Αρχική Σελίδα : Είμαι Γονιός : Μαρτυρίες Γονέων
Σε σένα γονιέ μιλώ...
Σε σένα, γονιέ, μιλώ… που βλέπεις το παιδί σου ν’ αλλάζει συμπεριφορά και αναρωτιέσαι, τι τρέχει; Που στη σκέψη σου φωλιάζει ο φόβος ότι κάτι συμβαίνει, αλλά δεν καταλαβαίνεις τι . Ψάχνεις για σημάδια κι ανησυχείς. Δίνεις μόνος σου εξηγήσεις για να ελέγξεις τον πανικό σου, που σαν καταιγίδα θολώνει την ματιά σου, τη λογική και την καρδιά σου.
Πως αγρίεψε το παιδί σου έτσι; Πως έχασε από τα μάτια του το φως; Πως έγινε αδιάφορο για τη ζωή, για το σχολείο του, για τους φίλους του τους παιδικούς που τώρα περιφρονεί; Έχει άλλους φίλους που δεν έχεις ξαναδεί, κάνει με άλλους παρέα.
Μην αντιστέκεσαι άλλο στην διαίσθησή σου και σε χειροπιαστά γεγονότα. Μην ησυχάζεις άλλο την ανησυχία σου. Το παιδί σου δεν μοιάζει με το παιδί που είχες. Η χρήση πιθανόν να έχει μπει στη ζωή του. Τον πόνο της ψυχής του μπορεί να ανακουφίζει στις ουσίες.
Διατήρησε την ψυχραιμία σου. Υπάρχει τρόπος και ο δρόμος για να βγεις από αυτόν τον φαύλο κύκλο.
Ενημερώσου, βρες  άλλους γονείς να σου πουν τι έκαναν αυτοί και αναγνώρισε τα σημάδια. Έλα στην αγκαλιά των γονιών της Στροφής που ένιωσαν και αυτοί σαν και σένα. Στρέψε τα μάτια σου στην καρδιά σου και χωρίς ενοχές αναγνώρισε τη δική σου ευθύνη.
Η χρήση του παιδιού σου, η εξάρτησή του από τις ψυχοτρόπες ουσίες, είναι σύμπτωμα μιας οικογενειακής κατάστασης . Είμαστε άνθρωποι και όλοι κάνουμε λάθη. Με ειλικρίνεια και με τη δύναμη που έχει ο κάθε άνθρωπος που γίνεται γονιός, θα αλλάξεις τη ζωή σου, τη ζωή του παιδιού σου και ολόκληρης της οικογένειας. Και αν αυτή η αλλαγή γίνει σε πολλές οικογένειες τότε μπορούμε να ελπίζουμε στην αλλαγή της κοινωνίας. Γιατί η αλλαγή του συνόλου προϋποθέτει την αλλαγή του καθενός μας. Συνειδητοποίησε τη δύναμή σου και κάνε την έργο.
Τώρα ξέρεις ότι υπάρχουμε και που θα μας βρεις
Για τους γονείς και φίλους: 210-8840862.
Για γενικές πληροφορίες: 210-8822122
Μην μένεις άλλο μόνος με τους φόβους σου, μοιράσου τα συναισθήματά σου και τις σκέψεις σου.
 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ! Το χέρι μας περιμένει το δικό σου να ενωθεί σε μια ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης. Μη φοβάσαι , δεν είσαι μόνος. Μαζί μπορούμε!
Βάσω Λ.- μητέρα
Bookmark and Share
Μαρτυρίες Γονέων
 
"Ομάδα Αγκαλιάς" του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
Αναζήτηση φίλων για ένα ταξίδι ελπίδας!
Σε σένα γονιέ μιλώ...
Το παιδί μου χρήστης ουσιών...; Αποκλείεται αυτό σε μένα...ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ
"Τώρα καταλαβαίνω πως έχω γιό.."
Ευθύνες Γονέα
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Συνέντευξη της Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ στο Ionian Radio.gr με τον Δημήτρη Τετράδη
Φωτογραφικό υλικό από την μουσική εκδήλωση της Πέμπτης 5/7/12 στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
Φωτογραφικό υλικό από την μουσική εκδήλωση της Πέμπτης 5/7/12 στο Ε.Κ.Κ.Ν.Α., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών
ΚΕΘΕΑ
Όροι Χρήσης
Αριθμός Λογαριασμού Δωρεών:
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 111/296006-04
H ιστοσελίδα είναι μία προσφορά του
Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ
© 2011 kethea-strofi.gr | Φλωρίνης 15, 112 51, Άγιος Παντελεήμονας, Tηλ: +210 8822122, 210 8814515 Ανάπτυξη: komvos.gr