δημοτικό στο χωριό. Μας συστήθηκε έτσι αυθόρμητα και η ευγενική συμπεριφορά της με κέρδισε. Μόλις είχε χάσει τον μπαμπά της από την ανίατη αρρώστια ο οποίος τύχαινε να ήταν φίλος του μπαμπά μου. Δώσαμε ραντεβού τον Σεπτέμβρη με το άνοιγμα των σχολείων. Με περίμενε με μία ανοικτή αγκαλιά και καθίσαμε μαζί. Έκτοτε καθόμασταν στο ίδιο θρανίο μέχρι και τη τελευταία μέρα στο Λύκειο.
 
Μέχρι και σήμερα οι ζωές μας ήταν και είναι διαφορετικές, Σε διαφορετικά μονοπάτια και με διαφορετικούς στόχους η κάθε μία, αλλά στην ουσία αχώριστες. Μπορεί να μην συναντιόμασταν συχνά αλλά όταν βρισκόμασταν ήταν σαν να μην πέρασε ούτε ώρα, ούτε στιγμή από την τελευταία φορά. Κάποιοι λένε οι φίλοι φαίνονται στις χαρές, άλλοι λένε ότι οι φίλοι φαίνονται στις στεναχώριες. Η φιλία αυτή απλά φαίνεται παντού.
 
Μου συμπαραστάθηκε στη δύσκολη στιγμή όταν έμαθα για την χρήση ουσιών για το γιο μου . Μαζί τρέξαμε, ήταν δίπλα μου στα δύσκολα κ μας στήριξε με αγάπη και προσωπική φροντίδα και στέρηση για να φτάσουμε εδώ που είμαστε τώρα στην αγκαλιά της Στροφής. Μια σχέση ζωής που αναπτύξαμε στην μεγάλη οικογένεια της Στροφής. Γιατί αληθινή φιλία σημαίνει οικογένεια.
 
Έτσι και εμείς γίναμε μέλη της οικογένειά αυτής, μέσω προσωπικής σύνδεσης νοιαξίματος και φροντίδας με το προσωπικό, αλλά κ με τους γονείς. Αναπτύχθηκε μία και μοναδική επαφή σταθερή που εξελίχτηκε σε σχέση ζωής.
 
 
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Τ.
 
Οι φίλοι είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχουμε στην ζωή μας, είναι η οικογένεια που διαλέγουμε για τον εαυτό μας. Ειδικά όταν οι φίλοι είναι πραγματικοί, ίσως είναι και καλύτεροι και από οικογένεια αφού εκτός των άλλων, τους έχεις επιλέξει και σε έχουν επιλέξει ως εκλεκτούς της ζωής τους…
Οι αληθινές φιλίες πρέπει να είναι αμφίδρομες και γεμάτες αλληλεγγύη, γι’ αυτό και οι φίλοι είναι πάντα 2 ή περισσότεροι. Δεν αρκεί για έναν άνθρωπο να νιώθει μόνος του την φιλία με έναν άλλον, χρειάζεται να δώσεις και να πάρεις για να χτίσεις μια φιλία. «Η μεγάλη διαφορά μεταξύ αγάπης και φιλίας είναι ότι δεν μπορείς να έχεις φιλία χωρίς ανταπόδοση». Η κατανόηση σε μία φιλία είναι εξίσου σημαντική. Να κατανοείς και να δέχεσαι δηλαδή πως ο άλλος, ο φίλος σου, δεν είναι ίδιος με σένα. Να κατανοείς τις πράξεις και τις σκέψεις του ακόμα και αν δεν θα τις έκανες ή δεν θα τις σκεφτόσουν ποτέ. Να τον συμβουλεύεις, προσπαθώντας να τον βοηθήσεις και όχι να τον νουθετήσεις. Μόνο έτσι θα καταλάβει πόσο φίλος του είσαι και επιπλέον, είναι ο μόνος τρόπος να σε ακούσει. Έτσι λειτουργεί η ΣΤΡΟΦΗ, σαν φίλοι, ακούμε, βοηθάμε και κατανοούμε. Είμαστε παρόν στα δύσκολα και στα εύκολα, στα πίσω και στα μπρος, στα καλά και στα κακά. Μεταξύ φίλων, δεν χρειάζονται ψέματα, μόνο αλήθειες. Και να ξέρετε, η αλήθεια πάντα ακούγεται. Έστω και καθυστερημένα.
Για να μπορέσει να κρατήσει μία φιλία, ο φίλος σου πρέπει να μπορεί να σε έχει αποδεχτεί όπως είσαι και ίσως να βοηθήσει και εσένα να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι. Άλλωστε μια άλλη φιλία που καλλιεργείτε μέσα στα χρόνια είναι αυτή με τον ίδιο μας τον εαυτό. Να τον αγαπάμε τον εαυτό μας, να τον ακούμε, να τον βοηθάμε και να τον θαυμάζουμε όπως ακριβώς θα κάναμε και με τον φίλο μας. Ας μην είμαστε σκληροί με τον μαζί του και ας του δώσουμε χώρο να αισθανθεί καλύτερα και να αναπτυχθεί.
Λένε κάποιοι πως η φιλία είναι ιερή. Στις μέρες μας όμως γίνεται όλο και πιο σπάνια. Οι άνθρωποι γίνονται όλο και πιο κλειστοί και διατηρούν, πολλές φορές, φιλίες για προσωπικό όφελος. Όπως είχε πει ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη», Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δεν είναι τόσο δύσκολο να πεθαίνεις για τον φίλο σου, όσο να βρεις τέτοιο φίλο για τον οποίο αξίζει να πεθαίνεις». Όμως υπάρχει. Και θα είναι αυτός που θα σου δώσει την πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου…

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

 
Ροή γονιών με επιλογή τραγουδιού :
1.    Δημήτρης Γ.
Danyl Johnson OWNS the stage with EPIC
2.    Δήμητρα Κ.
Imagine Dragons - Believer
3.    Βιβή Κ.
Ταχεία - Ελένη Βιτάλη
4.    Σταματική Α.
Οι φίλοι είναι για πάντα.
5.    Αναστασία Τ.
 
 
 

 

 

 

 

Bookmark and Share
Νέα Αρχικής Σελίδας
 
Τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Κείμενα γονιών από την εκπομή της 26/2/2024
Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ : Η ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΠΕΝΤΙΚΟΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ με ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
"Αυτός ο δρόμος"
Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 15.00, κάνε κλικ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο STROFI με την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο E.Y.R.O. (European Youth Remote Orchestra)!
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ με καλεσμένο τον Φαίδωνα Καλοτεράκη, Ειδικό Βοηθό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ με καλεσμένο τον Φαίδωνα Καλοτεράκη, Ειδικό Βοηθό Διευθυντή ΚΕΘΕΑ
Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Κοινότητας στα Καμένα Βούρλα
Καλοκαιρινή Κατασκήνωση Κοινότητας στα Καμένα Βούρλα
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr