Αρχική Σελίδα : Ραδιόφωνο : ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στην ΕΡΑ : Εκπομπές
Αποσπάσματα από την ρ/φ εκπομπή «Αφιέρωμα στα 31 Χρόνια του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ»

 

Μετάδοσης εκπομπής: Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 από το  Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ
 
Σήμερα το ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ συμπληρώνει 31 χρόνια   λειτουργίας προάγοντας τη ζωή,  31 χρόνια στήριξης εφήβων & νεαρών ενηλίκων χρηστών ουσιών και των οικογενειών τους, 31 χρόνια  προσφοράς στην ενημέρωση - ευαισθητοποίηση της κοινωνίας με πλήθος συνεργασιών και παρεμβάσεων.
 
Στην πορεία όλων αυτών των χρόνων η γνώση και η εμπειρία που αποκτήθηκε είναι ένας πλούτος. Αυτόν τον πλούτο με κάθε ευκαιρία τον μοιραζόμαστε. 
 
Έτσι μοιραζόμαστε και σήμερα την εμπειρία της επικοινωνίας και της σχέσης με ανθρώπους που υποστηρίζουν,  με το δικό τους τρόπο, το έργο του Προγράμματος. Με τη δική τους συμβολή και με τη συμβολή όλων των συνεργατών, των εθελοντών και των φίλων,  το μήνυμα της απεξάρτησης  και της  " καθαρής ζωής" έχει  όλο και περισσότερους αποδέκτες και ο κύκλος  μεγαλώνει.
 
Τους ευχαριστούμε θερμά! 
 
Οι καλεσμένοι μας, στην επετειακή εκπομπή των 31 χρόνων, συνδέονται με το Πρόγραμμα συμμετέχοντας τόσο στη ραδιοφωνική εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ από το 2011 έως σήμερα, στην Ελληνική Ραδιοφωνία, όσο και σε συναυλίες και εκδηλώσεις μαζί με τη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ μεταδίδοντας το μήνυμα “Μπορείς αλλά Όχι Μόνος”.
 
 
Εισαγωγή από τα μέλη της ομάδας ραδιοφώνου του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
 
Kωνσταντίνος -  μέλος της Θεραπευτικής Κοινότητας
Γιορτάζουμε 31 χρόνια ζωής! 31 χρόνια γελάμε χωρίς ουσίες! Κάθε χρόνο πολλοί έφηβοι και οι οικογένειές τους πλησιάζουν το Πρόγραμμα για να παλέψουν για τη ζωή τους. Πέρα όμως από ένα πρόγραμμα  η ΣΤΡΟΦΗ είναι μια οικογένεια. Μια οικογένεια με πολλά μέλη. Μέλη τα οποία στηρίζουν το πρόγραμμα χρόνια τώρα. Γιορτάζουμε μαζί τους στη σημερινή εκπομπή τα γενέθλια της ΣΤΡΟΦΗΣ.
 
Θέμης – Εκφωνητής – Απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
31 Χρόνια ΣΤΡΟΦΗ: Όταν ξεκίνησε η ΣΤΡΟΦΗ δεν είχα γεννηθεί καν ακόμα. Δεν το περίμενα ότι κάτι που δεν ήξερα ότι υπάρχει, θα μου αλλάξει τόσο πολύ τη ζωή. Εδώ γνώρισα το ραδιόφωνο και ένα σωρό ακόμη πράγματα. Γνώρισα άτομα τα οποία με στήριξαν ή και με στηρίζουν ακόμα και σήμερα.
 
Η σημερινή μας εκπομπή είναι αφιερωμένη στη ΣΤΡΟΦΗ. Σήμερα δεν έχουμε ένα συγκεκριμένο καλεσμένο. Σήμερα έχουμε την οικογένεια της ΣΤΡΟΦΗΣ από διαφορετικές μεριές.
Γονείς, εθελοντές – φίλοι, προσωπικό, παιδιά. Όλοι μαζί σήμερα θα μιλήσουμε γιατί αυτά τα γενέθλια είναι σημαντικά για εμάς. Σήμερα η εκπομπή είναι αφιερωμένη σε όλους μας.
 
Δήμητρα Γαλάνη – καλεσμένη στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ το 2016. Συμμετείχε με την μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ στις Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ το 2016.
 
Εκφωνητής: Κανονικά για τους καλεσμένους μας κάνουμε μια γέφυρα για να τους παρουσιάσουμε. Στην προκειμένη περίπτωση τα λόγια είναι περιττά.
“Είμαστε περήφανοι και ευγνώμονες που η Δήμητρα Γαλάνη είναι φίλη της ΣΤΡΟΦΗΣ και που η συναυλία μαζί της θα μας μείνει αξέχαστη”.
 
Δήμητρα Γαλάνη: Για μένα η ΣΤΡΟΦΗ και το ΚΕΘΕΑ είναι μάθημα ζωής. Χαίρομαι διπλά. Όχι μόνο γιατί έχω μια προσωπική σχέση μαζί σας αλλά και γιατί βλέπω μέσα σε όλη αυτή τη δυσκολία που ζούμε, σε όλα αυτά που έχουμε στερηθεί, εξακολουθεί να είναι δυνατό το ΚΕΘΕΑ και να μείνει γιατί υπάρχουν πάντα προβλήματα. Το κράτος δεν είναι πάντα παρόν όπως θα έπρεπε να είναι αλλά πρέπει εμείς σαν κοινωνία να το στηρίξουμε. Γιατί ξεπερνά την εξουσία και είναι μια δική μας απαίτηση. Το ΚΕΘΕΑ είναι τρόπος ζωής. Μακάρι να πέρναγε όλη η Ελλάδα από το ΚΕΘΕΑ με έναν τρόπο, διότι όλοι κάπου με έναν τρόπο είμαστε εξαρτημένοι. Ακόμη και οικονομικά. Είμαστε εξαρτημένοι. Το να μπορέσεις μέσα από τη δουλειά και την ενδοσκόπηση να ψάξεις τον εαυτό σου, να γίνεις πιο συνειδητός, να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τη ζωή χωρίς φόβο αλλά με θάρρος, είναι πάρα πολύ μεγάλη νίκη. Έτσι λοιπόν τα 31 χρόνια είναι για μένα μεγάλη γιορτή.
 
Με το ΚΕΘΕΑ έχω από παλιά επαφές και ήμουν παρούσα όσο μπορούσα. Με τη ΣΤΡΟΦΗ έχουμε αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση και έχουμε ανταλλάξει και κουβέντες και τέχνη. Οι αποφοιτήσεις του ΚΕΘΕΑ το  2016 θα μας μείνουν αξέχαστες. Και για μένα Διότι δεν έχω ξαναπαίξει μουσική μαζί με παιδιά που παίζουν μουσική μέσα από άλλες διαδικασίες και συνθήκες.
 
Η μουσική μ’ έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Με τη μουσική έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος. Αυτή με οδήγησε πάντα. Αυτή και η οικογένειά μου. Και η ΣΤΡΟΦΗ είναι μια οικογένεια και ενώνει οικογένειες.
Μακάρι η υπόθεση των ουσιών να τελειώσει. Εμείς πρέπει να το τελειώσουμε σαν κοινωνία. Το ΚΕΘΕΑ να μείνει και θα μείνει γιατί μας τιμάει σαν χώρα.
Ευχές για τα καλύτερα. Ευχαριστώ που με πήρατε για να τα πούμε!

Γιώτα Νέγκα -  Εθελόντρια του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ (την γνωρίσαμε στην εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ το 2012)


Εκφωνητής : Όταν μιλάμε για πρόγραμμα απεξάρτησης, το δυναμικό των ανθρώπων παίζει μεγάλο ρόλο. Όταν το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο, τότε κάθε δυνατή βοήθεια είναι απαραίτητη. Μεγάλη είναι η συνεισφορά των εθελοντών της ΣΤΡΟΦΗΣ. Μια από τις εθελόντριες της ΣΤΡΟΦΗΣ είναι η Γιώτα Νέγκα. Γνωριστήκαμε πριν χρόνια αλλά η σχέση ήταν άμεση. Η ίδια ήθελε να βοηθήσει, να μάθει, να προσφέρει, και το έκανε με τρόπους που κανείς μας δεν περίμενε. Πέρα από αμέτρητες πρόβες και συναυλίες, έκανε μαθήματα φωνητικής σε παιδιά που το ήθελαν. Με την ενέργειά της και μόνο η ίδια δίνει πολλά στη ΣΤΡΟΦΗ. Πόσο μάλλον με  όλα τα παραπάνω που έχει κάνει.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό που η Γιώτα Νέγκα έχει να πει κάτι για τα 31 χρόνια της ΣΤΡΟΦΗΣ.

Εκφωνητής
: Τι ήταν αυτό που σε έφερε στην απόφαση να ασχοληθείς εθελοντικά με τη ΣΤΡΟΦΗ;

Γιώτα Νέγκα
: Δεν ήταν καν απόφαση. Γνωριστήκαμε με τη ΣΤΡΟΦΗ με αφορμή μια τέτοια εκπομπή. Όταν ήλθα σε επαφή με την Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Υπεύθυνη του Προγράμματος, τον Αντώνη Παρλιάρο, Υπεύθυνο της Κοινότητας και τα παιδιά της ομάδας ραδιοφώνου.

Η πρόταση που μου έγινε ήταν τόσο αυθόρμητη και η απάντησή μου ήταν διπλά αυθόρμητη. Γιατί είχα νιώσει τόσο κοντά, είχα νιώσει τόση συγκίνηση και δέος για όλη αυτή την σπουδαία δουλειά που κάνει η ΣΤΡΟΦΗ, για όλη αυτή την σπουδαία προσπάθεια των παιδιών.

Μετά η σχέση μας, σε όλες μου τις δυσκολίες της ζωής, έπαιρνα δύναμη και ξεπερνούσα και εγώ τα δικά μου. Έχω ξαναπεί ότι μπήκα στη ΣΤΡΟΦΗ με τη σκέψη ότι ίσως μπορώ να βοηθήσω. Αλλά και μένα δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα βοηθηθώ τόσο πολύ. Θέλω να ευχηθώ κάτι παράδοξο. Θέλω να ευχηθώ όλα αυτά τα παιδιά που είναι σε αυτά τα προγράμματα και είναι και στη ΣΤΡΟΦΗ να αποφοιτήσουν με επιτυχία και να μη ξεναγεμίσει καμία ΣΤΡΟΦΗ, παρά να μείνει ένας χώρος που να βρισκόμαστε οι φίλοι που έχουμε πολλά κοινά.
 
Αυτό είναι μια βαθειά μου επιθυμία, ευχή, όνειρο. Ελπίζω να ωριμάσουμε τόσο σαν  κοινωνία,  που η ΣΤΡΟΦΗ να είναι αχρείαστη.
 
Εκφωνητής: Ποια ήταν η  πιο έντονη στιγμή σου στη ΣΤΡΟΦΗ;
 
Γιώτα Νέγκα: Μια πολύ έντονη στιγμή ήταν μια συναυλία που κάναμε στις φυλακές, στην Θεραπευτική Κοινότητα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στη Θήβα. Ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα. Ήταν οι συναυλίες που κάναμε στο δρόμο. Ήταν πολλή συγκινητική η συναυλία που κάναμε στις Αποφοιτήσεις ΚΕΘΕΑ.
 
Η γνωριμία μου με τους γονείς. Οι προσωπικές ιστορίες των παιδιών στα προσωπικά μαθήματα φωνητικής στο ηχοστούντιο που σιγά-σιγά γνωριζόμασταν και μιλούσαμε και εμπιστευόταν ο ένας τον άλλον τόσο πολύ, και εξακολουθεί φυσικά να υπάρχει αυτή η εμπιστοσύνη. Ήταν όλα πολύ συγκλονιστικά, πολύ βαθειά και ανεξίτηλα στην ψυχή μου.
 
Δύναμη, αγάπη για τη ζωή, για όλα τα παιδιά, για όλους τους ανθρώπους και οι στόχοι. Είναι σημαντικό να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας για να αισθανόμαστε δυνατότεροι.
 
Νατάσα Μποφίλιου - Συμμετοχή στη συναυλία του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ στην Τεχνόπολις στο Γκάζι το 2013 και στη ρ/φ εκπομπή ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ το 2017.
 
Νατάσα Μποφίλιου: Χαίρομαι πολύ αγαπημένα μου παιδιά που μιλάμε μαζί. Είναι τιμή μου γιατί όταν με φωνάζετε να μιλήσω με ανθρώπους που έχουν κερδίσει τη ζωή τους πίσω, που δεν υπάρχει τίποτα σπουδαιότερο πιο σημαντικό, είναι δική μου τιμή που μιλάω με ανθρώπους που έχουν δώσει τη μάχη και έχουν κερδίσει.
 
Εκφωνητής: Πώς νοιώθετε με τα εγχειρήματα αυτού του τύπου, τις συναυλίες που είναι για ένα σκοπό. Που ναι μεν είναι η τέχνη αλλά είναι και η αλληλεγγύη.
 
Νατάσα Μποφίλιου: Για μένα αυτού του είδους οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες είναι ότι σημαντικότερο. Κάθε φορά που καλούμαι να συμμετέχω σε μια γιορτή που ενώνεται η μουσική και η προσπάθεια για αλληλεγγύη είναι ότι σημαντικότερο μπορεί να μου συμβεί. Νιώθω χρήσιμη και νιώθω και όλη αυτή την αγάπη γιατί πάντα σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες υπάρχει πολλή αγάπη.
 
Βλέπεις ανθρώπους που χαίρονται που είναι εκεί που έρχονται με την καρδιά τους, που έχουν πίστη στο μήνυμα και νομίζω ότι για έναν καλλιτέχνη δεν υπάρχει κάτι σημαντικότερο από το να ενώνεται η φωνή του με ένα μήνυμα.
 
Και βεβαίως πιστεύω ότι έχουν αποτελέσματα αυτές οι δράσεις και πρέπει να σας πω ότι σε εκείνη τη συναυλία, που ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πολύ συγκινητικές, πάρα πολλοί άνθρωποι που ήλθαν για να ακούσουν τη μουσική των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, έμαθαν πάρα πολλά πράγματα για αυτή τη σπουδαία προσπάθεια που κάνει το ΚΕΘΕΑ. Ενημερώθηκαν, βγάλαν από το μυαλό τους προκαταλήψεις και πράγματα που επειδή η κοινωνία μας δυστυχώς είναι βαθιά ανώριμη και δεν επικοινωνούνται με τον τρόπο που πρέπει τέτοιου είδους προσπάθειες, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν και έχουν ένα πέπλο σκοταδισμού απέναντι σε τέτοια θέματα.
 
Οι πρωτοβουλίες αυτού του είδους, οι συναντήσεις, οι συναυλίες κάνουν καλό γιατί μπορεί κάποιος να ήλθε για να ακούσει εμένα και έμαθε ποιο είναι το έργο του ΚΕΘΕΑ. Τι σημαίνει να είσαι σε απεξάρτηση, τι σημαίνει να έχεις κερδίσει τη ζωή σου, τι σημαίνει όλο αυτό το σπουδαίο πράγμα που γίνεται σε αυτή την Κοινότητα.
 
Σας έχω πει ότι έχω τρις αδελφικούς φίλους που έχουν αποφοιτήσει από το ΚΕΘΕΑ και έναν πολύ δικό μου άνθρωπο στενό που επίσης έχει αποφοιτήσει από το ΚΕΘΕΑ.
 
Άρα ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι τι σημαίνει αυτός ο αγώνας, τι σημαίνει αυτή η προσπάθεια και πόσο σπουδαίο είναι ένας άνθρωπος να κερδίζει τη ζωή του με το σπαθί του πίσω. Αυτό είναι  μεγαλειώδες.
 
Στάθης Δρογώσης – ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ 2011, Εθελοντής στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
 
Εκφωνητής: Αφού μιλάμε σε όλη την εκπομπή ότι η ΣΤΡΟΦΗ είναι μια Οικογένεια, ο άνθρωπος που έχουμε στο τηλέφωνο θα ήταν σίγουρα ο “Cool θείος” – έτσι τον έχουμε στο μυαλό μας όταν μας μίλαγε για τους Beatles στο μάθημα της μουσικής ιστορίας. Ήλθε για να βοηθήσει τη ΣΤΡΟΦΗ και με κάθε ευκαιρία το κάνει. Από πρόβες, συναυλίες αλλά και μαθήματα μουσικής ιστορίας. Ο ίδιος έχει αναφέρει ότι η ΣΤΡΟΦΗ βοήθησε και εκείνη στο να γίνει καλύτερος πατέρας. Τον ευχαριστούμε πολύ για όλα και για τον χρόνο που διαθέτει για εμάς. Είναι σίγουρα από τα σημαντικότερα μέλη της ΣΤΡΟΦΗΣ.
 
Στάθης Δρογώσης: Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας λόγια! Μου άρεσε πολύ « το cool θείος» αν και δεν έχω γίνει θείος ακόμη.
 
Εκφωνητής: Πώς γνώρισες τη ΣΤΡΟΦΗ και τι ήταν αυτό που σε έκανε να βοηθήσεις με τον τρόπο σου?
 
Στάθης Δρογώσης: Η αφορμή ήταν μια εκπομπή στην ΕΡΤ που έγινε μια παρουσίαση από την Κυρατσώ Σκοδρογιάννη, Υπεύθυνη του Προγράμματος και συγκινήθηκα.
Πάντα θαυμάζω τους ανθρώπους που πέφτουν και ξανασηκώνονται. Και μάλιστα σε μια ιδιαίτερη ηλικία που είναι στην εφηβεία, που μπορεί ένα άσχημο οικογενειακό περιβάλλον να είχε γίνει μια ατυχία, να είχαν κάνει κάποιο λάθος. Τι πιο όμορφο από το να βοηθήσεις αυτά τα παιδιά και νομίζω ότι πάντα ήθελα να το κάνω και με τη ΣΤΡΟΦΗ ξεκλείδωσα. Και θέλω να ασχοληθώ και περισσότερο.
 
Η ζωή μας αλλάζει, γνωρίζουμε φίλους. Χάνουμε παλιούς συμμαθητές εξελισσόμαστε ως άνθρωποι αλλά κάποια πράγματα είναι σταθερές αξίες. Η ΣΤΡΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια, τα δύσκολα για την Ελλάδα με την κρίση την πολιτισμική, την οικονομική τα παιδιά, σε ένα προστατευόμενο περιβάλλον της Κοινότητας  δίνουν τον αγώνα τους. Νιώθω πολύ όμορφα αν μπορώ και εγώ να βάλω ένα λιθαράκι στον αγώνα τους. Ο αγώνας δεν είναι ακριβώς μόνο ενάντια στα ναρκωτικά, είναι και ο αγώνας να ξανασηκωθούν αυτά τα παιδιά.
Γιατί μπορείς εύκολα να πεις ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, αλλά αυτό που γίνεται στο πρόγραμμα γίνεται με τη βοήθεια ειδικών, με έντονη ψυχοθεραπεία, με πολλά προγράμματα, με έντονες δραστηριότητες.
Δεν είναι κάτι εύκολο. Δουλεύουν πάρα πολλοί άνθρωποι για να δώσουν σε ένα παιδί τη δυνατότητα να ξεφύγει. Έχει πολύ καλά ποσοστά επιτυχίας και επίσης ο κόσμος βαριέται τα ευχολόγια.
Στη ΣΤΡΟΦΗ είδα την πράξη. Αν ρωτήσεις 99 στους 100 ανθρώπους θα  πούνε ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. Το θέμα είναι τι κάνουν για αυτό.
 
Μαρία Αλιφέρη - ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ 2017, Εθελόντρια στο ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
 
Εκφωνητής: Αυτή τη χρονιά γνωριστήκαμε με την Μαρία Αλιφέρη ως ένα ακόμη άτομο που ήθελε να βοηθήσει και εκείνη την προσπάθειά μας κάνοντας μαθήματα θεάτρου στα παιδιά.
Στα γενέθλια της ΣΤΡΟΦΗΣ δεν θα μπορούσε να λείπει από την εκπομπή μας. Ένα άτομο που έρχεται στην εκπομπή γνωρίζει τη ΣΤΡΟΦΗ και μετά θέλει να συμβάλλει. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και δεν γίνεται να το ξεχνάμε αυτό κανένας μας.
 
Μαρία Αλιφέρη: Ο αγώνας που κάνετε εσείς είναι πάρα πολύ μεγαλύτερος. Τον σέβομαι, τον εκτιμώ και για αυτό είμαι κοντά σας. Πέρασα από πολλά συναισθήματα. Η εμπειρία μου είναι πάρα πολύ μεγάλη και πολύ χρήσιμη. Πρώτα από όλα γνώρισα  ένα χώρο, καταστάσεις, ανθρώπους που ήμουν πολύ λίγο πληροφορημένη. Δυστυχώς όπως και οι περισσότεροι από εμάς. Και μετά ήλθε το στάδιο της αγάπης, της δημιουργίας, της συνεργασίας. Όλα αυτά τα πολύ όμορφα που ανταλλάσουμε κάθε εβδομάδα.
 
Θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου και το ευχαριστώ σε όλους όσοι  προσφέρουν με πάρα πολύ αγάπη και ευθύνη πολύ στο έργο. Μετά θέλω στα παιδιά μου, επιτρέψτε μου να σας λέω παιδιά μου, θέλω να τα καμαρώνω, θέλω να συνεργαζόμαστε. Με συγκινεί το κουράγιο τους και ο αγώνας τους και κάνω το καλύτερο που μπορώ για να είμαστε κοντά και να συνεχίζεται αυτός ο αγώνας.
 
Θα ήθελα να κάνω μια έκκληση και να πως στους γονείς ότι οφείλουμε όλοι να πληροφορηθούμε για το θέμα των ουσιών γιατί είναι πλάι μας είναι στο σπίτι μας, είναι στον γείτονά μας, είναι δικό μας πρόβλημα. Δεν είναι ενός συγκεκριμένου αριθμού ανθρώπων ή μιας ομάδας. Πρώτα από όλα να πληροφορηθούμε. Και μια έκκληση μέσα απ ό την καρδιά μου σε  όλους τους γονείς. Να καταλάβουμε τα παιδιά μας περισσότερο. Η εφηβεία και οι νεαρές ηλικίες είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο πέρασμα. Θέλω να κάνω μια έκκληση. Να αγαπούν, να πονούν και να κατανοούν τα παιδιά τους. Μια τεράστια υπομονή. Μόνο έτσι, το παιδί θα ανοίξει θα εμπιστευτεί θα σταθεροποιηθεί θα τραβήξει το δρόμο του.
Ευχαριστώ που μου δίνεται τη χαρά να συνεργαζόμαστε και να συνδημιουργούμε.
Σας χρωστάω πολλά.
 
Κώστας Λειβαδάς – ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ 2017 (Συμμετείχε με τη μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ στο ΚΕΘΕΑ RELOAD ( 2017 )
 
Εκφωνητής: Αν κάναμε ένα πάρτι για τη ΣΤΡΟΦΗ σίγουρα όλος ο κόσμος θα ήταν ευπρόσδεκτος.
Η σημερινή εκπομπή μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα πάρτι για τη ΣΤΡΟΦΗ όπου μπορούμε να καλέσουμε σημαντικά άτομα για εμάς.
Από την παρέα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Κώστας Λειβαδάς. Τον γνωρίσαμε μέσα από το ραδιόφωνο αλλά η σχέση μας παραμένει έως σήμερα.
 
Κώστας Λειβαδάς: Ευχαριστώ για τα συγκινητικά λόγια. Αμοιβαία τα αισθήματα. Πολύ σημαντικό ότι έκλεισε η τρίτη δεκαετία και περπατάτε στην τέταρτη.
 
Εκφωνητής: Τι ήταν αυτό που σας έκανε να στηρίξετε τη ΣΤΡΟΦΗ;
 
Κώστας Λειβαδάς: Αυτό που και αρχικά με έφερε με μεγάλη χαρά και συγκίνηση στη ραδιοφωνική εκπομπή, το γεγονός ότι, και ιδιαίτερα θα έλεγα, άνθρωποι που προέρχονται από το ηλεκτρικό τραγούδι ήταν πάντα κοντά στο θέμα, πάντα κοντά στο πόσο η εξάρτηση μπορεί να κυριαρχήσει στη ζωή κάποιου, να τον βγάλει από τον δρόμο του, να παρέμβει ακόμα και μέσα σε ένα συγκρότημα, ή και σε ανθρώπους που έχουν δεσμούς αγάπης, ή στην ίδια την αποστολή που έχουν ταχθεί, είτε είναι οι τέχνες είτε είναι ο αθλητισμός είτε είναι πράγματα που σώζουν στην πραγματικότητα.
Από πολύ μικρός, από τα πρώτα groups που συμμετείχα και από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήμουν κοντά σε πρόσωπα που πάλεψαν πολύ και που οι περισσότεροι σήμερα είναι δυνατοί και καλά ανάμεσά μας.
 
Τώρα που το σκέφτομαι αυτό συνέβη και το κατάλαβα και αργότερα διαβάζονται πάρα  πολλές βιογραφίες αγαπημένων μου ηρώων της μουσικής και με πάρα πολλά πρόσωπα που ήταν ήρωες μας μεγαλώνοντας, από τον χώρο του ηλεκτρικού τραγουδιού και κυρίως βέβαια από ήρωες από το εξωτερικό, για να λέμε την αλήθεια. Βέβαια επειδή είδα μέσα από όλα αυτά ότι με μεγάλη θέληση, με επιμονή - γιατί η μεγαλύτερη ωριμότητα είναι να πεις δυο λέξεις: «Χρειάζομαι βοήθεια» - κάτι που τόσο δύσκολα το λέμε όλοι στην καθημερινότητά μας για το οτιδήποτε.
 
Από τον φίλο μας που κάνουμε μια απλή συζήτηση μέχρι αυτό το πολύ δυνατό  και ζόρικο θέμα της εξάρτησης και των συνεξαρτήσεων. Έχοντας δει λοιπόν ότι με το «Χρειάζομαι Βοήθεια» αμέσως μπορούν να ανατραπούν καταστάσεις, μπορεί να μπει μέσα από όλες τις ρωγμές φως δυνατό και να φτάσουν στις αληθινές πληγές  και στους αληθινούς κόμπους οι συζητήσεις για το θέμα και την συνεργασία που έχει όλο αυτό. Έτσι ανταποκρίθηκα και δεν θα μπορούσα παρά να είμαι κοντά.
 
Την τελευταία φορά στη συναυλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, πιστεύω ότι μουσικά πρέπει να περάσαμε όλοι καλά. Χάρηκα πολύ και για την μπάντα της ΣΤΡΟΦΗΣ.
Αισθάνθηκα και μεγάλη χαρά που παίξατε και τα τραγούδια με την καρδιά σας και μπόρεσα και εγώ σε κάποια να είμαι μαζί σας. Φυσικά θα είμαι και στα επόμενα που ετοιμάζετε.
Καλή δύναμη για όλα και σε όλα!
Δεν ξέρω αν η  μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο αλλά σίγουρα για τον εαυτό μας είναι μια πάρα πολύ ζεστή αγκαλιά ενθάρρυνσης.
           
Μηνύματα για τα 31 Χρόνια του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ από την ομάδα ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ και από ομάδα γονέων του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ τα οποία ακούστηκαν σε αυτήν την εκπομπή και εκφράζουν την αξία της προσπάθειας, της αλληλοβοήθειας, των σχέσεων, της σύνδεσης και της υποστήριξης όπως τη βιώνουν έφηβοι και γονείς του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ.
 

Κείμενο ηχητικού μηνύματος της ομάδας ραδιοφώνου της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ:

-       Είμαι ο Παντελής, είμαι 14 χρονών και είμαι από την Αθήνα
-       Είμαι η Μαρία, είμαι 18 και είμαι από την Πύλο
-       Είμαι ο Δημήτρης, είμαι 20 και είμαι από τη Χίο
-       Είμαι η Κλαούντια είμαι 20 χρονών και είμαι από την Αλβανία
-       Είμαι ο Γιώργος είμαι 23 χρονών και έρχομαι από την Άνδρο
 
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια βοηθάς εκατοντάδες έφηβους να βρουν το νόημα της ζωής τους.

Ανοίγεις την πόρτα για να ζήσουμε καθαρές στιγμές.

Να φτιάξουμε καινούργιες καθαρές αναμνήσεις.

Οι παλμοί της καρδιάς σου χτυπάνε δυνατά. Και οι δικοί μου παλμοί χτυπάνε εδώ.

Μου έδωσες ελπίδα, δύναμη και φροντίδα.

Σε ευχαριστώ γιατί μου έδωσες θάρρος, και μου έμαθες να νοιάζομαι.

Μου έδωσες την ευκαιρία να ζήσω.

ΣΤΡΟΦΗ στην αγάπη,  ΣΤΡΟΦΗ στη ζωή!
 

Κείμενο ομάδας γονέων του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
:

31 ΧΡΟΝΙΑ ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ

31 χρόνια δίνουμε χρώμα στη ζωή, αγκαλιάζουμε την ελπίδα, νοιαζόμαστε την αγωνία και ρίχνουμε φως στην ψυχή των παιδιών μας.

Με φροντίδα, αγάπη και σεβασμό  δίνουμε τον αγώνα της καρδιάς μας, της ζωής μας, της ΚΑΘΑΡΗΣ ζωής μας.
Bookmark and Share
Εκπομπές
 
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ: «32 χρόνια ΣΤΡΟΦΗ, 32 χρόνια προσφοράς και αγάπης» τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 15.00
Ακούστε την Μ. Δευτέρα και ώρα 15.00 σε επανάληψη) την εκπομπή «ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ – ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ <<ΜΑΖΙ>> ΣΤΟ WEB RADIO STROFΙ»
Χάρης Γιουλάτος - Keeps Dreaming
Κώστας Κωσταντάτος -Εν Καρδία της Ζωής η Μουσική!
Η "καθαρή" κουζίνα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ
Όταν η Μουσική σου δίνει τη δύναμη να αντιπαλέψεις το σκοτάδι!
Αποσπάσματα από την ρ/φ εκπομπή «Αφιέρωμα στα 31 Χρόνια του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ»
ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ - 31 χρόνια δράσης και δράσεων!
Ευγενία Φακίνου- Απογευματινή Ακρόαση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ –Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει άραγε ποτέ;
Γιώργος Τρανταλίδης- Όταν η Μουσική ένα Φως ακολουθεί!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - Κι ένας Ήλιος λαμπερός στα ερτζιανά προβάλλει!
"Σοφία Βγενοπούλου - Όσο μπορείς!"
Ανοίγουμε τη γειτονιά μας στη Ζωή!
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή " Επί τόπου Στροφή" με καλεσμένο τον Ηλία Μαμαλάκη.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr