Αρχική Σελίδα : Νέα : Τα Νέα μας
«Κρύβουν» το πρόβλημα των ναρκωτικών «κάτω από το χαλί»

Yποκριτικές χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) με ανακοίνωσή του, για τα μέτρα που προτείνονται ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, επισημαίνοντας ότι κρύβουν το πρόβλημα των ναρκωτικών «κάτω από το χαλί».

Ειδικά για το ζήτημα των ναρκωτικών, το ΕΣΥΝ υπογραμμίζει ότι «προτείνονται μέτρα αναποτελεσματικά για την ουσία του φαινομένου, που αποπροσανατολίζουν από τις πραγματικές αιτίες της διάδοσης και εξάπλωσης της τοξικοεξάρτησης. Προτείνονται μέτρα που στοχεύουν να "κρύψουν" τους εξαρτημένους από την κοινή θέα, να βάλουν το πρόβλημα "κάτω από το χαλί". Τα μέτρα αυτά εντάσσονται σε μια και μόνο λογική, στη συντήρηση του φαινομένου των τοξικοεξαρτημένων. Εχουν άμεση σχέση με την λογική της "θεραπείας με υποκατάστατα ηρωίνης", με την μετατόπιση της "πιάτσας" από το κέντρο προς τις γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά, κοντά στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που λειτουργούν "προγράμματα υποκατάστασης"».

Και συνεχίζει: «Είναι απαράδεκτη η θέση της κυβέρνησης (με δηλώσεις του υπ. Υγείας κ. Λοβέρδου) και της Δημοτικής Αρχής της Αθήνας που προσανατολίζονται στη δημιουργία "ειδικών χώρων χρήσης ουσιών" κοντά στα Νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας όπου οι εξαρτημένοι θα μπορούν να κάνουν σε "προστατευμένο περιβάλλον" χρήση ουσιών ώστε να μην είναι σε κοινή θέα. Είναι πρακτική που στοχεύει στην κοινωνική ανοχή της διάδοσης των ναρκωτικών. Η χρόνια πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνεται που έχει κορυφωθεί η χρήση, η εξάρτηση από ουσίες και η διακίνηση στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα της τελευταίας δεκαετίας να συγκεντρώνονται στην Αττική περισσότεροι από το 50% των εξαρτημένων της χώρας. Αυτή η πολιτική προσπαθεί χρόνια να νομιμοποιήσει τη χρήση και απειλεί την ουσιαστική λειτουργία των "στεγνών προγραμμάτων" (ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ) και των Κέντρων Πρόληψης, με υποχρηματοδότηση και καθεστώς εργασιακής εφεδρείας στους εργαζόμενους και με προγράμματα πρόληψης μόνο στο 1,5% των μαθητών».

Το ΕΣΥΝ διεκδικεί:

Την πλήρη και ουσιαστική χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό όλων των «στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων» και Κέντρων Πρόληψης, νέες μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας στα προγράμματα αυτά, να σταματήσει η γενικευμένη χορήγηση μεθαδόνης από τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ ως «μέθοδος θεραπείας».

Μια θέση για κάθε εξαρτημένο σε «στεγνό πρόγραμμα», ανάπτυξη των «στεγνών προγραμμάτων» σε κάθε περιοχή που υπάρχει ανάγκη.

 

ΠΗΓΗ

Bookmark and Share
Τα Νέα μας
 
Καθαρές διακοπές για μένα σημαίνει...
Το μήνυμα της μπάντας της ΣΤΡΟΦΗΣ "Μπορείς αλλά Όχι Μόνος" από τη Ζάκυνθο
Σχολείο και χρήστες ναρκωτικών - Όταν οι απόβλητοι του εκπαιδευτικού συστήματος ξαναγυρίζουν στα θρανία
Οι σύλλογοι εργαζομένων θεραπείας και πρόληψης για τη "Γιορτή κάνναβης"
Πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες του Κομπάνι
Όπως και στην Κατοχή, σήμερα οι άνθρωποι φοβούνται
1ο Μετεκπαιδευτικό Επιστημονικό Συμπόσιο Κοινωνικής Εργασίας
Γκολ στη φτώχια
"Μαγειρικές εντός" από τον Ηλία Μαμαλάκη και το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη Μυτιλήνη
Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ οδηγείται στην φυλακή
4η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Σύλλογο Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ
Σύλλογος Εθελοντών ΠΡΟΑΣΠΙΖΩ σε δράση!
Πρόσκλση σε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά
Τα μέλη του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού αναλαμβάνουν τη συντήρηση έργων τέχνης
Αθλητικές δραστηριότητες των μελών της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ
Αθλητικές δραστηριότητες των μελών της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ
 Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή " Επί τόπου Στροφή" με καλεσμένη την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr