Αρχική Σελίδα : Ραδιόφωνο : ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στην ΕΡΑ : Εκπομπές
Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ!

 


Μήνυμα αποφοίτων ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Η προσπάθειά μας χαρακτηρίζεται από θέληση για τη ζωή σε μια δύσκολη και ανηφορική διαδρομή, τερματίζοντας δυνατοί και ανακουφισμένοι μπροστά σε καινούργιους δρόμους, πλέον ελεύθεροι, έχοντας ξανακερδίσει τις αξίες, τις αρχές και την εμπιστοσύνη των αγαπημένων μας ανθρώπων και του εαυτού μας.

 

Μήνυμα αποφοίτων ΚΕΘΕΑ ΟΞΥΓΟΝΟ

Για εμένα αποφοίτηση είναι η ολοκλήρωση ενός στόχου και μιας μεγάλης πορείας κ η αρχή μιας νέας και διαφορετικής ζωής, ζώντας με αληθινές αξίες και συμπεριφορές.

Για μένα δεν είναι η τελική φάση του προγράμματος παρόλο που είναι και το τέλος!! Γιατί έχω φτάσει σε σημείο να έχω την ζωή μου στα χέρια μου και τη δύναμη να συνεχίσω σε καθαρούς ορίζοντες που τώρα θα ανοίξω τα φτερά μου να πετάξω σε αυτούς.

Αποφοίτηση για μένα είναι η ολοκλήρωση ενός επίπονου μα και όμορφου κύκλου. Σημαίνει όνειρα, σημαίνει καινούρια ζωή.
Σαν λουλούδι που σε πείσμα ανθίζει σε καμένη γη..

Αποφοίτηση για μένα σημαίνει το κλείσιμο μιας πορείας δύσκολης αλλά και με πολλές χαρές.. Και την έναρξη μιας ζωής, καθαρή γεμάτη όνειρα!

Αποφοίτηση για μένα σημαίνει ζωή χωρίς δεσμά όνειρα αληθινά, και ότι με προσπάθεια και θέληση κτίζεις τις βάσεις για μία όμορφη καθαρή ζωή.

Η αποφοίτηση για εμένα σημαίνει την εκπλήρωση ενός πολύ σημαντικού στόχου για την ζωή μου και προσωπική ευχαρίστηση που κατάφερα να είμαι εδώ.

 

Μήνυμα για τις Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

 Ένας κύκλος στην οικογένεια του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ, δύσκολος μα όμορφος κλείνει.

Στο δρόμο που θα περπατήσω τώρα, έχω επιλέξει δίπλα μου ανθρώπους που αγαπώ και μ’αγαπούν, με αξίες,  συναισθήματα και όνειρα.

 

Μήνυμα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ

Φανταστείτε την προσπάθειά μας σαν μια ευθεία. Η ευθεία, εξ ορισμού, δεν έχει αρχή και τέλος…Συνεχίζει επ΄ άπειρον! Για εμάς, έχει αρχή και είναι η Διάβαση. H αποφοίτησή μας δεν είναι το τέλος, είναι δύναμη και ελευθερία, επιλογή και δέσμευση.

 

Μήνυμα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

Ξημερώνει η μέρα, φωτεινός ο Ήλιος!
… Εγώ δεν μπορώ να τον δω!!
… Κουράστηκα.

Μια πρόκληση καθημερινή.

Θα πάω; Αξίζει; Να τολμήσω; Μπορώ;

Ρισκάρω τελικά!!!

Φοβάμαι.

Μα σιγά – σιγά τον πλησιάζω. Είναι κι άλλοι εδώ. Μάτια φοβισμένα, άλλα αβέβαια, άλλα μπερδεμένα, άλλα φωτεινά, διαυγή, εμπνευσμένα!!!

Η μάχη έχει ξεκινήσει!

Μάχεται το όνειρο με την ασχήμια
το φώς με το σκοτάδι.

Ν’ αγωνιστούμε, να παλέψουμε με πείσμα. Ένας αγώνας στην έδρα μας, εντός μας. Ένας αγώνας με αντίπαλο εξίσου δυνατό. Λεπτές οι ισορροπίες, όλοι είμαστε απαραίτητοι.
Να κερδίσουμε το ανθρώπινο.
Αρχίσαμε πάλι να νοιώθουμε και επιστρέψαμε στον εαυτό μας βαθιά και μαζί, με τη λάμψη μας να φωτίσουμε τα διπλανά μας σκοτάδια, τα σκοτάδια του κόσμου,
όλου του κόσμου!!!

Η ομάδα του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ

  

Μήνυμα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΚΙΒΩΤΟΣ

Αποφοίτηση: ένας προσωπικός στόχος για μία νέα καθαρή ζωή.

Ο δρόμος μακρύς και δύσβατος – η δύναμη μου πηγάζει από τις αξίες που υιοθέτησα στη διάρκεια της θεραπείας μου – αυτοσεβασμός, αυτοέλεγχος, προσωπική ευθύνη και πάνω από όλα αγάπη για τη ζωή.

 

Μήνυμα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Οι Κυριακές είναι από μόνες τους ξεχωριστές και ιδιαίτερες ημέρες. Αυτή η Κυριακή όμως είναι μοναδική και μας ανήκει δικαιωματικά. Θα φορέσουμε τα καλά μας ρούχα και το πιο πλατύ χαμόγελό μας για να γιορτάσουμε το κλείσιμο ενός κύκλου και το ξεκίνημα μιας νέας ζωής. 

Μέσα από τη θεραπεία ωριμάσαμε και ενηλικιωθήκαμε. Η διαδικασία αυτή απαιτούσε σκληρή δουλειά και επιμονή, όμως βγήκαμε νικητές και σήμερα πανηγυρίζουμε. Μάθαμε να διεκδικούμε, να προσπαθούμε, να κάνουμε ουσιαστικές σχέσεις που έχουν ως άξονα την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Αλλά η διαδρομή μας δεν τελειώνει εδώ, γιατί το κυριότερο που μάθαμε είναι να ονειρευόμαστε... Όσο περισσότερα όνειρα και όσους περισσότερους στόχους βάζουμε, τόσα πιο πολλά μπορούμε να πετύχουμε και να καταφέρουμε. Με το κεφάλι μας ψηλά κοιτάζουμε τον ουρανό και ταξιδεύουμε, γιατί κανείς δεν μπορεί να βάλει φραγμούς στις προσδοκίες μας.

 

Μήνυμα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

«Όσο καιρό είμαι στο Πρόγραμμα, βρέθηκαν πολλοί άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μου και με έμαθαν από την αρχή, να αγαπάω, να σέβομαι, να ελπίζω, να κατακτάω τα όνειρά μου. 

Είναι τώρα η δικιά μου η ώρα να δώσω στους ανθρώπους ό,τι έχω πάρει ολοκληρώνοντας τον κύκλο μου που είναι και ο κύκλος της ζωής. Γιατί η ζωή είναι μια αλυσίδα που ο κάθε κρίκος τροφοδοτεί τον άλλο.»

  

Μήνυμα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ

 «Βρήκα την ΕΞΟΔΟ από τον εαυτό μου να διωχθώ, δε μιλώ για τον κακό, αλλά πλέον τον καλό μου εαυτό.

Αυτόν που αγαπώ, που τρέφω και έτσι επιλέγω για να ζω,

αξιοπρεπής και καθαρός στη ζωή να πορευτώ.

Η ζωή είναι μικρή, γι’ αυτό άδραξε τη μέρα, τα εμπόδια σωρό, αλλά τα κάναμε πέρα.

Πιστέψαμε σ’ εμάς και φτάσαμε ως εδώ, αγαπάω τη ζωή μου και μια ζωή θα προσπαθώ.»

  

Μήνυμα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ

Βλέπω, ακούω, αισθάνομαι, σκέπτομαι, λέω κι πράττω.

Έχω τα εργαλεία που χρειάζομαι για να επιζήσω, να ΄μαι κοντά με τους άλλους, να ΄μαι παραγωγικός, να καταλαβαίνω και να βάζω σε τάξη μες το νου μου, το πλήθος των ανθρώπων και των πραγμάτων έξω από εμένα.

Είμαι κύριος του εαυτού μου και επομένως, μπορώ να τον οργανώσω.

Είμαι εγώ και είμαι πολύ εντάξει.

Η απεξάρτηση δεν είναι εγκλεισμός, είναι απελευθέρωση…!!!!

 

Μηνύματα για τις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ των  μελών της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ

Για μένα οι αποφοιτήσεις σημαίνουν δύναμη και όνειρα. Τον εαυτό μου τον φαντάζομαι ως μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα στις δικές μου αποφοιτήσεις.
Δημήτρης Μ.


Για μένα οι αποφοιτήσεις είναι κάτι πολύ σημαντικό. Το να κάνεις τόσα πολλά για να ξαναζήσεις, σημαίνει προσπάθεια, εμπιστοσύνη υπομονή για εμένα.

Τις δικές μου αποφοιτήσεις τις φαντάζομαι μαζί με μέλη τα οποία αγαπώ να έχουμε κάνει μια αξιοπρεπή προσπάθεια για να καταφέρουμε και να τα καταφέρουμε και στο τέλος να παίρνουμε ένα μεγάλο μπράβο μέσω των αποφοιτήσεων για την προσπάθεια που κάναμε.

Γιώργος Π.

 

Εγώ αυτές τις αποφοιτήσεις τις περιμένω πολύ καιρό γιατί έχουν ακυρωθεί κιόλας κάποιες φορές και δεν έχω δει ποτέ πως γίνονται.

Είναι πολύ σημαντικό να κλείνει ένας κύκλος και να ανοίγει ένας άλλος και πάνω απ’όλα συμβολικά. …..

Τις δικές μου αποφοιτήσεις τις ονειρεύομαι απ’ όταν μπήκα στην κοινότητα και άκουσα για αυτές. Όλος ο κόπος και η δύναμη που προϋποθέτει στο να παραμείνεις κάθε μέρα καθαρός, ανταποδίδεται με τεράστια ικανοποίηση του εαυτού σου.

Γιώργος Β.

 

Νιώθω για τις αποφοιτήσεις πως είναι ο τελευταίος κρίκος που σπάει για όσους τα κατάφεραν. Νιώθω πως για εμένα θα είναι, συμβολικά, η στιγμή που θα ανοίξω τα φτερά μου εξ’ ολοκλήρου και θα πετώ πλέον ελεύθερος.

Αριστοτέλης Λ.

 

Οι δικές μου αποφοιτήσεις πιστεύω πως θα έχουν ένα συναίσθημα συγκίνησης και πως κάτι πολύ μεγάλο το φτάνω και το υποστηρίζω ως το τέρμα!

Αυτές οι αποφοιτήσεις για μένα σημαίνουν πολλά και κυρίως δύναμη για την προσπάθειά μου!

Κωνσταντίνος Γ.

 

Τις φετινές αποφοιτήσεις τις φαντάζομαι γεμάτες συγκίνηση και όνειρα. Για μένα οι αποφοιτήσεις σημαίνουν να πετυχαίνω τους στόχους μου.

Κλαούντια Μ.

 

Νιώθω ότι είναι το πέρασμα συμβολικά αλλά και στην πράξη, σε έναν άλλο κύκλο όπου τα παιδιά κατευθύνουν πλέον την πορεία του.

Για εμένα φαντάζομαι ότι θα είναι η στιγμή που θα αποχαιρετώ ένα σκοτεινό κομμάτι της ζωής μου ολοκληρώνοντας για πρώτη φορά κάτι τόσο σημαντικό για εμένα.

Γιώργος Α.


Για εμένα, οι αποφοιτήσεις
που έρχονται σημαίνει στόχους όπου έχω πετύχει, ικανοποίηση και ότι κατάφερα κάτι πολύ δύσκολο και είμαι καθαρός.

Τις δικιές μου αποφοιτήσεις, τώρα στην κοινότητα τις φαντάζομαι πολύ όμορφα ότι θα έχω τους καθαρούς μου φίλους από την κοινότητα και θα αποφοιτούμε μαζί ότι, θα έχω καταφέρει κάτι πολύ δύσκολο θα έχω πάρει τεράστια ικανοποίηση και θα έχω κερδίσει έναν αγώνα.

Κλεόβουλος Π.


Για μένα οι αποφοιτήσεις
είναι ζωντανό παράδειγμα πως κάποιος αν θέλει μπορεί να τα καταφέρει. Είναι ώθηση για την συνέχεια και μια γιορτή συγκίνησης.

Τις δικές μου αποφοιτήσεις τις φαντάζομαι σε δύο χρόνια από τώρα. Σαν την ολοκλήρωση ενός ταξιδιού που δεν ξεκίνησε με καλούς οιωνούς αλλά κλείνει με τους καλύτερους.

Πέτρος Π.

Για να διαβάσετε σχετικό αφιέρωμα των αποφοιτήσεων ΚΕΘΕΑ από το news247.gr, πατήστε εδώ

Για να ακούσετε την εκπομπή EΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ αφιερωμένη στις αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ 2016, που μεταδόθηκε από το Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ την Κυριακή 18/12, χρησιμοποιήστε τον ακόλουθο player:

ΕΚΠΟΜΠΗ 18/12/2016 - Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ 2016

Bookmark and Share
Εκπομπές
 
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ: «32 χρόνια ΣΤΡΟΦΗ, 32 χρόνια προσφοράς και αγάπης» τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 15.00
Ακούστε την Μ. Δευτέρα και ώρα 15.00 σε επανάληψη) την εκπομπή «ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ – ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ <<ΜΑΖΙ>> ΣΤΟ WEB RADIO STROFΙ»
Χάρης Γιουλάτος - Keeps Dreaming
Κώστας Κωσταντάτος -Εν Καρδία της Ζωής η Μουσική!
Η "καθαρή" κουζίνα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ
Όταν η Μουσική σου δίνει τη δύναμη να αντιπαλέψεις το σκοτάδι!
Αποσπάσματα από την ρ/φ εκπομπή «Αφιέρωμα στα 31 Χρόνια του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ»
ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ - 31 χρόνια δράσης και δράσεων!
Ευγενία Φακίνου- Απογευματινή Ακρόαση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ –Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει άραγε ποτέ;
Γιώργος Τρανταλίδης- Όταν η Μουσική ένα Φως ακολουθεί!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - Κι ένας Ήλιος λαμπερός στα ερτζιανά προβάλλει!
"Σοφία Βγενοπούλου - Όσο μπορείς!"
Ανοίγουμε τη γειτονιά μας στη Ζωή!
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
 Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή " Επί τόπου Στροφή" με καλεσμένη την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr