Αρχική Σελίδα : Ξενώνες
Εδώ υπάρχει ένα σπίτι να μείνεις σε όλη την πορεία στο πρόγραμμα!

Ξενώνας μελών της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

Στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, δίνεται η δυνατότητα διαμονής σε Ξενώνα στα μέλη της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ, που δεν έχουν επαρκή οικογενειακή υποστήριξη είτε που προέρχονται από την επαρχία.

Ο Ξενώνας είναι ένας χώρος που μπορεί να δώσει την ευκαιρία στα παιδιά αυτά να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και τις διαδικασίες της Κοινότητας από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχονται. Η απόσταση δεν αποτελεί εμπόδιο, καθώς πολλοί έφηβοι τα κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη Θεραπευτική Κοινότητα διαμένοντας στον Ξενώνα, αποκτώντας σημαντικά εφόδια χρήσιμα για μια ζωή με αυτονομία και ενεργητική στάση μετά την ολοκλήρωση του Προγράμματος.

Επίσης, υπηρεσίες φιλοξενίας παρέχονταιι και για όσα μέλη της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ περνούν στην θεραπευτική φάση της «Επανένταξης», όπου έχουν τη δυνατότητα διαμονής έως και την ολοκλήρωση του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.

Στους ξενώνες αυτούς ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα που είναι άρρηκτα  συνδεδεμένο με τη λειτουργία και τους βασικούς κανονισμούς της δομής που βρίσκεται ένα μέλος κάθε φορά. Ο σχεδιασμός της υπηρεσίας φιλοξενίας, πέραν της ατομικής ή και ομαδικής συμβουλευτικής, περιλαμβάνει εξωτερικές δραστηριότητες ψυχαγωγίας (όπως είναι το θέατρο, κινηματογράφος, αθλητικές δραστηριότητες κ.α.)


Ξενώνας Γονέων


Για τις οικογένειες που προέρχονται από την περιφέρεια, λειτουργεί Ξενώνας φιλοξενίας, δίνοντας τη δυνατότητα άμεσης προσέλευσης όσων γονέων επιθυμούν να ζητήσουν βοήθεια και στήριξη, στην παράλληλη προσπάθεια των παιδιών τους για απεξάρτηση.
Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στο Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ο οποίος υποστηρίζει ενεργά τη λειτουργία του Ξενώνα, αλλά και το έργο του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συνολικότερα.

Αρχικά, ο Ξενώνας δημιουργήθηκε για να δίνει τη δυνατότητα διαμονής στους γονείς που επισκέπτονται τα παιδιά τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ανοιχτή Θεραπευτική Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ, καθώς η επαφή με την οικογένεια είναι πολύ σημαντική κατά τη διάρκεια του Προγράμματος.
Από τον Ιούλιο του 2010 το πλαίσιο της φιλοξενίας διευρύνθηκε δίνοντας τη δυνατότητα στις οικογένειες να διαμείνουν για 15 ημέρες, χρόνος που απαιτείται για την κινητοποίηση και προετοιμασία των παιδιών τους προκειμένου να ενταχθούν στην Κοινότητα.
Σε αυτή τη φάση η οικογένεια συναντιέται με το Θεραπευτικό Πρόγραμμα σε μία πρώτη συνάντηση όπου ορίζεται από το θεραπευτικό προσωπικό το πλαίσιο της διαμονής με κανόνες που είναι αντίστοιχοι του θεραπευτικού πλαισίου. Στη συνέχεια οι γονείς του Συλλόγου ενημερώνουν, φροντίζουν και υποστηρίζουν τους νέους γονείς μεταφέροντας τα δικά τους βιώματα από την πορεία τους στο Πρόγραμμα.
Στους πρώτους μήνες λειτουργίας φιλοξενήθηκαν οικογένειες από την Κύπρο, την Κάλυμνο, την Κρήτη, τα Ιωάννινα, κ.λ.π.
 
Για περισσότερες πληροφορίες για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Οικογένειας μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Σύλλογο Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (210 8215294) από τις 14.00 και μετά Δευτέρα έως Παρασκευή, ή με το Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων (210 8820277) 9.00-17.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Bookmark and Share
Ξενώνες
 
Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Καλωσορίζοντας τις νέες φιλοξενίες..
Ξενώνας Συλλόγου Οικογένειας - Ένα ασφαλές σπίτι με νοιάξιμο και φροντίδα
Εμπειρίες παιδιών που διέμειναν στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
"...Όταν ήμουν στην χρήση, ήμουν μόνη...Κάνοντας τη ΣΤΡΟΦΗ στη ζωή μου άρχισα να νιώθω και να σκέφτομαι.."
Ξενώνας Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ - Κάνοντας την αρχή στον αυτοπροσδιορισμό σε ένα ασφαλές περιβάλλον
Εδώ υπάρχει ένα σπίτι να μείνεις σε όλη την πορεία στο πρόγραμμα!
Ακολούθησε τη διαδρομή της Στροφής
Ακολούθησε τη διαδρομή της Στροφής
Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή "Επί Τόπου Στροφή", Κυριακή 20/11/11, Β' πρόγραμμα της ΕΡΑ, 103,7
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr