Αρχική Σελίδα : Ξενώνες
Εμπειρίες παιδιών που διέμειναν στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

Οι εμπειρίες τριών παιδιών από τρις διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, Ιωάννινα, Λήμνος, Κέρκυρα, που βρήκαν το πρώτο τους καταφύγιο στην προσπάθεια της απεξάρτησης, στον Ξενώνα του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

 
Μπαίνοντας στον Ξενώνα ένιωσα ζεστασιά. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι με καλοδέχτηκαν σαν δικό τους παιδί και με βοήθησαν σε όλο το διάστημα παραμονής μου σε αυτόν.
Δεν ένιωθα μόνος και ενίσχυσα την απόφασή μου να μπω στην Κοινότητα. Τέλος, εκεί έμαθα να φροντίζω τον εαυτό μου, μόνος μου.

Χρήστος
 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας για τον χρόνο που περάσατε μαζί μου, τα λόγια που μου είπατε και που με κάνατε να νιώσω ατό το μέρος σαν το σπίτι μου. Κάνετε πολύ σημαντική δουλειά.

Εγώ, αυτές τις μέρες πριν μπω στην Κοινότητα είχα αρκετές άσχημες σκέψεις.  Μπορεί να μην το ξέρετε βέβαια, αλλά κάθε μέρα ο καθένας σας μου έδινε δύναμη. Είστε επτά από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Ειλικρινά! Όλα τα παιδιά θα έπρεπε να περνάνε από εδώ πριν μπουν Κοινότητα. Δίνετε πολύ δύναμη, αγάπη και κουράγιο.
Σας ευχαριστώ πολύ!

Φωτεινή
 
 
 
Ο Ξενώνας για εμένα είναι ένα ξεχωριστό σπίτι που με φιλοξένησε για δεκαπέντε ημέρες οι οποίες όμως μου φάνηκαν σαν ώρες…
Εκεί η προσπάθεια μου άρχισε να δυναμώνει και ο στόχος να φαίνεται πιο κοντινός.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ψηλή και πανέμορφη μπανανιά που μου κρατούσε σκιά. Όλα αυτά τα λουλούδια που μύριζαν υπέροχα και όταν ξύπναγα το πρωϊ μου έδιναν «όρεξη για ζωή».

Είναι τόσα πράγματα που με βοήθησαν να πετύχω το στόχο μου, να μείνω καθαρός μέσω της Κοινότητας, όπως όλοι οι γονείς τους οποίους θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ.

Γιώργος
 
 
Για μένα ήταν το πρώτο ασφαλές και καθαρό περιβάλλον- σπίτι από ουσίες που έμεινα. Ο κάθε γονιός που ήταν εκεί με νοιαζόταν και με έναν διαφορετικό τρόπο και ήθελε να με βοηθάει. Μου παρείχαν ό,τι χρειαζόμουν χωρίς να με ξέρουν ή χωρίς να γνωρίζουν αν τελικά θα έπιανε τόπο όλη αυτή η βοήθεια που μου δίνανε. Ήταν η πρώτη φορά που ένιωσα ένα ζεστό κλίμα, όπως είναι μια οικογένειας, με ανθρώπους που τους ήξερα μόνο κάποιες μέρες.
 
Δημήτρης
 
 
Με αυτό το γράμμα θέλω να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη, τη βοήθεια και τη φροντίδα που μου δώσατε απλόχερα.

Εκτιμώ πραγματικά αυτό που προσφέρετε και δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο. Επειδή όμως δεν μου είναι εύκολο να μιλάω για συναισθήματα και το πώς με κάνατε να νιώθω μαζί σας, τα γράφω τώρα έτσι. Χαίρομαι που πέρασα μαζί σας αυτές τις σημαντικές μέρες για μένα και με κάνατε να νιώσω πολύ όμορφα και οικεία και ας σας γνωρίζω μόνο μερικές μέρες.
Συγκινήθηκα και συγκινούμαι ακόμη όταν ξέρω ότι είστε άνθρωποι που δεν αρκέστηκαν μόνο στο να κάνουν κάτι για το παιδί τους και την οικογένειά τους αλλά δίνετε βοήθεια είτε στην οικογένειά μου είτε σε κάποια άλλη οικογένεια που το έχει ανάγκη, αυτό το εκτιμώ αφάνταστα και το συνάντησα για πρώτη φορά εδώ.

Γι’ αυτό από την μεριά μου σας αφήνω αυτό εδώ το γράμμα για να ξέρετε πως ένιωσα μαζί σας με την βοήθεια που πήρα αλλά κε την προσπάθεια που συνεχίζετε να κάνετε κάθε μέρα. Σίγουρα στο μέλλον θέλω να σας μοιάσω σε κάτι όπως και στους δικούς μου γονείς, αν κάνω οικογένεια, στο νιάξιμο και στην φροντίδα που δίνετε.

Γιώργος 
 
"Είμαι ο Ζαχαρίας, 18 χρονών.
Ξεκίνησα το πρόγραμμα με πολλές αμφιβολίες και αρκετό άγχος για το πώς θα εξελιχθεί αυτό το θέμα γιατί πρώτη φορά έβαλα έναν δικό μου στόχο.

Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που μου άνοιξαν το σπίτι τους και μου φέρθηκαν σαν να ήμουν παιδί τους. Νιώθω πραγματικά πάρα πολύ υποχρεωμένος γι αυτό.

Με την βοήθεια και την στήριξη την δικιά σας κατάφερα να προσαρμοστώ και να πετύχω τον στόχο μου να μπω στην κοινότητα. Αυτές τις λίγες μέρες εδώ πήρα τόσο ενδιαφέρον, στήριξη και αγάπη όση δεν πήρα 18 χρόνια από τους δικούς μου γονείς.

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ και δεν θα το ξεχάσω ποτέ."
Ζαχαρίας
 
Περισσότερα για τον Ξενώνα Φιλοξενίας του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, κάνετε κλικ εδώ
 
 
   
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Ξενώνα Φιλοξενίας του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ επικοινωνείστε στο Σύλλογο Οικογένειας 210 8215294, ή στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων 210 8820277.
Bookmark and Share
Ξενώνες
 
Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Καλωσορίζοντας τις νέες φιλοξενίες..
Ξενώνας Συλλόγου Οικογένειας - Ένα ασφαλές σπίτι με νοιάξιμο και φροντίδα
Εμπειρίες παιδιών που διέμειναν στον Ξενώνα Φιλοξενίας του Συλλόγου Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
"...Όταν ήμουν στην χρήση, ήμουν μόνη...Κάνοντας τη ΣΤΡΟΦΗ στη ζωή μου άρχισα να νιώθω και να σκέφτομαι.."
Ξενώνας Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ - Κάνοντας την αρχή στον αυτοπροσδιορισμό σε ένα ασφαλές περιβάλλον
Εδώ υπάρχει ένα σπίτι να μείνεις σε όλη την πορεία στο πρόγραμμα!
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και της ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και της ομάδας του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr