Αρχική Σελίδα : Νέα : Είπαν - Έγραψαν για Εμάς
Μικρή αναφορά για την παρέμβαση ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στη Σίφνο

Η σημασία της δεύτερης ευκαιρίας σε νέους που έχασαν το δρόμο τους, να γίνουν από χρήστες αξιοπρεπείς άνθρωποι, που θα αναγεννηθούν για να ονειρευτούν, να μάθουν, να αγαπήσουν, να χαρούν και να ζήσουν, θα υπογραμμιστεί στην ανοιχτή παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Σίφνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου και το Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

Η ΣΤΡΟΦΗ αποτελεί το πρώτο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων για έφηβους, νεαρούς ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους. 32 χρόνια τώρα οι θεραπευτικές κοινότητες του ΚΕΘΕΑ κρατούν σταθερά το τιμόνι της απεξάρτησης σε μια πορεία για τη ζωή, χωρίς υποκατάστατα και λίστες αναμονής. Μεγάλος αριθμός εφήβων, γονείς, αδέλφια και πολλοί ακόμα υποστηρίχθηκαν στη θεραπευτική διαδικασία της απεξάρτησης και της κοινωνικής δραστηριοποίησης ακολουθώντας τη φιλοσοφία και τις αρχές του μοντέλου της Θεραπευτικής Κοινότητας.
Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή, οι τοπικοί φορείς της Σίφνου τη δυνατότητα στους κατοίκους του νησιού να ενημερωθούν για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, τα οποία έχουμε τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε αρκεί να υπάρχει η θέληση για αλλαγή και απελευθέρωση από τα δεσμά που μας κρατούν πίσω.
Ο δρόμος προς την ευτυχία
Οι έφηβοι που θα βρεθούν στη στοργική αγκαλιά του ΚΕΘΕΑ, ξεκινούν, μαζεύοντας όλο το θάρρος, που έχουν μέσα τους με την ελπίδα ότι θα ενταχθούν σε μια νέα παρέα, εντελώς διαφορετική από αυτές που έχουν στη χρήση. Αυτό που διαπιστώνουν από την πρώτη κιόλας ημέρα είναι ότι στην Κοινότητα κυριαρχεί η αγάπη και η συνεχής προσπάθεια που μπορεί να τους οδηγήσει στην ευτυχία.
Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με έδρα την Αθήνα, απευθύνεται σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες από 13 έως 21 ετών και τις οικογένειές τους. Διαθέτει δυο ξενώνες φιλοξενίας προκειμένου να υποστηρίξει εφήβους από την επαρχία, χωρίς οικογενειακή στήριξη, είτε εφήβους που παραπέμπονται από δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζονται άμεση παρέμβαση. Ο πρώτος ξενώνας φιλοξενεί τις οικογένειες και τα παιδιά στην πρώτη φάση προσέγγισης του προγράμματος, στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων, όπου παρέχονται υπηρεσίες συμβουλευτικής και ενημέρωσης και μεθοδεύεται η προετοιμασία για την ένταξη σε θεραπεία. Ο δεύτερος ξενώνας διατίθεται σε μέλη του προγράμματος που βρίσκονται στην κύρια φάση θεραπείας, την Θεραπευτική Κοινότητα.
Μη μένεις αμέτοχος στη ζωή
Η θεραπευτική Κοινότητα, παρέχει εντατική εξωτερική φροντίδα σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα κατάχρησης ή εξάρτησης και, συνήθως, έχουν εγκαταλείψει το σχολείο και έχουν παραβατική συμπεριφορά. Η απεξάρτηση των εφήβων, συντελείται μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλλων ψυχοκοινωνικών δραστηριοτήτων, αξιοποιώντας κυρίως τις αρχές του μοντέλου των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, που προάγουν τη ζωή και ενισχύουν την ενεργή συμμετοχή των μελών στην θεραπεία, με θεραπευτικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητες, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ανάληψη πρωτοβουλιών από τους ίδιους με στόχο την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησής τους. Η ομαλή κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων νέων είναι στόχος του Κέντρου Κοινωνικής Δραστηριοποίησης, όπου λειτουργεί και ξενώνας για όσους είναι από την επαρχία ή δεν έχουν οικογενειακή στήριξη.
Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής παρέμβασης είναι η συμμετοχή των γονέων και αδελφών των εφήβων στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας Οικογένειας. Μέσα από διαδικασίες προσωπικής ανάπτυξης μαθαίνουν να ενισχύουν τον ρόλο τους και να υποστηρίζουν με επάρκεια τη διαδικασία απεξάρτησης των παιδιών/αδελφών στην θεραπευτική Κοινότητα.
Επιμορφωτικές δραστηριότητες
Η επιμόρφωση στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ παρέχεται μέσω αθλητικών δραστηριοτήτων, της μουσικής και του ραδιοφώνου. Στο στούντιο ηχογράφησης του προγράμματος παραδίδονται μαθήματα μουσικής με απώτερο στόχο τη συμμετοχή των παιδιών στη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ. Επίσης, παρέχεται εκπαίδευση στην ηχοληψία και την ραδιοφωνική παραγωγή μέσω της λειτουργίας του διαδικτυακού ραδιοφώνου web radio Strofi. Οι δυο αυτές επιμορφωτικές δραστηριότητες αξιοποιούνται ως μέσα επικοινωνίας με νέους - σχολικές κοινότητες και τοπικές κοινωνίες για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα εξαρτήσεων.
Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ διαθέτει Συμβουλευτικό Σταθμό στα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθήνας για εφήβους και νεαρούς ενήλικες που έχουν πρόβλημα με την χρήση ουσιών και προσάγονται για αδικήματα του Ποινικού Κώδικα ή κυκλοφοριακές παραβάσεις. Η αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με τη χρήση ουσιών και την παραβατικότητα γίνεται με τη συνεργασία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας. Ανάλογες υπηρεσίες παρέχονται και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα.
Με την Κινητή του Μονάδα το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ πραγματοποιεί βραχύχρονες παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε κατοίκους της Αττικής και της περιφέρειας.
Παράλληλη και σημαντική βοήθεια προς το πρόγραμμα θεραπείας προσφέρει και ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ με χορηγίες και την ενεργή συμμετοχή των γονιών σε δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης προς την κοινωνία. Ο Σύλλογος είναι ανεξάρτητος του θεραπευτικού προγράμματος, αλλά στενά συνδεδεμένος και υποστηρίζεται τόσο από γονείς που έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, όσο και από γονείς που συμμετέχουν σε θεραπευτικές διαδικασίες.
Εκδηλώσεις στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΠΡΟΚΟΥ
Στο πλαίσιο των τριήμερων δράσεων που έχουν προγραμματιστεί για το νησί της Σίφνου, την Τρίτη 10 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση ενημέρωσης σε σχολεία του νησιού. Μία ημέρα μετά, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη χρήση ουσιών στην εφηβεία, το ρόλο της οικογένειας, του σχολείου και της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς και για τη θεραπευτική πρόταση του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.
Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015 στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη «Μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ», ένα νεανικό σχήμα που αποτελείται από παιδιά και προσωπικό της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ. Η μουσική που παίζουν περιλαμβάνει ένα ρεπερτόριο ροκ μουσικής και έντεχνων ελληνικών ακουσμάτων. Το νεανικό αυτό σχήμα συμμετέχει σε εκδηλώσεις ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του κοινού, για το έργο και τις δράσεις του προγράμματος, και αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας με την κοινωνία.
Ο χώρος διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα ΠΡΟΚΟΥ.
Bookmark and Share
Είπαν - Έγραψαν για Εμάς
 
Ρεπορτάζ του 902.gr για τη συμμετοχή Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ρεπορτάζ από το 902.gr για τη συμμετοχή της "Μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ στο 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Αφιέρωμα για την "Ομάδα Αγκαλιάς" του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Αφιέρωση της Ραλλίας Χρηστίδου από τη συμμετοχή της στην ρ/φ εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ
Είπαν - έγραψαν για εμάς: Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο
Κάλυψη των δραστηριοτήτων της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο
Αφιέρωση των συντελεστών του παραμυθιού " Η σούπα της σοφίας" που συμμετείχαν στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στην ΕΡΑ
Η Ελένη Ράντου από το στούντιο της ΕΡΑ με την ομάδα ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Αφιέρωση του Μανώλη Φάμελλου από τη συμμετοχή του στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ
Κοινωνική παρέμβαση της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στην Κέρκυρα
Μικρή αναφορά για την παρέμβαση ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στη Σίφνο
Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Οι Imam Baildi μετά την ρ/φ εκπομπή στο Web radio Strofi λένε...
Η Αφιέρωση του Ευθύμη Κουτσούκη από τον Εξαρχειώτη μετά την ρ/φ εκπομπή στο web radio Strofi
Ακολούθησε τη διαδρομή της Στροφής
Ακολούθησε τη διαδρομή της Στροφής
Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή " Επί τόπου Στροφή" με καλεσμένο τον Ηλία Μαμαλάκη.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr