Αρχική Σελίδα : Ραδιόφωνο : ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στην ΕΡΑ : Εκπομπές
Βασίλης Κουρμπέτης - ανοίγοντας παράθυρα στην γνώση!

 

                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

18 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου  2017, στις 3μμ

“Επί Τόπου Στροφή” στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ 

Βασίλης Κουρμπέτης - ανοίγοντας παράθυρα στην γνώση!

Τα σχολεία άνοιξαν! Μια εποχή γεμάτη προσμονή για κάποιους, ανυπομονησία για άλλους, αγωνία για κάτι άγνωστο και καινούργιο για τρίτους.

Για το σημαντικό θέμα της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής,  καλεσμένος της εκπομπής είναι ο Δρ. Βασίλης Κουρμπέτης, μέλος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων,  στο έργο του οποίου προσφέρει επί σειρά ετών.

Μια εκπομπή όπου θα συναντηθούν η οπτική ενός ανθρώπου με  πολύπλευρη  εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής, στην οποία είναι  εξειδικευμένος, με την εμπειρία των μελών του ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ που βίωσαν τη θέση του μαθητή πριν την ένταξη τους στο Πρόγραμμα ενώ στο σήμερα αποκτούν εφόδια και δεξιότητες, τόσο από το χώρο της εκπαίδευσης όσο και από αυτόν της επιμόρφωσης σε ειδικά αντικείμενα (μουσική, ραδιόφωνο, κ.α.), όπου εμπλουτίζουν τη διαδικασία της θεραπείας και ενισχύουν την προσωπική τους ανάπτυξη.

Η συζήτηση θα περιστραφεί παράλληλα και γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα συναισθήματα  που βιώνουν οι μαθητές  την περίοδο μετά τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. Για τις επιτυχημένες προσπάθειες, την αποτυχία  αλλά και την δυσκολία που μπορεί να έχει κάποιος να την διαχειριστεί. Η σύγκριση ανάμεσα στο παλιό σύστημα εκπαίδευσης και το τωρινό και οι αλλαγές που συζητιόνται ως σημαντικές για την εκπαίδευση του σήμερα. Και φυσικά από μία τέτοια εκπομπή δεν θα μπορούσε να λείπει  το θέμα του στρες που μπορεί να δημιουργούν διάφοροι παράγοντες στο σχολείο σε έναν μαθητή και πώς σχετίζεται αυτό με τη χρήση. Όλο και περισσότερο << ανοίγουν παράθυρα στη γνώση>> και σε αυτό το σημαντικό θέμα για τον μαθητικό πληθυσμό, με την υλοποίηση  Προγραμμάτων  Πρόληψης  στην σχολική Κοινότητα στα οποία αξιοποιείται και η πολυετής εμπειρία του ΚΕΘΕΑ.

Τέλος ο Δρ. Βασίλης Κουρμπέτης θα μας μιλήσει για θέματα που σχετίζονται με την ειδική αγωγή και την πρόσβαση των παιδιών στο εκπαιδευτικό υλικό που είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους ενώ θα μας αποκαλύψει τι οδήγησε τον ίδιο στο να ασχοληθεί με την κώφωση.

Να λοιπόν γιατί αυτή η  αυτή η εκπομπή μας αφορά όλους, γιατί σε αυτή τη μία ώρα θα ακουστούν αλήθειες που πιθανόν να αγνοούμε.

Γιατί όπως είπε και ένας Αμερικανός δημοσιογράφος: Ο τελικός σκοπός της εκπαίδευσης είναι να μετατρέψει τους καθρέφτες σε παράθυρα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για άλλες ανακοινώσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 210 8822122, ή να επισκεφτείτε τους παρακάτω ιστότοπους: www.kethea-strofi.gr, www.facebook.com/ketheastrofi

Bookmark and Share
Εκπομπές
 
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ: «32 χρόνια ΣΤΡΟΦΗ, 32 χρόνια προσφοράς και αγάπης» τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 15.00
Ακούστε την Μ. Δευτέρα και ώρα 15.00 σε επανάληψη) την εκπομπή «ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ – ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ <<ΜΑΖΙ>> ΣΤΟ WEB RADIO STROFΙ»
Χάρης Γιουλάτος - Keeps Dreaming
Κώστας Κωσταντάτος -Εν Καρδία της Ζωής η Μουσική!
Η "καθαρή" κουζίνα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ
Όταν η Μουσική σου δίνει τη δύναμη να αντιπαλέψεις το σκοτάδι!
Αποσπάσματα από την ρ/φ εκπομπή «Αφιέρωμα στα 31 Χρόνια του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ»
ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ - 31 χρόνια δράσης και δράσεων!
Ευγενία Φακίνου- Απογευματινή Ακρόαση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ –Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει άραγε ποτέ;
Γιώργος Τρανταλίδης- Όταν η Μουσική ένα Φως ακολουθεί!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - Κι ένας Ήλιος λαμπερός στα ερτζιανά προβάλλει!
"Σοφία Βγενοπούλου - Όσο μπορείς!"
Ανοίγουμε τη γειτονιά μας στη Ζωή!
Αθλητικές δραστηριότητες των μελών της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ
Αθλητικές δραστηριότητες των μελών της Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ του ΚΕΘΕΑ
Φωτογραφικό υλικό από την μουσική εκδήλωση της Πέμπτης 5/7/12 στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
Φωτογραφικό υλικό από την μουσική εκδήλωση της Πέμπτης 5/7/12 στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr