Αρχική Σελίδα : Ξενώνες
Ξενώνας Συλλόγου Οικογένειας - Ένα ασφαλές σπίτι με νοιάξιμο και φροντίδα

[..Στην Κοζάνη δεν υπήρχε καμία τέτοιου είδους ενημέρωση για κάποιο πρόγραμμα θεραπείας.
Ίσως και αυτό να είναι ένας λόγος που δυσκολεύει και παρατείνει γενικά όλη αυτή την κατάσταση της χρήσης ουσιών.
Οι γονείς μου κάποια στιγμή προσπάθησαν να ψάξουν βοήθεια. Έτσι βρήκανε το ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη και άρχισα να πηγαίνω. Μου άρεσε που είχα βρει ένα χώρο να μπορώ να μιλάω και να με ακούνε.

Μετά από λίγο μου μίλησαν για το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ και για την Κοινότητα του. Μου είχε αρέσει πάρα πολύ όλο αυτό σαν ιδέα - να γνωρίσω καινούργιους ανθρώπους, μέρη και να κάνω πράγματα στη ζωή μου.
Η πρώτη μου επαφή ήταν με το Κέντρο Ενημέρωσης και αμέσως μετά που είχα την ευκαιρία να φιλοξενηθώ στον Ξενώνα του Συλλόγου Οικογένειας.

Μου έκανε φοβερή εντύπωση που στην καρδιά της Αθήνας είδα ένα τέτοιο μέρος με ηρεμία, με αυλή και με καταπράσινα φυτά και δέντρα.
Οι γονείς του Συλλόγου  μου φερόταν τόσο ζεστά από την πρώτη στιγμή, λες και ήμουν παιδί τους και συνεχώς ήταν με ένα χαμόγελο και όρεξη.
Μου είχε αρέσει πάρα πολύ που ένιωθα να έχω ανθρώπους δίπλα μου, να με νοιάζονται και να θέλουν να με βοηθήσουν πραγματικά.
Όλο αυτό το κλίμα μου έδωσε ώθηση να προσπαθήσω για κάτι καινούργιο και αληθινό.]
Αρετή Ν. 

 
 
[..Είχα την μεγάλη ευκαιρία να μείνω πέντε μέρες στον Ξενώνα του Συλλόγου Γονέων. Η διαμονή μου στον Ξενώνα ήταν απρόοπτη και όλοι οι γονείς κινητοποιήθηκαν άμεσα ώστε να έχω τα απαραίτητα, όπως φαγητό ρούχα και ότι χρειάζεται κάποιος σε ένα σπίτι. Αυτό με άγγιξε πολύ, με εντυπωσίασε γιατί δεν είχα ξανά νιώσει τόσο νοιάξιμο από ανθρώπους που δεν είχαν κανένα όφελος από μένα. Επίσης, ένιωθα ασφαλής παρόλο που ήμουν στο κέντρο της Αθήνας. Οι γονείς με έκαναν να έρθω κοντά τους και πίστεψαν σε μένα και αυτό με έκανε να θέλω ακόμα πιο πολύ να μπω στην Κοινότητα.]
Λαμπρινή Ν.
 
 
 
[..Στον Ξενώνα του συλλόγου οικογένειας έχω μείνει δυο φορές. Ήταν πολύ βοηθητικό για εμένα καθώς στο σπίτι μου δεν γινόταν να μου βάλουν τα όρια όπου χρειαζόμουν τότε και να μου εξασφαλίσουν  ένα περιβάλλον χωρίς ουσίες. Στον Ξενώνα του Συλλόγου Οικογένειας ένιωθα πολύ ασφαλείς και ότι έχω ένα πολύ καθαρό περιβάλλον για να μένω το διάστημα όπου θα ήμουν στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων.

Όσο βρισκόμουν εκεί η γονείς άρχισαν να με μαθαίνουν βασικά πράγματα, όπως να μαγειρεύω, να είναι καθαρός ο χώρος όπου μένω και να προσέχω τον εαυτό μου. Γενικά ένιωθα μια ζεστασιά όπου δεν είχα μέχρι τότε και ήταν αρκετή για να με κάνει να νιώσω πιο οικεία και να μου δώσει δύναμη να συνεχίσω. Πέρναγα ευχάριστα  με κάθε γονιό όπου ήταν εκεί για να με προσέχει. Ήταν καλοδιάθετοι και πρόθυμοι να με βοηθήσουν και να περάσουν χρόνο μαζί μου, κάτι που το είχα πολύ ανάγκη εκείνο το διάστημα. Όλοι η γονείς έρχονταν εθελοντικά και ήταν τόσο πρόθυμοι που ώρες - ώρες καταντούσαν «ενοχλητικοί..».

Και τις δυο φορές όπου φιλοξενήθηκα ήταν όλοι βοηθητικοί και κανείς δεν μου είπε τίποτα επειδή είχα διακόψει από την Κοινότητα. Αντιθέτως μου έδιναν δύναμη να προχωρήσω. Είναι πολλή σημαντικό ότι υπάρχει αυτό το σπίτι καθώς κάποιο παιδί όπως και εγώ μπορεί να μην έχει υποστηρικτικό περιβάλλον η κάποιον άλλο, ή να μην έχει καν γονείς να τον στηρίξουν στην προσπάθεια του. Πιο σημαντικό από όλα είναι το νοιάξιμο, η αγάπη και η ΑΓΚΑΛΙΑ όπου παίρνεις από τους γονείς όπου  είναι αυτά που κάνουν το σπίτι ξεχωριστό και όχι απλά έναν Ξενώνα διαμονής.]
Δημήτρης Β.
                                                                                                       
 
 
[..Ο Ξενώνας για εμένα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για να μπω στην Κοινότητα.
Εκεί είχα ανθρώπους που άφηναν τα σπίτια τους για να έρθουν να βοηθήσουν εμένα στο να μείνω καθαρός και αυτό το εκτιμώ πάρα πολύ και από την θέση που βρίσκομαι τώρα.
Είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα σπίτι και ανθρώπους όταν το έχεις πραγματικά ανάγκη.
Πήγαινα στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων για να κάνω τις ομάδες μου και όταν γύρναγα πίσω ένιωθα ότι ανήκω κάπου. Ακόμα και τώρα που είμαι στην Κοινότητα σκέφτομαι πολύ τον Ξενώνα και γενικά όλα αυτά που έμαθα από εκεί.]
Γιώργος Β.
 
 
[…Ο Ξενώνας του Συλλόγου Οικογένειας ήταν μια βοήθεια στην κατάλληλη στιγμή γιατί μπορούσα να φιλοξενηθώ σε μια πολύ δύσκολη περίοδο της ζωής μου. Είναι πολύ βοηθητικό να ξέρεις ότι υπάρχει ένας χώρος που μπορείς να κάνεις την προσπάθεια σου με ένα καθαρό περιβάλλον. Ειδικά για εμένα όπου πριν πάρω την απόφαση να ξαναμπώ στην Κοινότητα ήμουν εκτεθειμένος σε πάρα πολλούς κινδύνους καθημερινά και με την αίσθηση της ασφάλειας να μου λείπει για πάρα πολύ καιρό, ο Ξενώνας μου έδωσε ότι ακριβώς χρειαζόμουν για να ενισχύσω την απόφαση μου να μπω στην Κοινότητα.
Οι γονείς ήταν διακριτικοί και πολύ φιλόξενοι και πιο πολύ ένιωθα ότι είχα παρέα παρά κάποιον να με επιβλέπει στο τι κάνω.

Το να υπάρχει μια στέγη για όποιον την χρειάζεται είναι μεγάλη υπόθεση και σίγουρα μπορεί να φιλοξενήσει κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη και έχει πάρει την απόφαση να κάνει μια καινούργια καθαρή αρχή.]
Πάρις-Κωνσταντίνος Τ.
Bookmark and Share
Ξενώνες
 
Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Καλωσορίζοντας τις νέες φιλοξενίες..
Ξενώνας Συλλόγου Οικογένειας - Ένα ασφαλές σπίτι με νοιάξιμο και φροντίδα
Εμπειρίες παιδιών που διέμειναν στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
"...Όταν ήμουν στην χρήση, ήμουν μόνη...Κάνοντας τη ΣΤΡΟΦΗ στη ζωή μου άρχισα να νιώθω και να σκέφτομαι.."
Ξενώνας Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ - Κάνοντας την αρχή στον αυτοπροσδιορισμό σε ένα ασφαλές περιβάλλον
Εδώ υπάρχει ένα σπίτι να μείνεις σε όλη την πορεία στο πρόγραμμα!

"Play that funky music"
Athens in Action
Athens in Action
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr