Αρχική Σελίδα : Στηρίξτε μας : Σύλλογος Οικογένειας
Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς

 Μια αγκαλιά που σε χωρά.......

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς -  21 Ιανουαρίου

 
 
Αγκαλιά… Μια λέξη με τεράστια συναισθηματική αξία.
 
Πόσες φορές μετά από μια δύσκολη μέρα το μόνο που θέλουμε είναι μια αγκαλιά. Πόσες φορές η ορμή μας και ο ενθουσιασμός μας δεν βρίσκουν λέξεις να εκφραστούν και μια αγκαλιά έρχεται να μεταφράσει όσα θέλουμε να πούμε και να δείξουμε.
Αμέτρητες είναι οι φορές που τίποτα δεν μπορεί να σε ανακουφίσει πέρα από τις αγκαλιές των αγαπημένων σου ανθρώπων. Είναι ένα δίχτυ ασφαλείας.... αυτό είναι η αγκαλιά! Ανοίγει μια πύλη για να σε δεχτεί ο άλλος στην καρδιά του!
 
Αν αποφασίσεις να παραμερίσεις τα αρνητικά συναισθήματα, ανακαλύπτεις στα μάτια των ανθρώπων, πόση αγάπη αναζητούν, πόση τρυφερότητα, ένα καλό λόγο. Αν τους παρατηρήσεις για λίγο, μπορεί να ανακαλύψεις την ομορφιά τους…
 
Πόση ομορφιά κρύβουν κι ας μη το ξέρουν! Κι ας σε στριμώχνουν συναισθηματικά.
 
Κλείσε για λίγο τα μάτια και αφουγκράσου τον χτύπο της καρδιάς σου. Ακολούθα τον ρυθμό της, αφέσου και θα αισθανθείς να γιγαντώνεται.
Και τότε αυτός ο χτύπος φεύγει από τους τοίχους του χώρου σου κι απλώνεται στη γειτονιά σου και σιγά- σιγά σε ολόκληρη την πόλη, σ’ ολόκληρη τη χώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκεί χωράνε πολλοί.
 
Και είμαστε όλοι ίδιοι κι όλοι αναζητούμε την αγάπη. Όλοι αναζητούμε την αγκαλιά που θα μας ανακουφίσει και θα μας ζεστάνει.
Μες την αγκαλιά αυτή, μπορείς να ανθίσεις!
 
Τι μπορεί να χωρέσει μέσα της μια αγκαλιά; Τα συναισθήματα, τα όνειρα, τα χάδια που χρειαζόμαστε από παιδιά.
 
Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς στις 21 Ιανουαρίου κι είναι ίσως η πρώτη χρονιά που καταλαβαίνουμε τόσο έντονα τη σπουδαιότητά της…

 

Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού ακούμε τους ειδικούς να μας  μιλάνε για τις αποστάσεις. Αυτές οι αποστάσεις όμως-όσο αναγκαίες κι αν είναι- μας έχουν στερήσει τόσες αγκαλιές και χάδια. Δεν πρέπει να αγκαλιάζουμε τους γονείς μας, τα αδέλφια μας, τους φίλους μας… Δεν πρέπει να αγκαλιάζουμε τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους στη ζωή κι αυτό δεν είναι εύκολο. Είναι αναγκαίο και δεν τους αγκαλιάζουμε ακριβώς επειδή τους αγαπάμε, αλλά είναι δύσκολο.
 
Θυμάσαι πριν ένα χρόνο που έβλεπες τη μαμά σου και της έδινες μια σφιχτή αγκαλιά; Θυμάσαι που βρισκόσουν με τους φίλους σου και τους έδινες μια ζεστή αγκαλιά; Πόσο καιρό έχεις να κάνεις μια τόσο αυθόρμητη κίνηση;
 
Οι αγκαλιές είναι ζωή, μας δίνουν δύναμη, μας απελευθερώνουν. Μετά από μια σφιχτή αγκαλιά γεμάτη αγάπη, ο κόσμος μας φαίνεται λίγο πιο όμορφος, ο πόνος είναι λίγο πιο απαλός…
Η πανδημία του κορονοϊού μας έχει υπενθυμίσει τη σπουδαιότητα της αγκαλιάς που προηγουμένως την είχαμε δεδομένη. Αγκαλιαζόμασταν, αλλά συχνά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε πόσο σημαντικό και πόσο μαγικό είναι αυτό που μας συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.
Και τώρα κάθε μέρα που περνάει και δεν μπορούμε να μοιράσουμε αγκαλιές, μας φαίνεται όλο και πιο δύσκολο. Μπορεί να συνηθίζουμε, αλλά δεν γίνεται ευκολότερο.
 
Η Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς μας υπενθυμίζει ότι “η ευτυχία υπάρχει στα πιο απλά πράγματα” και είναι 100% αληθινή!
Μπορεί να μην έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, αλλά όλες οι χώρες την υιοθετούν, γιατί μια αγκαλιά, είναι πάντα μια αγκαλιά. Είναι ο τρόπος με τον οποίον αποδεχόμαστε τον άλλον και τον χωράμε στη ζωή μας. Ο τρόπος που φανερώνουμε στον άλλον πως χαιρόμαστε που είναι δίπλα μας και του το ανταποδίδουμε.

Η αγκαλιά περιέχει τη θεραπευτική δύναμη της αποδοχής. Εκφράζει άμεσα αυτό που αισθανόμαστε για τον άλλον. Πόσο σπουδαίο είναι να μπαίνει ο ένας στον κόσμο του άλλου; Κι αυτό να εκφράζεται με μια αγκαλιά! Στην πράξη λοιπόν, όλα τα συναισθήματά μας μέσα και μέσω της αγκαλιάς. Καταφύγιο όλων. Αγκαλιαζόμαστε στις χαρές, στις δυνατές στιγμές, στις λύπες, στα δύσκολα. Όλα σε μια αγκαλιά, μέσα στην ηρεμία και την ασφάλειά της. Κάτι σαν λιμάνι, προστασία από το ψύχος της μοναξιάς.
 
Η αγκαλιά που θεραπεύει, που μοιράζεται, που ησυχάζει και ηρεμεί! Μια μεγάλη αγκαλιά που απλώνει τα χέρια και ανοίγει την καρδιά! Που περιμένει με υπομονή! Που δέχεται και αποδέχεται! Που δεν είναι εκεί για να κρίνει, αλλά για να γλυκάνει!Μια αγκαλιά που διώχνει τον φόβο, τον θυμό, την απογοήτευση, την κούραση. Γεμίζει την ψυχή και το σώμα. Φέρνει ελπίδα και δείχνει κατανόηση! Η δύναμη της αγκαλιάς είναι αστείρευτη!! Όλες οι αγκαλιές είναι σπουδαίες, πολύτιμες και μοναδικές! Κλείνουν μια στιγμή του απείρου εντός τους! Μια γλυκιά μελωδία από τους χτύπους της καρδιάς!
 
Πόσο όμορφος και καλύτερος φαίνεται ο κόσμος, όταν έχεις δίπλα σου κάποιον να σε αγκαλιάζει σφιχτά. Μην υποτιμάς την αγκαλιά σαν πράξη.
 
Σκέψου τις φορές εκείνες που ήθελες να ξεφύγεις από την σκληρή πραγματικότητα και την αδιαφορία των υπόλοιπων ή όταν έψαχνες ένα στήριγμα∙ δύο χέρια που τυλίχτηκαν γύρω σου, σε έκαναν να νιώθεις ασφάλεια. Η αγκαλιά είναι παρηγοριά, είναι μια επιβεβαίωση πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά.
 
Μπορεί τα τρυφερά λόγια να σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, η αγκαλιά όμως σε κάνει να νιώθεις την καρδιά και την ψυχή του άλλου.
 
Γι’ αυτό κι όταν δυσκολεύεσαι να μιλήσεις ή φοβάσαι να εκφράσεις τα συναισθήματα σου, πάρε αγκαλιά τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και εκείνος αμέσως θα νιώσει όλα όσα θες να του πεις. Τόσο μαγικά και τόσο απλά. Πόσα «Σ’ ευχαριστώ», «Σ’ αγαπώ», «Είμαι δίπλα σου» έχουν ειπωθεί μέσα από αυτήν την τρυφερή κίνηση. Λόγια ανείπωτα και συναισθήματα ανέκφραστα χωράνε μέσα σε μια αγκαλιά.
 
Νιώθεις πως έχεις πληγωθεί, το ξέρω. Αλλά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Μη φοβάσαι να δεθείς με την αγκαλιά. Είναι όμορφο να δένεσαι. Είναι ωραίο να αγκαλιάζεις τον άλλον και να νιώθεις πως είσαι σημαντικός. Μια αληθινή αγκαλιά αρκεί για να ξεχάσεις όλες τις προηγούμενες ψεύτικες που είχες στη ζωή σου.Εδώ στη ΣΤΡΟΦΗ είσαι προστατευμένος και μπορείς επιτέλους να αφεθείς. Μπορείς να επιτρέψεις στον ευάλωτο εαυτό σου να πάρει μια ανάσα και να αποκαλύψει την ανθρώπινη αδυναμία του. Από το 2011 υπάρχει μια ομάδα γονιών μόνο για σένα. Η «Ομάδα Αγκαλιάς».
 
Μια αγκαλιά που όταν σε κλειδώνει μέσα της νιώθεις ασφάλεια. Νιώθεις σίγουρος για σένα,για τη ζωή σου. Μια αγκαλιά που όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα μπορέσεις να ξεχάσεις. Μια αγκαλιά που σου θυμίζει εκείνα τα αρώματα και τις αναμνήσεις που με το πέρασμα των χρόνων δεν ξεθωριάζουν. Μια αγκαλιά που όσα χρόνια κι αν περάσουν δε θα σε κουράσει. Μια αγκαλιά από ανθρώπους που σκέφτεσαι όσο διαβάζεις αυτό εδώ το κείμενο. Η ζωή είναι μικρή. Δεν θα σου πω για τις όμορφες στιγμές που είναι μετρημένες, ούτε για τις άσχημες που είναι διπλάσιες από τις όμορφες. Θα σου μιλήσω για τις αγκαλιές. Εκείνες τις αξέχαστες. Εκείνες που σε έκλεισαν μέσα τους και συνοδεύτηκαν από ένα ‘είμαι δίπλα σου’. Εκείνες που ήταν μετά από κλάμα, μετά από γέλια. Εκείνες οι αγκαλιές που σε έκαναν να νιώθεις ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου, που σε έκαναν να νιώθεις μοναδικός, που σε έκαναν να νιώθεις πραγματικά σημαντικός.
Δεν ζητάω πολλά από την ζωή. Δεν θέλω άλλωστε πολλά. Θέλω μόνο η αγκαλιά που σε κλείνε μέσα της να συνεχίσει να υπάρχει. Γιατί η αγκαλιά δίνει ζωή! Μέσα στο ρήμα αγκαλιάζω,υπάρχει και η λέξη ζω. Είναι ένας μικρός παράδεισος. Η γλώσσα της ψυχής. Είναι η έκφραση των συναισθημάτων μας μέσω μόνο μιας πράξης.
 
Τι πιο όμορφο από το να πάρεις μια αγκαλιά; Με μια αγκαλιά μπορώ να απαλύνω τον πόνο σου, να κλείσω πληγές, να διώξω τον φόβο. Να σου δείξω τρυφερότητα, αγάπη, ευγνωμοσύνη, συμπόνια, χαρά, υπερηφάνια, κατανόηση, ενθουσιασμό...... Αρκούν μόνο δύο χέρια για να σβήσουν όλες οι ασχήμιες.
Είναι βάλσαμο η αγκαλιά. Αφήνεσαι και παράλληλα γιατρεύεσαι. Δεν είναι απλά μια κίνηση. Είναι ταξίδι. Δραπετεύεις. Απομακρύνει το σκοτάδι και κάθε αρνητική σκέψη. Ενώνει σπασμένα κομμάτια. Αγγίζει την ψυχή. Είναι ένας τρόπος να σου πω ότι σε νοιάζομαι. Ότι σημαίνεις πολλά για εμένα. Ότι θα είμαι εκεί να σε καλωσορίσω στο φως μετά το ταξίδι στο σκοτάδι.
 
Καμιά φορά είναι η απάντηση όταν δεν ξέρεις καν ποια είναι η ερώτηση. Είναι ο πιο όμορφος τρόπος επικοινωνίας. Υπάρχει μεγαλύτερη δύναμη σε μια σφιχτή αγκαλιά παρά σε χίλιες λέξεις. Μπορεί να μην έχεις το θάρρος να πεις κάποια πράγματα και όμως μια αγκαλιά σου θα τα πει όλα. Μια αγκαλιά μπορεί να στεγνώσει πολλά δάκρυα… μια μικρή λέξη μπορεί να χαρίσει ευτυχία….ένα μικρό χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Δύσκολο το ταξίδι σου...πολύ. Εδώ όμως, μαθαίνεις ν’ αγκαλιάζεις την ίδια τη ζωή.
Είναι ο τρόπος μου να σου προσφέρω ασφάλεια και γαλήνη. Είναι ό,τι πιο σημαντικό μπορώ να σου δώσω. Απλά και μόνο για να νιώσεις την αγάπη μου.Κάποιες αγκαλιές δεν μπορεί να τις αντικαταστήσει τίποτα. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά.. Αρκεί μια αγκαλιά.
Η ΑΓΚΑΛΙΑ της Στροφής.
Τι περιμένεις;
Bookmark and Share
Σύλλογος Οικογένειας
 
Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς
Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Μαθήματα Ιταλικών..δια χειρός Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ από γονιό εθελοντή

"Play that funky music"
Ραδιοφωνική εκπομπή του Δεύτερου προγράμματος «Επί Τόπου Στροφή», παραγωγή της Γιάννας Τριανταφύλλη με καλεσμένο τον Παντελή Θαλασσινό
Ραδιοφωνική εκπομπή του Δεύτερου προγράμματος «Επί Τόπου Στροφή», παραγωγή της Γιάννας Τριανταφύλλη με καλεσμένο τον Παντελή Θαλασσινό
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr