Αρχική Σελίδα : Είμαι Χρήστης : Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας
Τι λένε για την παρέμβασή μας στα Δικαστήρια Ανηλίκων

Στην παρέμβασή μας σε καθημερινή βάση στα Δικαστήρια Ανηλίκων σημαντική είναι η συνεργασία με όλους όσους διαχειρίζονται την παραβατικότητα των ανηλίκων. Κοινός στόχος αποτελεί η υποστήριξη των εφήβων και των οικογενειών τους τόσο στα θέματα της παραβατικότητας όσο και της αντιμετώπισης της χρήσης ουσιών με συμβουλευτική και στη συνέχεια με θεραπεία.

«Θεωρώ απαραίτητη τη συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό, γιατί μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν είμαστε μόνοι μας στη διαχείριση των περιπτώσεων, που έχουν σχέση με τη χρήση ουσιών» Α.Π.

 
«Φρονώ ότι τα προγράμματα απεξάρτησης φέρουν, καταγωγικά εντός τους, τις ιδεολογικές και πολιτικές συνιστώσες της κρατικής διαχείρισης της αγοράς ναρκωτικών, τουτέστιν, η ρητότητα του σκοπού είναι, ήδη, υποθηκευμένη. Όμως, εκείνο το οποίο έχει κεφαλαιώδη σημασία, για μένα, είναι η «θεραπευτική» σχέση ημών και υμών, η οποία, όταν, αρχικά, αποδώσει, πιστεύω ότι θα τελεσφορήσει, ήτοι μπορώ να εμπιστευθώ μόνο το θεραπευτικό πατριωτισμό, εκείνων που, καθημερινά, μοχθούν με τους ανήλικους». Γ.Π.
 
«Η συνεργασία με τη ΣΤΡΟΦΗ μου υπενθυμίζει συνεχώς πως η επιστημονική γνώση, από μόνη της, δεν είναι αρκετή για να βοηθήσει τον έφηβο χρήστη και την οικογένειά του. Οι γονείς και τα παιδιά, συχνά, δείχνουν πως το νοιάξιμο είναι αυτό που τους αγγίζει περισσότερο, στην προσπάθειά τους να κρατηθούν μακριά από τις ουσίες. Αυτό το νοιάξιμο, η ΣΤΡΟΦΗ καταφέρνει να το προσφέρει και, γι’ αυτό, οι οικογένειες επιστρέφουν σε εμάς, μιλώντας για εκείνη σαν να είναι ένας σημαντικός δικός τους άνθρωπος». Τ.Κ.
 
«Η παρουσία του γραφείου της ΣΤΡΟΦΗΣ, στο χώρο του Δικαστηρίου Ανηλίκων, προσφέρει στους ανήλικους και τους γονείς τους την εύκολη πρόσβαση, να ξεκινήσουν μία άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της χρήσης. Πρέπει να λυθούν θέματα ανταλλαγής πληροφοριών με την Υπηρεσία μας, μέσω πρωτοκόλλου συνεργασίας» Σ. Ε.
 

«Το γεγονός ότι η ΣΤΡΟΦΗ βρίσκεται δίπλα μας, με κάνει και νιώθω ασφάλεια ως προς τη συνεργασία μας αλλά και μεγάλη ικανοποίηση για την άμεση ανταπόκρισή τους» Ε. Κ.

Bookmark and Share
Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας
 
Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας
Τι λένε για την παρέμβασή μας στα Δικαστήρια Ανηλίκων
Η παρέμβασή μας στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας
Γράμμα από τη Φυλακή
Η παρέμβασή μας στο νησί της Χίου
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ "Στην Κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη"
Στιγμιότυπα από την χειμερινή εκδρομή των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στα Γρεβενά
Στιγμιότυπα από την χειμερινή εκδρομή των μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στα Γρεβενά
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr