Αρχική Σελίδα : Νέα : Είπαν - Έγραψαν για Εμάς
To mail της Φωτεινής Δάρρα μας συγκίνησε!.

Πολλές φορές νιώθεις ξαφνικά ότι έχεις χάσει για λίγο τον προσανατολισμό σου, ότι έχεις πάψει να εκτιμάς τα απλά και καθημερινά που σου χαρίζονται σ'αυτή τη ζωή. Αυτό για έναν καλλιτέχνη είναι καταστροφικό, αφαιρεί κάθε χαρά για δημιουργία. Ο καλλιτέχνης είναι απο τη φύση του αιθεροβαμων... Ακροβατει ανάμεσα στην πραγματικότητα και σε έναν ιδεατο κόσμο που, μέσα σπο την τέχνη του, θέλει να επικοινωνήσει και στον κόσμο. Αυτή είναι η ψυχή του καλλιτέχνη, παιδική.
Πριν απο έναν περίπου χρόνο ένιωθα πως είχε μειωθεί το ποσοστό αυτού του ιδεατού κόσμου μέσα μου και κόντευε να νικήσει η πεζή  πραγματικότητα... Μια εκπομπή στο ραδιόφωνο ήταν η αφορμή για να ξαναρχίσω να πιστεύω στη δύναμη της τέχνης και να πιστέψω  ξανά στο "όνειρο"...
Ήταν Κυριακή πρωί κι εγω βρισκόμουν ήδη στο στούντιο της ΕΡΑ μαζί με τον κιθαρίστα μου για να παίξουμε δυό κομμάτια που είχα σκοπό να αφιερωσω στα παιδιά που μόλις είχα συναντήσει μπαίνοντας στο πάρκινγκ. Μαζί τους ήταν και κάποιοι μεγάλοι, φαντάστηκα ότι ήταν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, αλλά μετα κατάλαβα ότι ανάμεσα τους ήταν και πολλοί γονείς. Γρήγορα μας ειδοποίησαν και περάσαμε μέσα στο στούντιο για να ξεκινήσει η εκπομπη. Τις ερωτήσεις τις έκαναν τα παιδια. Πόσο σωστές και ουσιαστικές ερωτήσεις! Φυσικά καταλάβαιναν αμέσως ακριβώς πως ένιωθα όταν τις απαντούσα. Ένιωθα εντελώς απογυμνωμενη μπροστα στα υπέροχα αθώα μάτια τους όπου με κοιταζαν με μια μικρή καχυποψία, καθώς τους φαντάζει σκληρός και άδικος τουτος ο κόσμος, άλλα στη συνέχεια έκπληκτα γιατί καταλάβαιναν την ευθύτητα των απαντήσεων μου.-Ακομα και στις πιο σκληρές ερωτήσεις πρέπει κ´ανεις να απαντά με απόλυτη ειλικρίνεια.-
Κι ήρθε το τραγουδι, η δύναμη της μουσικής στο τέλος να μας ενώσει και να μας κάνει φίλους. Έγιναν όλα  μέσα σ'αυτή την ώρα. Μιλήσαμε, τραγουδήσαμε, γελάσαμε, κλάψαμε, γίναμε φίλοι.
Έτσι αισθάνομαι για την Κυρατσώ,τον Αντώνη  και τα παιδιά της ΣΤΡΟΦΗΣ. Ύστερα πήγα μια μέρα στο σπίτι τους και με φιλοξένησαν. Φάγαμε μαζι, μιλήσαμε, εξομολογηθηκαμε ο ένας στον άλλον τους φόβους μας, με αμφισβήτησαν ξανα καναδυο κι εγω τους άφησα γιατί κατάλαβα ότι έτσι πίστευαν πως σ μπορούν να "χτυπήσουν"τον έξω κόσμο που τόσο τους έχει πονέσει. 
Κι έπειτα μια μέρα παρακολούθησα μια αποφοίτηση γονέων. Ξέρετε τι είναι αυτό; Ούτε εγω ήξερα μέχρι τότε. Είναι η στιγμή που ολοκληρώνουν το πρόγραμμα οι γονείς των παιδιών που έχουν απεξαρτηθεί. Όλοι ήταν συγκινημένοι. Γονείς, παιδια, υπεύθυνοι του προγράμματος. Κι εμείς γινόμασταν κοινωνοί μιας μαγικής βραδιάς. Κάποιος παραπονέθηκε απο τη διπλανή πολυκατοικία για φασαρία... Σκέφτηκα:"Νατη πάλι η επαναφορά στην σκληρή πραγματικότητα", άλλα δεν ήταν πια ικανή να με επηρεάσει! Ήμουν γεμάτη από αυτό που ζούσα εκεί που τίποτα δεν μπορούσε να με κλονίσει! Είχα αρχίσει ξανά να "πετάω" στα σύννεφα και τίποτα δεν μπορούσε να με προσγειώσει. Κι ακόμα δεν μπορεί γιατί η επαφή μου με αυτόν τον κόσμο με έκανε να ξεπεράσω τη σκληρότητα του δικού μας. Με έκανε να τραγουδάω καλύτερα γιατί τώρα τραγουδάω για τη χαρά της ζωής που μπορεί η ίδια η αλήθεια της ζωής να προσφέρει.
Ευχαριστώ τη ΣΤΡΟΦΗ και την Κυρατσώ.

Bookmark and Share
Είπαν - Έγραψαν για Εμάς
 
Ρεπορτάζ του 902.gr για τη συμμετοχή Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ στο 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Ρεπορτάζ από το 902.gr για τη συμμετοχή της "Μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ στο 42ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Αφιέρωμα για την "Ομάδα Αγκαλιάς" του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Αφιέρωση της Ραλλίας Χρηστίδου από τη συμμετοχή της στην ρ/φ εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ
Είπαν - έγραψαν για εμάς: Το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο
Κάλυψη των δραστηριοτήτων της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στη Ζάκυνθο
Αφιέρωση των συντελεστών του παραμυθιού " Η σούπα της σοφίας" που συμμετείχαν στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στην ΕΡΑ
Η Ελένη Ράντου από το στούντιο της ΕΡΑ με την ομάδα ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Αφιέρωση του Μανώλη Φάμελλου από τη συμμετοχή του στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο Α΄ Πρόγραμμα της ΕΡΑ
Κοινωνική παρέμβαση της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στην Κέρκυρα
Μικρή αναφορά για την παρέμβαση ενημέρωσης του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στη Σίφνο
Στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στο Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Οι Imam Baildi μετά την ρ/φ εκπομπή στο Web radio Strofi λένε...
Η Αφιέρωση του Ευθύμη Κουτσούκη από τον Εξαρχειώτη μετά την ρ/φ εκπομπή στο web radio Strofi
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ "Μπορείς αλλά Όχι Μόνος" από τη Ζάκυνθο
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και της ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και της ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr