Αρχική Σελίδα : Νέα : Είπαν - Έγραψαν για Εμάς
Κάλυψη των δραστηριοτήτων της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο

 

“ΣΤΡΟΦΗ” ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ | “Χωρίς εσένα αποκλείεται…” το μήνυμα προς όλους 
 
ΗΜΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 18/7/16
 

“Όπως η κάμπια γίνεται πεταλούδα,

έτσι και εδώ στη ΣΤΡΟΦΗ,
ο καθένας έχει την ευκαιρία από ένας χρήστης
να γίνει ένας αξιοπρεπείς άνθρωπος!
Γιατί είναι μαγικό να ξαναγεννιέσαι απ΄ την αρχή”
Αυτή η επιγραφή κοσμεί τον τοίχο του ξενώνα παιδιών και εφήβων της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ! Του πρώτου Θεραπευτικού Προγράμματος για έφηβους, νεαρούς ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους, που αποφάσισαν να κάνουν την πιο καθοριστική στροφή στη ζωή τους.

Έχοντας ως σύνθημα “Χωρίς εσένα αποκλείεται…”, τα μέλη της Ομάδας απεξαρτημένων χρηστών του προγράμματος “Στροφή” του ΚΕΘΕΑ αποφάσισαν να δώσουν, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, νησιώτικο χαρακτήρα στις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Προχθές, 16 Ιουλίου με την γνωστή της μπάντα και σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ πραγματοποίησαν συναυλία στο μικρό θεατράκι που κοσμεί την Πλατεία Σολωμού. Διόλου τυχαία, επιλέχθηκε το συγκεκριμένο Θεατράκι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ερωτόκριτος», που προσκαλεί σταθερά τα τελευταία πέντε χρόνια τη «Στροφή» στο νησί μας, καθώς το μήνυμα είναι πως η πλατεία είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για όλους.

Τέτοιες δράσεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οφείλουμε να τις αναδεικνύουμε.
Και όλα αυτά γιατί το πρόβλημα των ναρκωτικών μας αφορά όλους, γιατί οι νέοι δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι από τη ζωή, γιατί η χρήση φέρνει τον κίνδυνο αλλά και την ευκαιρία για αλλαγές σε πολλούς τομείς. Γιατί η ζωή είναι σαν να κάνεις ποδήλατο. Για να μπορείς όμως να διατηρείς την ισορροπία πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι.
Μαζί με τα παιδιά…

Για δεκαπέντε και πλέον ημέρες, κατασκήνωσαν στο νησί μας -στην περιοχή του Τραγακίου- γνώρισαν τις ομορφιές του και απόλαυσαν τα γαλαζοπράσινα νερά του.

Η “ΗΜΕΡΑ” βρέθηκε στην κατασκήνωση και συνομίλησε με τους υπεύθυνους του προγράμματος της Κοινότητας Κυρατσώ Σκοδρογιάννη και Αντώνη Παρλιάρο. Συζήτησε κυρίως με νεαρά άτομα για τον τεράστιο αγώνα τους κατά της “μάστιγας του αιώνα” και ένιωσε απόλυτη ικανοποίηση όταν τους άκουσε να δηλώνουν “Είμαστε καθαροί ακόμα και από τσιγάρο”.

Διαπιστώσαμε ότι δεν είναι διατεθειμένοι να “σπαταλούν” τις διακοπές τους στο νησί μας μόνο για χαλάρωση αλλά θέτουν στόχους για τη Ζάκυνθο και μάλιστα μετά μουσικής.
“Υποστηρίζουμε εφήβους και γονείς”

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος Κυρατσώ Σκοδρογιάννη και Αντώνη Παρλιάρο, που συνόδευσαν τους έφηβους στο νησί μας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς κάθε Φορέα που συνέβαλλε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση του ταξιδιού τους.

“Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε εφήβους 13-21 ετών και τις οικογένειές τους. Είναι πρόγραμμα εξωτερικής παρακολούθησης με ξενώνα ώστε να μπορεί να υποστηρίζει εφήβους από την επαρχία, χωρίς οικογενειακή στήριξη ή που παραπέμπονται από δημόσιες υπηρεσίες και χρειάζονται άμεση παρέμβαση”, δήλωσαν ο Αντώνης Παρλιάρος.
“Έχουμε όραμα για τη Ζάκυνθο”

Δεν έμεινε μόνο σε αυτό αφού προχώρησε και σε μια σειρά διαπιστώσεις τονίζοντας ότι “Ας μην μείνουμε μόνο στο καλοκαίρι. Μπορούμε όλο το χρόνο να βοηθήσουμε μέσω ενημερωτικών δράσεων ώστε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία. Αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπευτικής προσέγγισης είναι η συμμετοχή των γονιών και αδελφών των εφήβων στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Θεραπείας Οικογένειας. Δεν σας αποχαιρετούμε μέχρι του χρόνου αφού οι δράσεις μας δεν τελειώνουν εδώ αλλά τώρα ξεκινούν”
Πρωταρχική μέριμνα η ενημέρωση

Κατά το διάστημα της παραμονής τους λειτουργούσε περίπτερο ενημέρωσης από το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, γιατί η έγκυρη ενημέρωση των μελών μιας τοπικής κοινωνίας για το θέμα της χρήσης ναρκωτικών ουσιών στην εφηβεία, καθώς επίσης και η απεξάρτηση όπως αυτή συντελείται στα προγράμματα, αποτελεί πρωταρχική μέριμνα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Κλέαρχος Λέκκας επεσήμανε πως “η δουλειά μας είναι να βοηθήσουμε το πρόγραμμα και τα παιδιά μας. Επιπλέον, για τις οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, λειτουργεί ξενώνας διαμονής δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης προσέλευσης όσων επιθυμούν να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη, χωρίς η γεωγραφική απόσταση να αποτελεί εμπόδιο. Οι άνθρωποι έχουν τη δύναμη να αλλάζουν σε όποιο στάδιο και αν βρίσκονται. Ας τους δώσουμε την ευκαιρία”.

Μέχρι την ολοκλήρωση της παραμονής τους στο νησί είχαν επαφές με τις τοπικές αρχές, φορείς και συλλόγους προκειμένου να δημοσιοποιήσουν το έργο τους.
Με την Μπάντα της Κοινότητας

Η Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ πραγματοποίησε συναυλία στο μικρό θεατράκι που κοσμεί την Πλατεία Σολωμού. Όλοι τους αγκάλιασαν μουσικά την εκδήλωση, μεταδίδοντας το μήνυμα του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών “Χωρίς εσένα αποκλείεται”.
“Είναι πολύ μεγάλη η χαρά για το Σύλλογό μας που μπορεί να προσφέρει ό,τι μπορεί στα παιδιά αυτά», λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ», Μπάμπης Σιγούρος. «Τα παιδιά αυτά κάνουν μια σημαντική προσπάθεια επανένταξης», συμπληρώνει. «Ο λόγος άλλωστε που επιλέξαμε αυτό το θεατράκι για τη συναυλία είναι και για να εγκαινιάσουμε αυτό το στολίδι αλά και για να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο».
Bookmark and Share
Είπαν - Έγραψαν για Εμάς
 
Ρεπορτάζ του 902.gr για τη συμμετοχή Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ρεπορτάζ από το 902.gr για τη συμμετοχή της "Μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ στο 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Αφιέρωμα για την "Ομάδα Αγκαλιάς" του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Αφιέρωση της Ραλλίας Χρηστίδου από τη συμμετοχή της στην ρ/φ εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ
Είπαν - έγραψαν για εμάς: Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο
Κάλυψη των δραστηριοτήτων της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο
Αφιέρωση των συντελεστών του παραμυθιού " Η σούπα της σοφίας" που συμμετείχαν στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στην ΕΡΑ
Η Ελένη Ράντου από το στούντιο της ΕΡΑ με την ομάδα ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Αφιέρωση του Μανώλη Φάμελλου από τη συμμετοχή του στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ
Κοινωνική παρέμβαση της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στην Κέρκυρα
Μικρή αναφορά για την παρέμβαση ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στη Σίφνο
Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Οι Imam Baildi μετά την ρ/φ εκπομπή στο Web radio Strofi λένε...
Η Αφιέρωση του Ευθύμη Κουτσούκη από τον Εξαρχειώτη μετά την ρ/φ εκπομπή στο web radio Strofi

"Play that funky music"
Εκδρομή της Κοινότητας στο «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας
Εκδρομή της Κοινότητας στο «Ράντζο» στο Σοφικό Κορινθίας
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr