Αρχική Σελίδα : Ραδιόφωνο : ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στην ΕΡΑ : Εκπομπές
Γιώργος Χρηστάκης - Κάνοντας στροφή 360 μοιρών στα στερεότυπά μας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

04 Οκτωβρίου 2017
 
Κυριακή 8 Οκτωβρίου  2017, στις 3μμ
“Επί Τόπου Στροφή” στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ 
Γιώργος Χρηστάκης – Κάνοντας στροφή 360 μοιρών στα στερεότυπά μας
 
ΔΑΓΙΠΟΛΗ ένα όνομα γνωστό σε όσους ασχολούνται με το χορό και όχι μόνο.
Γιώργος Χρηστάκης ο εμπνευστής, ο δημιουργός και η ψυχή αυτής της χορευτικής ομάδας που αναταράζει εδώ και καιρό τα νερά τα πολιτιστικά εδώ και στο εξωτερικό ανατρέποντας στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Γιατί ο Γιώργος Χρηστάκης, ο ξεχωριστός καλεσμένος των παιδιών της ΣΤΡΟΦΗΣ αυτής της Κυριακής, είναι χορογράφος, χορευτής που στροβιλίζεται στους ρυθμούς της μουσικής πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Καθηλωμένοι λοιπόν όλοι μας μπροστά σε ένα τέτοιο εκπληκτικό άνθρωπο που ξεφεύγει από το περιθώριο τολμώντας να διεκδικήσει με αξιώσεις έναν χώρο απαγορευμένο και απαγορευτικό για άτομα με κινητικές δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε το μυστικό αυτής της…αποκοτιάς.

Τι είναι τελικά αναπηρία; Πώς ορίζεται και γιατί μας αφορά όλους; Εξαρτήσεις σωματικές, εξαρτήσεις του νου και της καρδιάς. Μήπως η συμπόρευση αρτιμελών και ανάπηρων, ό,τι δηλαδή ακριβώς έχει πετύχει ο Γιώργος Χρηστάκης με την ΔΑΓΙΠΟΛΗ, είναι αυτό που χρειάζεται η κοινωνία μας χωρίς αποκλεισμούς και ταμπέλες; Γιατί ο Γιώργος Χρηστάκης σαν κοινωνικός ψυχολόγος και υποψήφιος διδάκτορας  είναι ο πιο κατάλληλος να μας δώσει απαντήσεις.

Στην εκπομπή θα συμμετέχει ο Cristian Preda, χορευτής και συνεργάτης της ΔΑΓΙΠΟΛΗ, όπου θα έχει έκτακτη συμμετοχή στην παράσταση «TerrAnima», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Άλλη μια εκπομπή- εμπειρία ζωής των παιδιών της ΣΤΡΟΦΗΣ !

Για περισσότερες πληροφορίες και για άλλες ανακοινώσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο: 210 8822122, ή να επισκεφτείτε τους παρακάτω ιστότοπους: www.kethea-strofi.gr, www.facebook.com/ketheastrofi

 
Ο Κώστας Λειβαδάς, φίλος της ΣΤΡΟΦΗΣ και της ΔΑΓΙΠΟΛΗ μιλάει για τον
Γιώργο Χρηστάκη και την
“TerrAnima”.
 
 
Ο Γιώργος Χρηστάκης είναι  ένας αληθινός ήρωας για τους φίλους του και μια αστείρευτη ζωντανή πηγή περιπέτειας και δημιουργίας. Είχα την τύχη και την μοναδική χαρά να είμαι πολλά - πολλά χρόνια φίλος του και τα τελευταία δέκα συνεργάτης του κα να ζήσω  από μέσα  όλη την περίοδο γέφυρα εξέλιξης της ΔΑΓΙΠΟΛΗΣ από κολεκτίβα  δημιουργική, παρέα στενή και αφοσιωμένη - και πρωτοπορία για τα άτομα με κινητικά προβλήματα και τις δυνατότητές τους στην τέχνη της κίνησης και του χορού - σε διεθνή εκπρόσωπο σε αμέτρητα φεστιβάλ σε όλον τον κόσμο και ένα διαρκές εργαστήριο με ανταλλαγές και συναντήσεις κορυφής, σαν κρητικοί κ οι δυο όταν αποφασίσαμε μέσα από την παρέα χρόνων ότι θα συνεργαστούμε αποφασίσαμε ότι θα επαναφέραμε τη ζωντανή μουσική στη σκηνή μαζί με την εντελώς διαδραστική σχέση (πρωταρχική και αρχέγονη) μουσικών και χορευτών ...έτσι μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω πολλές παραλλαγές για δυο έργα για πιάνο και λύρα που με τα χρόνια εμπλουτίστηκαν και ολοκληρώθηκαν, αποσπάσματα τους ηχογραφήθηκαν και βέβαια θα τον ευχαριστώ - όσο φίλος μου κι αν είναι -πάντα για αυτό .. Σε μια ολόκληρη εποχή που οι ομάδες χορού επί το πλείστον αποθέωσαν τις λούπες και την προηχογραφημένη μουσική και σαν σύγχρονο λεξιλόγιο αλλά και σαν μια εύκολη και φυσικά συμφέρουσα λύση (σχεδόν πάντα ) …ανάμεσα στους πολλούς καλεσμένους Έλληνες και διεθνείς που έχουν συνεργαστεί με τη ΔΑΓΙΠΟΛΗ είμαι πολύ χαρούμενος που για 15 χρόνια της ΔΑΓΙΠΟΛΗΣ θα έχουμε κοντά μας τους παλιούς φίλους της ΔΑΓΙΠΟΛΗΣ Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη και την πιο καινούργια Μελίνα Ασλανίδου, επίσης τους μοναδικούς φίλους από τον χώρο Ρενάτο Τζανελλα (πρώην Διευθυντή της δικής μας Λυρικής Σκηνής και νυν της Ρουμανίας ) και την Σουζάννα Μπελτράμι, την πολύ δημοφιλή στο Μιλάνο Διευθύντρια του δικού της “dancehaus”, μέρος στο οποίο έχουμε εμφανιστεί πολλές φορές και συνδεθεί μαζί του. Πρώτη φορά στη σκηνή του Ηρώδειου ανεβαίνουν πρωταγωνιστές άτομα με κινητικά προβλήματα που όπως πάντα χάρη στο Γιώργο μαζί με νέο αίμα χορευτών από τη Λυρική πετυχαίνουν τον διάλογο του παλιού με το νέο μοναδικά και φεύγει κανείς λυτρωμένος στο τέλος κάθε παράστασης,  έχοντας ξεχάσει ειλικρινά ποιός στα αλήθεια είχε την αναπηρία, γιατρεύοντας παράλληλα μέρος των δικών σου αδυναμιών, όπως και για εμάς που συμμετέχουμε, και αυτό είναι το μεγάλο επίτευγμα του Χρηστάκη, ότι συνομίλησε και πέρασε δια πυρός και σιδήρου για την τέχνη του ξεπερνώντας σύνορα και εμπόδια ..Και το πέτυχε δουλεύοντας για αυτό κάθε μέρα ..μη σταματώντας ποτέ την κίνηση. Ένας άνθρωπος που πάντα υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ζωή την εργασία τον έρωτα και το μεγαλείο του, τη βελτίωση των συνθηκών καθημερινότητας των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα που στην Ελλάδα είναι ακόμα σε πολλά πεδία τραγικά ελλιπής.
Τονίζοντας πως η παράσταση «TerrAnima», της Κυριακής 8 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού είναι ένα αληθινά ιστορικό γεγονός  που φιλοδοξεί να καταρρίψει τα στεγανά και τα ταμπού μας ο Κώστας Λειβαδάς συμπληρώνει πως ο Γιώργος Χρηστάκης πάντα υπερασπίστηκε το δικαίωμα στην ζωή την εργασία τον έρωτα και το μεγαλείο του, αγωνίστηκε για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα που στην Ελλάδα είναι ακόμα σε πολλά πεδία τραγικά ελλιπής.
Στην μοναδική αυτή παράσταση θα συμμετέχουν ο Ρουμάνος Cristian Preda  μαζί με τον Γιάννη Αϊδινιώτη.

 

Bookmark and Share
Εκπομπές
 
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ στο διαδικτυακό ραδιόφωνο της ΣΤΡΟΦΗΣ: «32 χρόνια ΣΤΡΟΦΗ, 32 χρόνια προσφοράς και αγάπης» τη Δευτέρα 22 Ιουνίου και ώρα 15.00
Ακούστε την Μ. Δευτέρα και ώρα 15.00 σε επανάληψη) την εκπομπή «ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ – ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ <<ΜΑΖΙ>> ΣΤΟ WEB RADIO STROFΙ»
Χάρης Γιουλάτος - Keeps Dreaming
Κώστας Κωσταντάτος -Εν Καρδία της Ζωής η Μουσική!
Η "καθαρή" κουζίνα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου στην ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ
Όταν η Μουσική σου δίνει τη δύναμη να αντιπαλέψεις το σκοτάδι!
Αποσπάσματα από την ρ/φ εκπομπή «Αφιέρωμα στα 31 Χρόνια του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ»
ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ - 31 χρόνια δράσης και δράσεων!
Ευγενία Φακίνου- Απογευματινή Ακρόαση
ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ –Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει άραγε ποτέ;
Γιώργος Τρανταλίδης- Όταν η Μουσική ένα Φως ακολουθεί!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ - Κι ένας Ήλιος λαμπερός στα ερτζιανά προβάλλει!
"Σοφία Βγενοπούλου - Όσο μπορείς!"
Ανοίγουμε τη γειτονιά μας στη Ζωή!
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ
Κοινότητα ΣΤΡΟΦΗ "Στην Κρίση απαντάμε με Αλληλεγγύη"
 Ρ/φωνική εκπομπή
Ρ/φωνική εκπομπή " Επί τόπου Στροφή" με καλεσμένη την Ελευθερία Αρβανιτάκη.
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr