Αρχική Σελίδα : Αληθινές Ιστορίες : Τι Λένε οι Έφηβοί μας
Γιατί βρίσκομαι εδώ;

«Βρίσκομαι εδώ γιατί επιτέλους δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξεφύγω από μένα» - απόσπασμα της φιλοσοφίας των θεραπευτικών κοινοτήτων

- Εγώ ήρθα στην κοινότητα γιατί ήμουν σε ένα αδιέξοδο. Η ζωή μου πλέον έξω είχε χάσει το νόημά της. 
Ένιωθα μέρα με την μέρα ότι βουλιάζω σε έναν βάλτο. Ένιωθα τόσο μόνη που ακόμη και με δέκα άτομα να ήμουν ήταν λες και ήμουν μόνη μου.  Δεν είχα φίλους, το μόνο που είχα ήταν κάποια άτομα που απλα θα καθόμασταν. Ο καθένας θα ήταν στον κόσμο του. Υπήρχαν και φορές που μπορεί να μη  μιλούσαμε καθόλου και απλά να περνούσε έτσι η ώρα.

Πλέον με τους γονείς μου δεν είχα καμία σχέση. Στο σπίτι με αντιμετώπιζαν σαν έναν ναρκομανή που μπλέκεται στα πόδια τους. Υπήρχαν πολλές φορές   που με σιχαινόντουσαν ακόμη και στο να κάτσω στον καναπέ για να μην τους κολλήσω τίποτα.

Στην Κοινότητα θέλησα να μπω για να βρω ένα νόημα στη ζωή μου και να αρχίσω να πιστεύω στον εαυτό μου, γιατί τέσσερα χρόνια με είχα υποτιμήσει πολύ και με είχα πετάξει στα σκουπίδια. Δεν είχα όμως πολύ ισχυρή απόφαση. Δυσκολευόμουν αρκετά. Με τον καιρό μπήκε το «μικρόβιο» μέσα μου και άρχισα να αγαπάω την Κοινότητα. Ακόμη και στη διακοπή μου το στομάχι μου όλο αυτό δεν το άντεχε. Το ότι ξαναμπήκα, ήταν η καλύτερη επιλογή. Για αυτό βρίσκομαι εδώ γιατί επιτέλους έκανα φίλους που νοιάζονται για μένα και που με αγαπάνε. Οι γονείς μου πλέον είναι υπερήφανοι για μένα και με   θαυμάζουν για αυτό που κάνω. Και το βασικότερο, επιτέλους σέβομαι τον εαυτό μου, κυνηγάω τα όνειρά μου και δεν είμαι ο γίγαντας των ονείρων μου αλλά είμαι η Κλαούντια που παλεύει για μια καθαρή ζωή. 

  Κλαούντια – μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

- Όταν πρωτοήρθα στη Κοινότητα σκεφτόμουν ότι οι βασικοί λόγοι που είχα ανάγκη τη κοινότητα ήταν   επειδή έπρεπε να σταματήσω τη χρήση ουσιών. Σκεφτόμουν πως απλά θα με έπειθαν ή πως εγώ θα συνειδητοποιούσα με έναν τρόπο ότι η χρήση θα με καταστρέψει. Ακόμη κάτι άλλο που σκεφτόμουν είναι πως στη κοινότητα θα κατάφερνα να γίνω άνθρωπος. Κυρίως σε σχέση με τη νοοτροπία μου.

Αυτή τη στιγμή σκέφτομαι πως όντως με έναν τρόπο είχα δίκιο σε αυτά που σκεφτόμουν και       φανταζόμουν για τη κοινότητα, όμως η αλήθεια επίσης είναι ότι υπάρχουν και θέματα πολύ πιο βαθιά και ουσιαστικά που χρειάζονται πολύ δουλειά συναισθηματικά για να τα καταπολεμήσεις.

Βρίσκομαι εδώ γιατί έχω ανάγκη από ανθρώπους. Ανθρώπους που να νοιάζονται για εμένα και να με αγαπούν. Έχω ανάγκη από φίλους αληθινούς που ποτέ δεν είχα. Θέλω η σχέση με τους γονείς μου να είναι ξεκάθαρη και να μην ζω σε ένα σπίτι που γίνεται καθημερινά πόλεμος. Θέλω να μπορώ να πιστεύω στον εαυτό μου, να δω ότι μπορώ να πετύχω πράγματα και να τον εκτιμάω. Όχι να τον υποτιμάω. Προτιμώ να υποτιμάω τους φόβους μου παρά εμένα και να γεμίζω ανασφάλειες. Έχω ανάγκη να εμπιστευτώ τον εαυτό μου και να τον αγαπήσω για αυτό που είναι και όχι να παριστάνω κάτι ψεύτικο. Θέλω να πάρω και να δώσω φροντίδα και να μπορώ να εκφράζω τα συναισθήματα μου με ευκολία. Πάνω από όλα θέλω να νιώσω ζωντανός σαν άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους και όχι μόνος και εγκλωβισμένος όπως στο θάνατο. 

Δημήτρης – μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

 

- Βρίσκομαι εδώ γιατί έξω δεν ένιωθα αγάπη και εδώ τη βρήκα. Γιατί εδώ γνωρίζω τον εαυτό μου, αυτό που πραγματικά είμαι και όχι κάτι ψεύτικο που μου έβγαζε η χρήση. Έξω ήμουν σκληρός ενώ εδώ μέσα είμαι μαλακός αυτό που μου αρέσει δηλαδή. Εδώ πιστεύουν σε εμένα ενώ έξω δεν πίστεψε ποτέ κανείς. Με εκμεταλλευόντουσαν και με μεταχειρίζονταν κάτι που δεν μου άρεσε. Είχε γίνει εμμονή η χρήση και ένιωθα ότι πήγαινα από το κακό στο χειρότερο και για αυτό ήθελα να βάλω ένα stop. Ήθελα φίλους να με νοιάζονται πραγματικά και να με αγαπάνε και το βρήκα εδώ. Ήθελα να είμαι καλά με την οικογένεια μου και να πιστέψουν σε εμένα και εδώ τα καταφέρνω να πιστεύουν πλέον. Τέλος θέλω πια να κάνω κάτι στην ζωή μου και να είμαι καθαρός και όχι βρώμικος, για αυτό βρίσκομαι εδώ γιατί νιώθω ασφαλείς.

Μανώλης - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

- Ήρθα στη ΣΤΡΟΦΗ για να έχω μια καθαρή  ζωή χωρίς ουσίες να μάθω πράγματα, να σκέφτομαι θετικά και να συμπεριφέρομαι σωστά. Έχω πάρει μια απόφαση και αυτό πιστεύω πως δεν θα αλλάξει. Μου αρέσει να βάζω μικρούς στόχους και να τους τηρώ. Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να ζήσω και να κάνω καινούριους φίλους και μια νέα αρχή στη ζωή μου. Βρίσκομαι εδώ γιατί υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να βοηθήσουν και να ανοίγομαι πιο εύκολα. Βρίσκομαι εδώ για να είμαι ο εαυτός μου και να αντιμετωπίζω κάθε δυσκολία και ποτέ να μην τα παρατώ. Τέλος βρίσκομαι εδώ γιατί ζητώ τη βοήθεια σας: «Όχι ποία μόνος όπως τον θάνατο, αλλά ζωντανός ανάμεσα σε ανθρώπους».   

Ντορίνα - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ


- Γιατί βρίσκομαι εδώ;

Μου είναι δύσκολο να θυμηθώ τι έλεγα όταν πρωτοπήγα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων. Θυμάμαι ότι πίστευα πως δεν έχω πρόβλημα, ότι θα έκανα δυο –τρεις συναντήσεις, θα μείωνα την χρήση και θα συνέχιζα την πορεία μου, γιατί ζωή δεν το λες αυτό.

Την πρώτη φορά λοιπόν που πήγα στο ΚΣΕ έφυγα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούσα να αντιληφθώ ότι ο χρήστης μέσα μου με κρατούσε  τόσο γερά που δεν ήθελα καν να του ξεφύγω. Την δεύτερη φορά είχα συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα. Την κατάσταση την οποία βρισκόμουν, ότι δεν ήταν φυσιολογική, ότι είχα ανάγκη την οικογένεια μου και ένα σπίτι. Ήθελα να βολευτώ όμως πίσω στην θαλπωρή του σπιτιού μου και της οικογένειας μου χωρίς να αλλάξω. Οπότε προσπαθούσα να τους πείσω ότι είμαι καλά, ότι έχω συνειδητοποιήσει κάποια πράγματα και ότι θα αλλάξω. Δεν υποχώρησαν όμως και ευτυχώς. Οπότε είπα το εξής: Αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις χαλάρωσε και μπες σε αυτό, να τελειώνεις και να ξαναεπιστρέψεις μετά περίπου στα ίδια. Αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Να κοροϊδέψω τους γονείς μου μένοντας στην κοινότητα ένα χρονικό διάστημα. Στο βάθος όμως και τελικά πολύ σημαντικό για την αρχή μου στην κοινότητα υπήρχε η σκέψη «Λες να τα καταφέρω; Λες να αλλάξω την ζωή μου;». Αυτή η μικρή σκέψη ενισχύθηκε από την αγάπη που είχα για τις αδερφές μου, που ήταν το ισχυρότερο κίνητρο για να μπω στην κοινότητα και να προσπαθήσω. Αυτή η σκέψη μου λοιπόν όσο έμενα στην κοινότητα μεγάλωνε καθώς σκεφτόμουν ότι αφού μπορούν αυτά τα παιδιά μπορώ και εγώ. Έτσι λοιπόν τσίμπησα στο «μικρόβιο» της κοινότητας, που ήταν η ελπίδα μου τότε ότι ίσως να τα καταφέρω, να νιώσω καθαρός και ελεύθερος να ευχαριστηθώ τα πράγματα χωρίς τα ναρκωτικά και την ψεύτικη εικόνα που με έτρεφε με άρρωστο τρόπο. Άρχισα να νιώθω την αγάπη προς τους γονείς μου που είχα σκεπάσει με θυμό και να αποκτώ φίλους σιγά - σιγά. Να ταυτίζομαι. Στη συνέχεια ήρθαν δυσκολίες. Δυσκολίες που ήθελα να αποφύγω, σκέψεις που ακόμα και τώρα μετά από τόσο καιρό προσπαθούσα να καταπιέσω, να κουκουλώσω και να κάνω πως δεν τις βλέπω γιατί δεν τις άντεχα. Ήθελα να ξεφύγω αλλά το έκανα με λάθος τρόπο.

- Γιατί βρίσκομαι εδώ λοιπόν; Γιατί θέλω να νιώσω καλά με τον εαυτό μου, γιατί ένιωσα αγάπη για αυτό που είμαι και μερικές φορές ώθηση, δύναμη, πίεση και στήριξη. Όταν το ξέχναγα αυτό ήταν που χανόμουν. Βρίσκομαι εδώ γιατί εμπιστεύθηκα τόσο που δεσμεύτηκα, έκανα φίλους όπως τον Κωνσταντίνο και τον Αριστοτέλη και ένιωσα πόσο ανεκτίμητη και σημαντική για εμένα ήταν η οικογένεια μου. Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να κάνω όνειρα, να νιώθω ελεύθερος, ζωντανός και όχι θολωμένος από σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα. Βρίσκομαι εδώ γιατί θέλω να τραβήξω και άλλους ανθρώπους μαζί μου.

Πέτρος - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

 

- Στην αρχή που ήρθα στην κοινότητα δεν μου ήταν ξεκάθαρος κάποιος λόγος για να παραμείνω. Σκεφτόμουν ότι κορόιδευα τόσο καιρό τους γονείς μου και ότι τώρα είναι στενά τα περιθώρια, όπως επίσης ένιωσα και πολλές ενοχές, όταν έσπασε η εικόνα που είχα μέσα μου για μένα με την παραδοχή της χρήσης ουσιών, γιατί για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις με τους γονείς μου δεν είχα ανοιχτό το θέμα της χρήσης. Σιγά-σιγά αυτό άρχισε να αλλάζει όσο πιο πολύ καιρό δεσμευόμουνα με τα άτομα και με την κοινότητα δυσκολευόμουν να σκεφτώ τον εαυτό μου να κάνει πάλι τα ίδια. Οι σχέσεις με έχουν κρατήσει στην κοινότητα. Έχω κάνει φίλους που έξω δεν είχα, όπως έχω φτιάξει και την σχέση με την οικογένεια μου. Μέσα στην κοινότητα γνώρισα και τις δύο όψεις του εαυτού μου και άφησα και τους άλλους να τις γνωρίσουν καλές και κακές. Έχω αγαπήσει κομμάτια του εαυτού μου που ποτέ δεν μπορούσα να αποδεχτώ και αυτό δεν με έκανε να νιώθω καλά. Όλα αυτά έχουν γίνει πλέον καθημερινά μου κίνητρα.

Γιώργος Α. -  μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

 

- Νόμιζα πως ήμουν εδώ για να κόψω τα ναρκωτικά σαν κάτι χειροπιαστό και να κάνω φίλους. Όταν βρέθηκα εδώ και ο καιρός πέρασε κατάλαβα πως εδώ βρίσκομαι για να κάνω φίλους να με αγαπάνε. Είμαι εδώ για να ψάξω τι κενά μου γέμιζαν τα ναρκωτικά και να τα γεμίσω με άλλα πράγματα. Βρίσκομαι εδώ για να κάνω μια αξιοπρεπή ζωή, γιατί έξω υπήρχαν και άνθρωποι που με θελαν ζωντανό και με νοιάζονταν, όπως η οικογένεια μου. Βρίσκομαι εδώ για να μάθω να περνάω καλά χωρίς μέσα μου να είμαι κενός. Είμαι εδώ γιατί κατάλαβα πως δεν μου άξιζε μια ζωή όπως πριν εννέα μήνες. Είμαι εδώ για μικροπράγματα που πλέον πολύς κόσμος θεωρεί δεδομένα και δεν τους γεμίζουν όπως εμένα!

Γιώργος Π. - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ


- Βρίσκομαι στην κοινότητα γιατί θέλω ένα καθαρό μέλλον στη ζωή μου, αλλά και να αντιμετωπίσω τους φόβους μου και της δυσκολίες που μου έχουν δημιουργηθεί, αλλά και τα συναισθήματα που πολλές φορές με κρατάνε πίσω σε κάποια απόφαση που παίρνω για τη ζωή μου.

«Όχι γίγαντας των ονείρων σου, ούτε νάνος των φόβων σου, αλλά άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους»

Χαράλαμπος - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

 

- Γιατί βρίσκομαι εγώ, εδώ;

Στην αρχή πίστευα πως βρέθηκα εδώ επειδή τα έφεραν έτσι οι συγκυρίες και βρισκόμουν σε αδιέξοδο. Το ένιωθα όμως αυτό κυρίως για τη ζωή μου και για το μέλλον μου στα πιο επιφανειακά πράγματα. Για παράδειγμα, πως δε θα μπορούσα να προχωρήσω έτσι στη ζωή μου, να δουλέψω να κάνω οικογένεια και να περνάω καλά. Δεν είχα στο μυαλό μου πως είναι να νιώθει κάποιος καλά με τον εαυτό του. Το είχα διαγράψει αυτό το κομμάτι από τη μνήμη μου.

Πίστευα πως είχα έρθει εδώ για τη χρήση, όπως μου έλεγαν, καταλάβαινα όμως γρήγορα πως η χρήση ήταν κάτι πολύ μικρό σε σχέση με αυτό που προσπαθούσα μέσα στην Κοινότητα παρόλο που συνδεόταν άμεσα με όσα δούλευα εδώ. Αν απαντήσω πιο αυθόρμητα στους λόγους που πιστεύω τώρα πως βρίσκομαι εδώ θα πω τα εξής:  
- Βρίσκομαι εδώ γιατί έχω κομμάτια αναπτυγμένα μέσα μου άσχημα και κακοπροαίρετα που δεν μπορώ μόνος μου να αντιμετωπίσω καθώς είναι πολύ δυνατά.

- Βρίσκομαι εδώ γιατί χωρίς να έχω καθαρή συνείδηση θα πεθάνω αργά ή γρήγορα μόνος και δυστυχισμένος.
 

- Βρίσκομαι εδώ γιατί εκτός από τον εαυτό μου, έχω πια να βοηθήσω και άλλους καθώς κάποιος με φρόντισε για να φτάσω ως εδώ.


- Βρίσκομαι εδώ γιατί αξίζω να κάνω όμορφα πράγματα στη ζωή μου και όχι να καταστραφώ. Τέλος,

- βρίσκομαι εδώ γιατί έχω ανθρώπους που μπορώ να ονομάζω φίλους,

 Αριστοτέλης - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

 

 «Όχι πια μόνος όπως στον θάνατο, αλλά ζωντανός σαν άνθρωπος ανάμεσα σε ανθρώπους. Στο ταξίδι έχε πίστη, έχε ελπίδα και να φτάσεις όπου θες, ως εκεί που θες, μόνο αν το θες» - απόσπασμα της φιλοσοφίας των θεραπευτικών κοινοτήτων

 

- Το να είσαι στην Κοινότητα και να δουλεύεις με τον εαυτό σου είναι ένα ταξίδι που διανύεις για να φτάσεις στην καθαρή ζωή. Για να το κάνεις όμως αυτό πρέπει να το θες εσύ. Δεν φτάνει να το θέλει μόνο η οικογένεια σου, ή όσοι θέλουν το καλό σου, γιατί εσύ έχεις το πάνω χέρι και αποφασίζεις.

Αν πιστέψεις στον εαυτό σου και απλά αφεθείς στο ταξίδι της ΣΤΡΟΦΗΣ θα σε πάει στην ΚΑΘΑΡΗ ΖΩΗ.

Κλαούντια – μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ


- Όσον αφορά τη φράση αυτή θέλω να πω ότι δεν μου αρέσει να ελπίζω. Μου αρέσει και θέλω να έχω πίστη και να πιστεύω στον εαυτό μου και στη προσπάθεια που καταβάλλω. Στη προκειμένη περίπτωση στη κοινότητα. Γιατί αν το πιστεύω, θα τα καταφέρω. Θα λύσω τα προβλήματα και τα θέματα που με κρατάνε πίσω και θα πετύχω. Θα πετύχω να φτάσω εκεί που θέλω, όσο το θέλω και μόνο αν το θέλω. Όλα με λίγα λόγια θα είναι στο χέρι μου και την επιλογή μου γιατί μόνο εφόσον ολοκληρώσω τη προσπάθεια μου θα είμαι σε θέση να εμπιστευτώ και να κάνω τις επιλογές μου και τη ζωή μου όπως εγώ τη θέλω και όχι όπως και όπου με οδηγεί η χρήση, η ρουτίνα και γενικότερα η κατάσταση που ήμουν στο παρελθόν.

Δημήτρης – μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ


- Το μήνυμα που παίρνω είναι πως αν έχω πίστη, δύναμη, επιμονή, υπομονή, εμπιστοσύνη, ελπίδα εργατικότητα και αντοχή να ξεπερνάω δυσκολίες θα φτάσω να πετύχω το όνειρο μου και θα το πάω όπου θέλω σε όποιο επίπεδο θέλω.

Μανώλης - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

- Να πιστεύω ότι θα ξεπερνάω τις δυσκολίες, ότι θα φτάσω στο να νιώθω καλά με τον εαυτό μου και στην κοινότητα και στην ζωή μου. Ότι θα καταφέρω να κάνω αυτά που ονειρεύομαι νικώντας τους φόβους μου με τα θετικά συναισθήματα που νιώθω.

Πέτρος - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

 

- Αυτό το μήνυμα με εκφράζει πάρα πολύ. Με εκφράζει γιατί είναι κάτι που είχα στο μυαλό μου από την αρχή της προσπάθειας μου. Μπορεί όχι με αυτούς τους στόχους αλλά μέσα από μία ελπίδα που γέννησα μέσα μου πίστεψα και σε κάθε δυσκολία το έφερνα πάλι στο μυαλό μου.

Η αγάπη που έχω εισπράξει και έχω δώσει με έχουν βοηθήσει σε όλη αυτή την προσπάθεια μου γιατί έχω καταφέρει ήδη να ξεφύγω από μία πολύ αρνητική κατάσταση στην ζωή μου όπου δεν είχα ελπίδα και το μόνο φως που έδινα ήταν από έναν ψεύτικο εγωισμό. Σε όλη μου την πορεία αυτά είναι βασικά μου εφόδια.

Γιώργος Α. -  μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ 

 

- Το νόημα που βγάζω και εισπράττω από αυτά τα λόγια είναι πως άμα ο ίδιος δεν πιστέψεις στον εαυτό σου δεν θα τα καταφέρεις. Πως όταν κάτι το θέλεις πολύ το κυνηγάς μέχρι το άπειρο για να το πάρεις, ανεξάρτητα το πόσα προβλήματα θα βρεις μπροστά σου, και πως δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω.

Γιώργος Π. - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

 

- Αν έχεις μέσα σου πάρει απόφαση για το μέλλον για κάτι που θέλεις να πετύχεις αρκεί να εμπιστεύεσαι την πορεία και την προσπάθειά σου, πως κάποια στιγμή θα φτάσεις. Να τρέφεις μέσα σου μια ελπίδα γι’ αυτό το σκοπό και όχι ματαίωση και απαισιοδοξία.

Αριστοτέλης - μέλος Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

Bookmark and Share
Τι Λένε οι Έφηβοί μας
 
Γιατί βρίσκομαι εδώ;
Μια απρόσμενη εισαγωγή...
Τι λένε οι έφηβοί μας
Ήμουν ένα παιδί δραστήριο, καλή μαθήτρια με χόμπι και πάνω απ’ όλα όνειρα...
Η Κοινότητα με έχει βοηθήσει πολύ να αλλάξω τον εαυτό μου...
Στην Κοινότητα εκτιμάω αυτά που έχω...
Η Κοινότητα για μένα είναι μια αγκαλιά...
Στην Κοινότητα έμαθα να είμαι ειλικρινής, αληθινός και ανοιχτός...
Για μένα η Κοινότητα είναι μια βοήθεια που σε πάει πέρα από την χρήση...
Στη κοινότητα έχω την ευκαιρία να κάνω φίλους...
Τώρα η Κοινότητα μου τα προσφέρει όλα...
Στην Κοινότητα είναι άνθρωποι που μαζί προσπαθούν με αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια και αλληλοαγάπη...
Ήμουν πολύ προσεχτική ώστε να μην καταλάβουν οι γονείς μου. Γενικά πάντα τους υπολόγιζα...
Η Κοινότητα για μένα είναι ένα σπίτι γεμάτο από παιδιά πολύ διαφορετικά μεταξύ τους αλλά και ένα σπίτι με πολύ αγάπη...
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ "Στην Κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη"
Ιστιοπλοϊκό Τριήμερο  Σεπτέμβριος 2010
Ιστιοπλοϊκό Τριήμερο Σεπτέμβριος 2010
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr