Αρχική Σελίδα : Είμαι Γονιός : Μαρτυρίες Γονέων
"Τώρα καταλαβαίνω πως έχω γιό.."

Στη ΣΤΡΟΦΗ, σαν κάτι να με έτρωγε, ερχόμουν από περιέργεια απ’ έξω, πολύ πριν το Γενάρη που ήρθα για πρώτη φορά.

Ξαφνικά πιάνει η Αστυνομία τον γιό μου και τότε μαθαίνουμε ότι παίρνει ηρωίνη. Λίγο μετά, για να μην το μάθουν άλλοι, κάνουμε το λάθος και πάει φαντάρος. Νόμιζα ότι είχα κρύψει πολύ καλά το πρόβλημα από τον έξω κόσμο, πιστεύοντας ότι θα είναι περαστικό και ότι όλα σύντομα θα άλλαζαν. Οι αξιωματικοί όμως με καλούν συνεχώς και σε τρις μήνες παίρνει αναβολή.
 
Εν’ τω μεταξύ, η κατάσταση στο σπίτι είναι απελπιστική. Ατέλειωτα ξενύχτια για να περιμένουμε τον γιό μας, μπλεξίματα με αστυνομίες, παρακολουθήσεις με μαγνητόφωνο στο τηλέφωνο. Εγώ να πίνω όλη μέρα, νοιώθοντας ότι έχω αποτύχει ως πατέρας, να μαλώνω με τη γυναίκα μου συνεχώς και πολλές φορές να κοιμάμαι στο μαγαζί αντί για το σπίτι.
Η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, ώσπου ο γιός μας έπεσε σε κώμα για τρίτη φορά. Τότε, πήραμε με τη γυναίκα μου την πιο δύσκολη απόφαση σε όλα αυτά τα χρόνια και δεν πήγαμε με το ασθενοφόρο, αλλά κατευθείαν στη ΣΤΡΟΦΗ.
 
Την ίδια μέρα που ο γιός μας βγήκε από το νοσοκομείο, έκλεισε ραντεβού στο Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων και σε τρις μήνες ήταν στην Κοινότητα. Εγώ βρέθηκα σε μια ομάδα πολύ αυστηρή, όπου έμαθα και άκουσα πράγματα για πρώτη φορά. Ταρακουνήθηκα, σταμάτησα να πίνω και τότε πιστεύω ότι κάπως δέθηκε η οικογένειά μου.
 
Συνέχισα να έρχομαι στις ομάδες, παρόλο που έσφιγγα τα δόντια μου κάθε φορά για τρις λόγους: για να δώσω το μήνυμα στον γιό μας ότι είναι σωστό να ολοκληρώνουμε, για να μάθω πράγματα χρήσιμα για μένα και την οικογένειά μου, για να μην έρχεται η γυναίκα μου μόνη της.
Από όλα αυτά τα χρόνια, αξέχαστη θα μου μείνει μια οικογενειακή συνάντηση στην κατασκήνωση των παιδιών το καλοκαίρι, όπου φεύγοντας έκλαιγα και έλεγα στη γυναίκα μου: «τώρα καταλαβαίνω πως έχω γιό», καθώς και όταν άκουσα το παιδί μου να φωνάζει στην «Κραυγή».
Απόσπασμα από τον απολογισμό γονιού - παλαιού μέλους
Bookmark and Share
Μαρτυρίες Γονέων
 
"Ομάδα Αγκαλιάς" του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Αναζήτηση φίλων για ένα ταξίδι ελπίδας!
Σε σένα γονιέ μιλώ...
Το παιδί μου χρήστης ουσιών...; Αποκλείεται αυτό σε μένα...ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
"Τώρα καταλαβαίνω πως έχω γιό.."
Ευθύνες Γονέα
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Στιγμιότυπα από την εκδήλωση στα Προπύλαια Αθήνας για τη Βία των Εξαρτήσεων
Εγκαίνια web-radio από 22 γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς
Εγκαίνια web-radio από 22 γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr