Αρχική Σελίδα : Ραδιόφωνο : Web Radio Strofi : Εκπομπές
ΣΚΛΗΡΗ ΑΓΑΠΗ ή ΕΥΚΟΛΗ ΑΓΑΠΗ;

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
23 Απριλίου 2018 

Ρ/φ εκπομπή ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

την Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 15.00
κάνετε κλικ στο www.kethea-strofi.gr/webradio.php
και ακούστε την εκπομπή των γονιών του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
στο Web Radio Strofi!
ΣΚΛΗΡΗ ΑΓΑΠΗ  ή  ΕΥΚΟΛΗ ΑΓΑΠΗ;
 
Στην εκπομπή τη σημερινή, που κανείς γονιός δεν πρέπει να χάσει, θα μιλήσουμε για την σκληρή αγάπη. Έναν όρο που όσο κι αν ξαφνιάζει και φαίνεται οξύμωρος έχει μεγάλη σημασία  για την ανατροφή των παιδιών μας. Γιατί είναι ένας χάρτης οδικός στην πορεία για μια ζωή καθαρή, μια πυξίδα για να αποφύγουν οι γονείς ύφαλους και σκοπέλους.

Οι περισσότεροι γονείς σήμερα θεωρούμε χρέος μας να τα δώσουμε ΟΛΑ στα παιδιά μας: αγάπη, τρυφερότητα, καλοσύνη, στοργή, ελευθερία απεριόριστη, κάθε υλική και συναισθηματική παροχή. Φιλοδοξούμε να τους κάνουμε τη ζωή ευχάριστη, χωρίς τις δυσκολίες, που ίσως αντιμετωπίζαμε εμείς σαν παιδιά.  Θέλουμε να τους ‘ευκολύνουμε’ τη ζωή, να βγάλουμε όλα τα μη, τα όχι και τα πρέπει απ’ τη ζωή τους. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια αυθαίρετη, ουτοπική, εικονική ‘πραγματικότητα’, όπου τα παιδιά μας θα μπορούσαν  να ζήσουν χωρίς κανόνες, χωρίς συνέπεια, χωρίς προσπάθεια και  χωρίς κόστος για παραλείψεις και επιζήμιες συμπεριφορές.

Μεγάλη πρόκληση και παγίδα για τους γονείς! Μας δυσκολεύει να αναλάβουμε  αποφασιστικά το ρόλο του γονιού, δηλαδή του ενήλικα ανθρώπου  που έχει αποχαιρετήσει  την εποχή της δικής του ενηλικίωσης και έχει μπει πλέον στο καινούργιο σύμπαν της γονεϊκότητας.

Ως γονείς όμως είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσουμε με δύναμη, αποφασιστικότητα και σοφία το εκπληκτικό έργο του ανθρώπου που μεγαλώνει τα παιδιά του! Χρειάζεται να πατήσουμε γερά στα πόδια μας. Να ορίσουμε με περίσκεψη και σεβασμό τις  ανθρώπινες αξίες,  τις αρχές και τους κανόνες που χρειαζόμαστε ως οικογένεια  για να εξασφαλίσουμε οριοθετημένες σχέσεις ανάμεσά μας και ουσιαστική αγάπη, στοργή και φροντίδα για το κάθε μέλος, ιδιαίτερα για τα νεότερα μέλη. Να μην κάνουμε τα ‘στραβά μάτια’ όταν παραβιάζονται αυτές οι αρχές και να είμαστε πρώτες/οι εμείς το παράδειγμα οριοθετημένης συμπεριφοράς! Αξίζει η προσπάθεια να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες, παρά να βολευόμαστε και να ξεγελάμε τους εαυτούς μας!

Όταν αγαπάς, όταν νοιάζεσαι ειλικρινά, δεν είναι δυνατόν να σιωπάς, να παρακολουθείς ως θεατής μια πορεία προς το γκρεμό, να φοβάσαι και να μην βάζεις τα όρια, κάτω από το μανδύα της κατανόησης και της γλυκιάς, εύκολης αγάπης.

Αγάπη είναι το νοιάξιμο, το μοίρασμα, η ειλικρίνεια, η ζωντάνια, τα όρια. Μεγαλώνω σημαίνει οριοθετώ, βάζω  όρια και τα ξεπερνώ μόνο όταν είμαι ώριμος και έτοιμος να προχωρήσω στο επόμενο βήμα.

Πώς το παλεύουμε και το καταφέρνουμε οι γονείς στη ΣΤΡΟΦΗ αυτόν τον άθλο, πραγματικό άθλο; Με την καθοδήγηση του εξειδικευμένου προσωπικού της ΣΤΡΟΦΗΣ και με καθημερινές μικρές μάχες με τον εαυτό μας, τους γύρω μας και τα παιδιά μας.

Περισσότερα στην εκπομπή .......! Να είστε μαζί μας! 
 
 

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

23 Απριλίου 2018

    Ρ/φ εκπομπή ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ


την Δευτέρα 23 Απριλίου και ώρα 17.00

κάνετε κλικ στο www.kethea-strofi.gr/webradio.php

και ακούστε την Ομάδα ραδιοφώνου του Web Radio Strofi!

στην εκπομπή των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

Για ακόμα μια Δευτέρα η ραδιοφωνική μας ομάδα θα βάλει τα δυνατά της για να σας εντυπωσιάσει με τα θέματά της ξεκινώντας με την εκπομπή του Μάτσεκ HORROR MOVIES όπου θα μας μιλήσει για τη συνέχεια της σειράς ταινιών Insidious, με το "Ιnsidious III" να παίρνει σειρά.

Ακόμη, ο Χαράλαμπος θα μας μιλήσει για την ιστορία μερικών τραγουδιών της αρεσκείας τους, με πολλά παραλειπόμενα στην εκπομπή MUSIK THERAPY!

Τέλος, η Άρτεμις με την ιδιαίτερη εκπομπή της OLD TIME STORIES θα μας αναπτύξει την ιστορία του θεού του πολέμου Άρη.

Συντονιστείτε μαζί μας!!

Μην ξεχάσετε να μας στείλετε τα σχόλια και τις ιδέες σας στο email μας radio@kethea-strofi.gr !

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 210  8822122 ή να επισκεφτείτε τους παρακάτω ιστότοπους:www.kethea-strofi.gr www.facebook.com/ketheastrofi

 

Bookmark and Share
Εκπομπές
 
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ (26/2/2024)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (22-05-2023)
Εκπομπή του ΑΘΗΝΑ 98,4 με τη συμμετοχή της ΣΤΡΟΦΗΣ (15/5/2023)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (27-03-2023)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ (13-02-2023)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙΣ (19-12-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (16-5-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - Η ΦΩΝΗ (18-4-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΤΟ ΔΩΡΟ (31-01-2022)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΙΣ- ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΩΝ ΚΥΚΛΩΝ (20-12-2021)
ΕΚΠΟΜΠΗ ΓΟΝΙΩΝ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΟΥ (29-11-2021)
Στροφή στο Ραδιόφωνο -Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών - 28/06/2021
Στροφή στο Ραδιόφωνο - 33 Χρόνια Στροφή - 23/06/2021
Στροφή στο Ραδιόφωνο - Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας - 31/05/2021
Η ραδιοφωνική δραστηριότητα της θεραπευτικής κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Η ραδιοφωνική δραστηριότητα της θεραπευτικής κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ
Ραδιοφωνική εκπομπή του Δεύτερου προγράμματος «Επί Τόπου Στροφή», παραγωγή της Γιάννας Τριανταφύλλη με καλεσμένο τον Παντελή Θαλασσινό
Ραδιοφωνική εκπομπή του Δεύτερου προγράμματος «Επί Τόπου Στροφή», παραγωγή της Γιάννας Τριανταφύλλη με καλεσμένο τον Παντελή Θαλασσινό
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr